Как да качим снимки на Instagram от компютъра


Искаш да публикуваш снимки в Инстаграм профила си от компютъра. Но за съжаление тази социална мрежа, за разлика от други, ревниво не позволява участие на софтуер от трети страни.

Instagram пусна апликация за Windows, която дава възможност да поставяш лайкове и да коментираш, но не и да качваш снимки.

Разрешения на проблема естествено има. И то няколко. Но правя предупреждение:

Instagram иска да има екслузивната функция да качва фотографии само от своите апликации. Потребителите, които използват програми или услуги, разработени от трети страни, могат да бъдат „наказани“, като например блокиране за определено време, изтриване на хаштаговете, което води до изолиране на потребителя и др. Не поемам никаква отговорност, ако се случи някаква неприятност с профила ти на Instagram, използвайки неофициални програми.

Но пък искам да кажа от опит, че ако всичко се прави умерено, няма опасност.

Instagram в браузъра

Най-лесно е да се ползва Instagram.com, официалния сайт онлайн. Тази година Instagram даде възможност от там да се качват снимки. Все още няма филтрите, в сравнение с оригиналната апликация, но сигурно ще се развива. Проблемът е, че от този сайт могат да се качват снимки, само ако се отвори в браузъра на мобилно устройство. За да можем да качим снимка през този сайт от компютъра, ще трябва да се пробваме да го „измамим“, да го накараме да мисли, че качваме снимката от мобилно устройство.

Как ще го направим? Трябва просто да променим User Agent, като го настроим да вярва, че сме на мобилно устройство.

User agent  е поредица от символи, с която браузерът комуникира със сайтовете, които посещаваме и им позволява да идентифицират с коя програма сърфираме, операционната система и на кое устройство.

Има два начина. Спокойно, много е лесно.

Променяме User Agent в Chrome браузър

В Chrome отваряме нов прозорец. С десен бутон върху него от контекстното меню избираме Инспектиране.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 2

В ново отворения прозорец на половината екран игнорираме програмните редове и отиваме най-горе, както е показано на изображението. Кликваме върху иконката на таблет/телефон (намира се пред Elements). Тя трябва да стане от черна синя.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 3

Отваряме Инстаграм и виждаме, че вече има възможност да качим снимка от компютъра.

Забележка: След като сме използвали по този начин Instagram, не трябва да забравяме да кликнем отново на иконката на таблет, за да върнем настройката по подразбиране.

Другият начин за прмяна на User Agent може да стане чрез добавяне на разширението User-Agent Switcher for Chrome. Правим го от  Chrome Web Store. Аз специално за разнообразие го показвам върху Opera.

Използване на User-Agent Switcher for Chrome на Chrome и Opera

След като съм инсталирала разширението на Chrome или на Opera, процедираме по следния начин:

Инструменти-за-Google-Chrome-и-ОпераКак да инсталираме разширения на Chrome в Opera браузър виж тук: Инструменти и разширения в Google Chrome и Opera за продуктивност и улеснение

Отваряме нов прозорец. Влизаме там в Инстаграм. Кликваме на иконката на инсталираното разширение. Тя се намира в адресната лента, както е обичайно. Открива се диалогово прозорче, от което трябва да избереш от какво устройство искаш да ползваш Инстаграм. Избирам от Android.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 4

И ето резултата. Можем да качим снимка от компютъра, защото Instagram го възприема като мобилно устройство.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 5

Забележка: След като сме използвали по този начин Instagram, не трябва да забравяме да кликнем отново на иконката на разширението и да сложим този път Chrome и Default, за да върнем настройката по подразбиране.

Използване на User-Agent Switcher в Firefox

От Addons на Mozilla Firefox инсталираме разширението.  Отваряме Инстаграм и кликваме на иконката на User Agent Switcher.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 12

Променяме настройката така, че от Default да минем на мобилно устройство. На мен го прие на Android Phone. Рифрешваме прозореца. И получаваме възможност да качим снимки от компютъра. После връщаме на Default.

Промяна в User Agent в Microsoft Edge

Отваряме браузъра на Microsoft и кликваме на трите звездички горе вдясно. Избираме Developer tools – Инструменти за разработчици.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 13

В долната част на екрана се отваря прозорецът с инструментите на разработчиците. Избираме частта Emulation.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 14

Отваряме падащото меню Device. И избираме например Nokia Lumia 650.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 15

Визуализира се Инстаграм от телефон. Тук Инструментите на разработчици не трябва да се затварят и за по добро визуализиране аз използвах Хоризонтално ориентиране.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 16

Кликваме на иконката с фотоапарат, както е показано със стрелката горе и можем да качим снимка от компютъра.

По тези начини на публикуване на фотографии не можем да се възползваме от филтрите и трябва да си подготвим снимките добре предварително.

Ако все пак не искаш да се отказваш от филтрите, тогава съществува тази безплатна програма за Windows и Mac:

Качване на снимки чрез Grambrl

Отиваме на сайта и си я сваляме. След инсталирането й, тя иска регистрация. С нашите данни влизаме в профила си на Instagram. Придърпваме снимката, която искаме да публикуваме.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 7

Включваме и филтрите.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 6

След като направим настройките, минаваме на Caption, т.е. текста, който ще придружава снимката. След това може да изпратиш фотографията на Инстаграм.

Използване на BlueStacks (Windows/Mac) за качване на снимки в Инстаграм

Като алтернатива на Gramblr, можеш да използваш BlueStacks. Това е програма, която емулира Операционната система Android, т.е. позволява ти да стартираш апликации за Android  в Windows на PC и на Mac. Инстаграм не би трябвало да има никакви претенции в този случай, защото се използва официалната му app.

И така, сваляме програмата. Инсталираме. Избирам винаги варианта Customize installation. За да нямаме неприятни изненади на допълнителни подаръци. Тук няма.

Как да премахнем зловредни програмиВиж защо трябва да избираш винаги Custom installation: Как да премахнем зловредни програми като Piesearch.com

Свалянето и инсталирането продължават няколко минути.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 8

Минавайки през процеса на инсталация се регистрирам, отказвам да съобщвам позицията си:

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 9

Когато поиска имената ми, ги попълвам и отговарям с Не, ако иска начин на плащане. С безплатната версия можем да инсталираме Instagram от Play Store.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 9

След това влизам в моя профил с моите данни в Инстаграм и го използвам както от телефона:

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 11

Кликваме на иконата [+] долу в средата и можем да публикуваме снимка. Има различни начини – от уеб камерата на компютъра, от снимки в компютъра или от интегрираната памет на BlueStacks. За да използваме последните две възможности, кликваме на Галерия и от там на Друго.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 17

Излиза избор – Избери от Windows и можеш да се разхождаш по папките, за да намериш подходящата фотография.

Как да качим снимки на Instagram от компютъра 18

И за последно ще разгледам:

Апликацията Instagram за Windows 10

Това е официалната апликация на Инстаграм. Тя не позволява да се качват фотографии, но поддържа Истории, позволявайки да се визуализират или да се публикуват.

Апликацията може да се инсталира от Store на Windows 10 или от този линк веднага. След инсталирането отвяряш твоя профил и можеш чрез уеб камерата да запишеш видео, да направиш снимка, да използваш Истории с ефект „бумеранг“ или Без задържане на пръста върху бутона.

Заключение

Надявам се начините за публикуване на снимка в Инстаграм от компютъра да съм описала достатъчно разбрано и изчерпателно.

Винаги можеш да направиш контакт с мен – или на коментари или във Facebook страницата на блога – под публикацията или на лични. И ако ти харесват моите публикации, ще е подарък за мен да харесаш FB страницата ми – в страничната лента в дясно или да се запишеш за моите нюзлетър, които са максимум веднъж седмично и гледам да ги напълня с интересни неща. Благодаря предварително, и за това, че прочете дотук ! 🙂

 

 

 

 


6 коментара

  1. Калин
  2. Аглика
  3. Алекс

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.