Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp, Messenger, Telegram

  •  

Публикацията е обновена на

Вече няколко пъти споделих, че ми харесва браузер Opera от доста време. След като дълги години бях вярна на Mozilla. Но ми трябваше гъвкав и бърз браузер и минах на Opera. Разработчиците постоянно го обновяват и се стремят към лидерство в сектора.

Устойчивост на голям брой отворени прозорци, огромен брой разширения – можеш да ползваш както неговите, така и на Chrome. Това са част от хубавите му качества.

В последните версии беше въведен и безплатен, удобен и неограничен VPN,  с който се сърфира анонимно, вграден ad block.

Новото в браузер Opera 45

В началото на тази година беше представен новият Opera Neon.

Днес, в обновената Opera 45  с кодово име Reborn влизат някои от концепциите на Neon. Надяваме се наистина да е преродена с всички стари и нови хубави функции и свойства.

Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp MessengerTelegram 3-Ivytechnoweb.net

Социалните мрежи вече са част от нашия живот и браузерът ги прави част от своята нова визия. Много по-лесно е да си сърфираш и бърбориш в чата. Само с кликване на новите странични иконки. Можеш даже да си избереш кои от социалните апликации да поставиш на лявата странична лента. Като възможности са включени Whatsapp, Messenger и Telegram.

Има промяна в цветовете – новите теми са светли и тъмни, много елегантни и различни. Но няма страшно, ако като мен си привързан към по-старите теми със спокойни цветове, ще си ги откриеш отново.

Отдавна си имаше възможност за бърз достъп до често отваряни сайтове. Сега се добавя и  перонализиране на новините. Страничната лента е по-елегантна и малко анимирана със бутонче за блокиране.

Сега има и по-голям контрол на списъците за блокиране.

Отворените прозорци, ако са много, са трудни за управление. Опера сега ги вкарва и в бутон в станичната лента. Кликвайки върхи него си отваряш таб с изписани всички отворени в момента табове. Mногото отворени табове товарят RAM-паметта на компютъра и можеш да го блокираш, ако няма достатъчно голяма Оперативна памет. Но за това има добри разширения, които ги прибират (като One tab и Toby например).

Инструменти-за-Google-Chrome-и-Опера-one-tabПрочети повече тук: Инструменти и разширения в Google Chrome и Opera за продуктивност и улеснение

Opera добавя и уведомления, когато трябва да се внесат чувствителни данни и страницата не е HTTPS.

Инсталиране на новата Opera

Ако я нямаш и искаш да я пробваш, тогава може от този линк.

Ако пък имаш браузер Opera, но не е последната 45та версия, тогава кликни на червената иконка на Opera, иди на Info и там има информация за версията. Брауерът сам започва да търси нови версии и се ъпдейтва. По подразбиране са включени иконките на Whatsapp и Messenger. За да включиш и Telegram, иди в менюто на Opera в настройките (settings) и търси надолу, докато стигнеш Странична лента (the side bar). Там можеш да отметнеш кои социални икони за чат ти трябват.

Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp MessengerTelegram 4-Ivytechnoweb.net

Да си пожелаем успешно сърфиране с обновения браузер Opera.

Бонус: Най-добрите иконки на месец април – гратис.

 


  •  

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.