Recast – и създаваме видеоклипове в няколко стъпки

  •  

Recast е уеб инструмент, който ни дава възможност да създаваме видеоклипове в няколко прости стъпки.

Преди време писах и споделях, че един от любимите ми уеб инструменти е Lumen5. Този инструмент позволява да създаваме видео от уеб страница и е толкова впечетляващ, че е спечелил първа позиция сред най-добрите инструменти през 2017 г.

Преди няколко дни се натъкнах на Recast, инструмент, който прави повече или по-малко същото нещо, но предлага още някои настройки.

Recast ни позволява да създаваме видеоклипове с текст като отделни сцени от слайдшоу и да вмъкваме музика. Ето един малък пример, който направих по една моя публикация:

Възможности на Recast

Изображенията, както и аудиозаписите, които искаме да вмъкнем в отделните сцени, могат да бъдат взети от свободната библиотека на Recast (royalty free) или да качим свои собствени файлове.

С тази онлайн услуга имаме възможност да пренасочим текстове от публикациите си във видео формат. Това става по интуитивен начин, защото приложението те ръководи по цялата процедура. След всяко създаване на съдържание можеш да създадеш и видеоклип по него.

Необходима е регистрация. След това си свали разширението за Chrome.

За съжаление автоматично прехвърляне на текст на кирилица не става. Ако работиш с английски или друг текст, който е на латиница, тогава иди на страницата на блога си, кликни върху иконката на разширението и след това на бутона Създаване на видео (Create video from current page). Преработването ще създаде сценария, като обобщи съдържанието на страницата с помощта на artificial intelligence (AI). В преработения текст ще бъдат избирани и съответните изображения за всеки слайд. А след това можеш да редактираш подбраните части от текста, да го форматираш по желания начин, да подмениш изображенията с по-подходящи според теб, да избереш аудиото. Можеш да добавиш още слайдове и още текст. Прегледай темите и избери една от тях.

Recast - и създаваме видеоклипове в няколко стъпки 2

Направи предварителен преглед на видеоклипа си, преди публикуване. Когато стане готова обработката, ще получиш известие на имейла си. След това можеш да си свалиш видеоклипа в MP4, да го споделиш в социалните мрежи.

Заключение

Има безплатна версия.

Моят коментар: Чудесен уеб инструмент за създаване на видеоклипове по наши публикациии автоматично или с ръчно копиране и поставяне на текст. Използването и в двата случая е просто. Темите не са много и не могат да се персонализират.

Recast - и създаваме видеоклипове в няколко стъпки-1

Линк към сайта: Recast.

Източник на основното изображение Pixabay.com.


  •  

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.