Как да свалим снимки и видео от Instagram – няколко лесни начина

  •  

Започваме с уговорката, че фотографиите в Инстаграм са лична собственост. Но се случва нещо да ни хареса много и искаме да го използваме за вдъхновение. Можем да си го запазим само за нас, но в никакъв случай без разрешение да го поместваме по-нататък. Една от негативните страни на Instagram е, че не ни позволява да си запазваме снимки и видео на компютъра. Да, можем с инструмент за снимане на част от екрана, но е друго нещо.

Всичко тук с още една, логична уговорка, че е достъпно само за публични профили.

Какви са начините да свалим снимки и видео от Инстаграм?

Има доста начини, някои са съвсем прости и моментални, други използват онлайн инструменти, трети – програми за десктоп, четвърти – ръчно.

Един моментален начин, който ползвам аз и работи още супер:

Сваляне чрез разширението  Savefrom.net helper

Включваш разширението Savefrom в браузера и се показва знак за сваляне, там където може, както е показано на фотото на Serena di Mercione  от Instagram.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 1

За браузер Opera се включва директно от този линк.

За браузер Chrome става на две стъпки, тъй като самият браузер не допуска включване на Savefrom.net help. Ще изхитруваме малко. Първо ще включим разширението Chameleon в Chrome. То позволява на Chrome да ползва разширения от Opera, като братски браузер. След това извикваме разширението от Opera от този линк. И независимо, че се получава съобщение, че разширенията важат само за Opera, излиза и питане, дали искаме да го инсталираме чрез Chameleon. Отговаряме положително и готово. В левия горен ъгъл на снимките и видеото от Instagram и Facebook се появява стрелката за моментно сваляне.

За браузер Mozilla Firefox се включва директно от този линк.

И всичко работи чудесно, стига да си сложил отметките ето така в настройките на разширението:

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 2

Сваляне чрез онлайн приложения

DreDown

DreDown ни позволява да свалим лесно, без регистрация и веднага видео от Instagram. Само че, първо ни праща към рекламно видео в нов таб. Все още рекламите са в рамките на търпимото. Как процедираме – копираме линка на видеото от Инстаграм и го поставяме на нарочното място, кликваме на бутона DreDown и потвърждаваме формата, в който искаме да го свалим.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 3

Instagrab

Instagrab също дава лесна възможност за сваляне на фотографии. Само прехвърляш адреса на интересуващата те снимка и кликваш на Скачать фото, както показвам:

 

Снимката излиза в увеличен размер, с десен бутон я запомняме.

Dinsta и V3toys

Dinsta е подобен на горния сайт за сваляне на снимки. Лесно, веднага, без регистрация.

Ако искаш да свалиш видео, отиваш на V3toys.

Downloadgram

Друг подобен онлайн инструмент е Downloadgram, който сам разбира какъв е линка, който му поставяш. Дали е снимка или видео. И го изкарва в браузера, готово за сваляне с десен бутон.

Ето още един онлайн инструмент за сваляне на видео от различни портали,както и от Instagram

Zasasa

Zasasa е портал на руски, който освен че позволява сваляне на видеото или фотографията, дава и информация за тях.

Vibbi

Много симпатичен онлайн инструмент за сваляне на повече фотографии едновременно и за бекъп на галерия. Без регистрация. Поместваме линка на галерията, селектираме снимките и видеото за сваляне и става бързо. Свалят се архивирани в папка.

Едно онлайн приложение за запомняне. Да се надяваме да бъде поддържано.

Instasave

Друг лек онлайн инструмент за сваляне на фото и видео от Инстаграм. Пак става с поместване на въпросния адрес, кликване на Submit и Click to start. Отваря се нов таб с увеличената снимка, или желаното видео, които се запомнят както обичайно с десен клавиш и Запомни като.

Сваляне на цели галерии или по hashtag чрез 4KStogram

4KStogram работи на Windows, Mac и Ubuntu. Позволява ни да свалим всичко с търсене по потребител, галерия, хаштаг или място. Сваляш и инсталираш. Програмата е freemium. Безплатната част ни е достатъчна – може да се свалят до 2 галерии едновременно максимум. После изключваш тези галерии и можеш да включиш други. Работи без проблеми.

Как да запазим снимки и видео от Instagram ръчно

Трябва ни достъп до Instagram от браузер. Отиваме на страницата на видеото, което ни интересува:

DESPACITO @jogiorgiajo @luisfonsi @daddyyankee @effek #Despacito #Miami #daddyyankee #luisfonsi @effek #effek #GVcapsule #GGcapsule #gvlifestyle

Un post condiviso da Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi) in data:

С десен бутон от контекстното меню избираме Изходен код на страницата. Както вече го правихме по-рано, за търсене кликваме с комбинацията Ctrl F. Написваме в този случай на видео mp4. Копираме един от двата резултата и го поставяме на адресното поле на браузера. Когато се зареди видеото, с десен бутон избираме – Запази като. И видеото е свалено.

По същия начин, но въвеждаме върху изходния код на снимка от Instagram и Ctrl F – jpg, Първият намерен резултат почти винаги е линкът със снимката и продължаваме по същия начин като горе. Можем да се любуваме на снимката в увеличен размер.

Запазване снимки и видео на Android

Instasave

От Google Play го инсталираме на Android устройството. Отваряме апликацията и по средата има бутон за On и Off. Включваме On. Отиваме на снимката за сваляне и кликваме на трите звездички над нея в дясно. Кликваме на Копиране на url за споделяне.

Получава се този символ върху снимката и можем да я свалим.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 6

Screenshot

Този начин го ползвам като най-удобен на таблета. С новата възможност на Инстаграм за увеличаване на снимките, става още по-добре.

Как процедирам: увеличавам с два пръста размера на снимката, за да получа детайла, който ми трябва и едновременно с това съм си ги поставила така, заедно с пръстите на другата ръка, че да натисна двата клавиша за screenshot. При мен те са този за звука и централния бутон, които се натискат едновременно за да се снима екрана.

Така че виждаме, решения на проблема с фотографиите на Инстаграм има и то много. По-точно това засега не е проблем. Аз лично, освен скрийншота на Android, ползвам разширението Savefrom – един много стар и познат инструмент и 4KStogram. После какво ще измисли Instagram в бъдеще – ще видим.

 

 

 

 

 

Съдържание
Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина
Име на публикацията
Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина
Описание
Няколко начина как да си запазим снимки и видео от Instagram, дори цели галерии, за бекъп на своята или за вдъхновение от красиви чужди творби.
Автор
Име на сайта
Ivytechnoweb.net
Лого на сайта

  •  

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.