Киара Ферани или как се става фешън блогър с 10 милиона евро доход


Киара Ферани (Chiara Ferragni) е едно многo популярно момиче в последните години в Италия, a и в интернационален план.

Коя е Киара Ферани-известен фешън блогър

Как така се става толкова известен и започваш да печелиш толкова много?

Киара е от поколението момичета, което успешно използва новите реалности и новите възможности, които дава интернет. Да печели пари с блог.

Идеята за The Blonde Salat – блога на Киара – е родена по време на видео разговор по Skype между Chiara Ferragni с приятеля й по онова време, Рикардо Pozzoli. Тя обича да се снима, той учи маркетинг в Чикаго. В САЩ Рикардо открива потенциала на модния блог и насърчава Киара. Те инвестират € 10 за интернет домейн и на около 500 € за цифров фотоапарат. И в 2009 г. откриват блога. Не може да се отрече, че бързият му успех се дължи и на красотата на момичето.

Flea market friends #AmericanDays

Un post condiviso da Chiara Ferragni (@chiaraferragni) in data:

Други известни блогъри в Италия

В Италия не е само тя. Това е и всеизвестният Салваторе Аранцула, чието име е вече нарицателно и по-известно от Уикипедия, що се отнася до света на технологиите.

Qualche minuto fa a La vita in diretta su Rai 1.

Un post condiviso da Salvatore Aranzulla (@salvatorearanzulla) in data:


Това е и Робин Гуд, който живее сред кравите на португалски остров, но не се спира да подпомага младежи в онлайн бизнеса им, да пише книги, да печата по италиански и англоезични издания и да е ориентир на десетки хиляди начинаещи блогер.


Нали се вижда какво пише той?

Възрастта не съществува. Това е човешка условност. Аз съм толкова млад, колкото искам да бъда. Тялото е, което позволява. Има толкова много още, което искам да проуча, още 100 години няма да ми стигнат.

Друг влиятелен и печелещ добре е следеният от милиони влогър Марко Монтеманьо. Неговите уроци за живота и вдъхновението на ФБ страницата му имат десетки и стотици хиляди гледания. Той живее във Великобритания, но предава на италиански.

Споменавам и гуруто на SEO Франческо Маргерита, който знае за SEO повече от всеки друг. Сравнява го с работата в любимата градина.

E chi chiamerai? #seogardening

Un post condiviso da francesco margherita (@francescomargherita) in data:

 

Неговата FB SEO група е може би най-активната на световно ниво.

На базата на вече от години развиваща се благодатна почва в Италия за растеж на онлайн бизнеса, със специално приетите закони и признаването на блогинга за професия като другите, с появата на чисто италиански дигитални маркетинг продукти, не са случайни тези успехи на блогери като Киара.

По-подробно за кариерата и успехите на Киара Ферани

Киара Ферани е хубаво момиче, обикновено, като близката приятелка, която ти дава съвети какъв грим да си сложиш, какво да облечеш за вечерта. Така започва. Разказва за живота си между Кремона и Милано, за пазаруването и за университета. Отговаря на всички коментари с любезност, съвети, усмивки. И това става все по-често, с фотографии все по-хубави и обработени добре. Появяват се и спонсори.

През 2010 е посочена от американското списание  New York

One of the biggest breakout street-style stars of the year.

И така се насочват световните прожектори към нея. През 2011 следва признание от Vogue . През 2013 блогът й достига 1,6 милиони последователи на Instagram.

Днес The Blonde Salad не е вече блог, а издателски проект и e-commerce с шеф редактор Киара.

Как се става fashion блогер с 10 милиона евро и предприемач-историята на Киара Ферани 1

Днес Chiara Ferragni има над 10 млн последователи на Instagram, милиони на Facebook, Twitter.

Киара постига своя успех с блога, но своята голяма известност дължи на Instagram.

Даже в Уикипедия, която е доста резервирана, има голяма страница за нея.

Нейният случай е изучаван от Harvard, защото не е само един блог а цял комплексен предприемачески модел.

Financial Times, Forbes й отделят много внимание и я вмъкват на предни места в известни класации относно модата и лайфстил.

Последно даже Mattel, производителите на играчки пуснаха една Barbie с вида на блогерката.

В един момент големите модни марки се усещат и започват да я канят на ревюта и различни събития, обличайки я в свои дрехи и аксесоари. Мога да спомена и фестивала в Кан, червен килим и във Венеция.

С идването на успеха, тя се мести в Лос Анджелис. Доходите й са над $10 000 000 годишно.

С какво печели хората, та я следват?

Има това, което марките наричат mission. Влагане на чувство и сърце в това, което прави и което е основата на успеха на блогера. Какво искам да кажа на хората, кой съм аз?

Програми за четенеВиж повече за блог и блогер: Блогът-това съм аз (инфографика)

“Започнах да смесвам чантите на Шанел със Зара или H & M дрехи. Моите последователи винаги харесваха това, защото можеха да видят колко супер изглежда евтин пуловер, когато го носиш добре. Това е нещо, което могат да си позволят. “

Тук е включено нейното революционно за света на модата съобщение, че фешън може и да е евтино, за всички. На читателите им харесва, че могат да си позволят това, което носи тяхната модна икона. Сега вече тези неща не са нови, но в 2009 са били.

В момента модната общност я дефинира като една от най-влиятелните фигури в цялостната панорама на модата.

Тръгва от моден блогер, през фигура с влияние в модния свят до предприемач и стилист в момента, с различни модни колекции.

 

Un post condiviso da Chiara Ferragni (@chiaraferragni) in data:

Заключение

Посланието, примерът трябва да е пред очите на всички. Не силикон, лифтинг, или богати борчаги с много пари вложени стоят зад нейния подем.

Това са семпла красота, много амбиция, извънредна любезност и комуникация с последователите, умение как да вложи 510 евро начален капитал. Както и на челно място помощта на маркетинг уменията на бившия й приятел, който и в момента работи за нея.

Тя казва, че в този свят за всеки има място за изява, няма нужда от ревност и завист. Просто трябва да намериш работата, която ти харесва и да вложиш цялото си сърце и труд в нея, последователност и доброта.

Източник на основното изображение – Pixabay.com.


2 коментара

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.