Алтернативи на Torrentz за търсене на торент файлове


Публикацията е обновена на 16.01.2019г.

Както знаем, 2016 г. известната мощна търсачка за файл-торенти бе затворена. За цели 13 години беше станала отправна точка за откриване и сваляне на торенти. Много потребители съжаляваха. Но не след дълго изникнаха добри нейни имитатори – алтернативи. Както се е случвало винаги досега. Дали забраната е факт на защита на авторски права или поправяне път на конкуренция ?

Търсачки за торент файлове

Много от възникналите търсачки се развиват наистина добре. Данните по-долу са към днешна дата. За да се установи, доколко е успешна една или друга алтернатива, трябва време.

Тези търсачки са публични и не искат да се регистрираш.

Тorrentz4

Torrentz4 е може би най-обновяваният клонинг на Torrentz и най-добре функциониращият. Безплатен и бърз. Индексирани са 63 830 612 торента от 86 сайта.

Torrentz life (не работи)

Torrentz.life е с по-различна графика от обичайната за този вид търсачки. Но е със същия стандарт и възможност за търсене по повече сайтове. Индексирани са 3 830 830 торента от 66 сайта.

Torrentz2

Torrentz2.eu има система за уточняване на функциониращите торенти и е много бърз. Индексирани са 55 106 648 торента от 73 сайта.
Torrentzeu (не работи)

Torrentzeu.to  е с много близка на стария Torrentz графика и подобен във всичко останало. Без реклами, бърз и е индексирал над 34 милиона файл торенти.

Torrentz ec (не работи)

Torrentz.ec  е с познатата графика. Индексира над 55 милиона файл торенти.

Torrentz

Torrentz.to е не лоша търсачка, която търси първо по категории, после изписва резултата, и накрая в нова страница – торент сайтовете.

Други търсачки на торенти

Torrents me

Torrents.me е мощна и бърза търсачка. Търси в над 100 торент сайтове.

Torrent-finder

Torrent-finder.info е търсачка, която има изписани отдолу торент сайтовете, в които търси. Ти кликваш върху тях и те ти дават резултати. Според мен не е много ефективен този начин на търсене.

Torrentz.colorask

Torrentz.colorask.com е търсачка, която изписва отдолу като при Google торент сайтовете с търсеното. Не е особено ефективна при проба.

Възможно е да има още много търсачки по торент сайтове. Ако знаеш някоя, можеш да я споделиш.

И както знаем, нещата, които сваляме,  са само за временно запознаване и после трябва да ги изтрием. И при всяко положение да използваме VPN.


2 коментара

  1. Masoko

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.