Как да спреш Google Фото да архивира автоматично снимките ти


Може би и на теб ти е неприятно и се опитваш да забраниш автоматичното качване на снимки в Google Снимки - виж как става

Как да спрем Google Фото да архивира автоматично снимките ни-

Google Photos е чудесен начин да си създадеш резервни копия на снимките от камерата на телефона си. Все пак, ако решиш, че някои снимки не са подходящи за качване в интернет, ето как можеш да спреш автоматичното качване на снимки в Google Снимки.

Има много начини да направиш резервно копие на снимките от телефона или таблета. Yandex Диск, Dropbox, OneDrive, а и други, могат автоматично да качват всяка твоя снимка в своя облак, стига да имаш свободно място там. Google Photos има много предимства – това е страхотно приложение за управление на твоята библиотека от снимки и видео. Но не всеки иска всичките му снимки и видеоклипове да се качват автоматично в сървърите на Google.

Как да забраниш на Google Фото автоматичното качване на снимки от телефона?

Поеми контрола на архивирането на снимки от мобилното ти устройство.

Много е лесно да изключиш архивирането и синхронизирането на Google Photos.

Стартирай приложението му на телефона или таблета си. След това натисни върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл (три хоризонтални линии) и след това докосни иконата на Настройки (Settings).

Би трябвало веднага да видиш най-горе Backup & sync – в горната част на списъка. Натисни върху него и след това превключи с бутона за деактивиране на услугата:

Архивиране и синхронизиране в Google Снимки

Но имай предвид, че деактивиране на услугата за бекъп няма да премахне качени отпреди снимки, а просто ще спре качването на нови.

В какво е същността на проблема с автоматичното качване на снимки ?

Снимките от камерата се запазват в папка DCIM, така че Google Photos автоматично качва всичко от тази папка в своя архив. На някои мобилни устройства снимки на екрана – скрийншоти – се съхраняват в папка Снимки и вътре в DCIM. Тогава Google Photos си мисли, че тези снимки на екрани са от камерата, така че автоматично ги качва. Някои други приложения, като Facebook, също записват снимки вътре в папка DCIM, и се получава същия ефект.

Това можеш да спреш чрез включване и изключване на Wi-Fi или включване на самолетен режим. В рамките на това време, можеш да преместиш снимките или папките на различно място. След като се свържеш към мрежа обаче, процесът на качване може да се възобнови.

Какво се случва, ако деинсталираш мобилното приложение на Google Снимки?

David Arnott, журналист от Nashville Business Journal, пръв забелязва през 2015 г., че деинсталирането на приложението от едно мобилно устройство не спира синхронизацията на снимки. Google му отговаря в имейл, че „архивирането е по предназначение“ и че настройката ще трябва да бъде изключена в настройките на пакетните услуги на Google за телефона.

Ако си включил създаването на резервни копия и синхронизирането, изтриването на приложението Google Снимки от устройството ти няма да изключи тази функция.

Какво се случва със синхронизираните снимки?

Когато деинсталираш приложението от телефона си, синхронизираните снимки, който не се намират на телефона ти, няма да бъдат вече видими. Можеш да получиш достъп до тях чрез уебсайта на Google Photos или чрез инсталиране на приложението отново.

Как да забраниш качването на снимки от уеб?

Ако търсиш в Интернет информация относно възможността да забраниш на Google Photos автоматичното качване на снимки в уеб, съжалявам, но няма да намериш. Деактивирането на синхронизирането и архивирането на снимки, направени от твоето устройство, е възможно само чрез работа с Android и iOS мобилни устройства.

Притесняваш се, че някой може да види твоите снимки в Google Снимки?




Дали функцията за резервно копиране в Google Фото е включена или не, снимките могат да бъдат достъпни само за теб. По подразбиране, всичките снимки и албуми в приложението на Google са видими само за теб.

Google Photos не е социална мрежа. Твоят профил не е видим за другите. Така че всяка снимка, която добавяш, е частна, освен ако не я споделиш специално и ръчно. Въпреки това, ако е включено архивирането на снимка в Google Photos или ръчно качваш снимки и албуми, те ще бъдат видими на другите ти устройства, на които си влязал със същия Google акаунт.

Виж повече за начините на споделяне и за другите функции на Google Снимки: Как да използваш Google Снимки (Google Photos), за да имаш запазени и подредени богати колекции от фотографии, албуми, видео, колажи и т.н.

Скриване на снимки в Архива на Google Снимки

Ако искаш да скриеш някои снимки от Google Photos, без да ги триеш от приложението, можеш да ги архивираш.

Архивирането на снимка я крие от основния екран на приложението. Имаш достъп до нея в раздела Архив на Google Снимки.

Как става преместването в архив? Отвори приложението и върху снимка, която искаш да архивираш, докосни иконата три точки в горния десен ъгъл, след това избери Архивиране.

Преглед на други приложения за автоматично качване на снимки в облак

Ако имаш и други приложения за съхранение на файлове в облак, провери ги за настройките. Увери се, че автоматичното качване на снимки е изключено, ако не искаш да го използваш.

Dropbox

В Dropbox тази опция се намира в Settings–>Camera uploads. Изключи я.

Изключване на автоматично качване на снимки в Dropbox

Yandex Disk

Отвори настройките на приложението Yandex Disk. Кликни върху Автоматично архивиране на снимки. Деактивирай опцията Auto upload.

Изключване на автоматично качване на снимки в Yandex Disk

 

OneDrive

По съшия начин в приложението на OneDrive иди на Settings–>Camera upload и изключи възможността за качване на снимки от камерата.

Изключване на автоматично качване на снимки в OneDrive-

 

Заключение

Да, приложението на Google за работа със снимки, албуми, видео и т.н., е много удобно и с много функции. Но с тази функционалност за качване на всички изображения, които му попаднат, онлайн, се получава огромен проблем с поверителността. Получава се, че приложението действа като шпионски софтуер.


Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.