Видео маркетинг, фотография и Youtube канала на Peter McKinnon


Този път малко за видео маркетинга. И то видео маркетинг за фотографи. С един великолепен, направо зарибяващ пример. Чети надолу…

Обичаш ли да снимаш?

Аз много. В последните месеци не почти не снимам, заради определени неща, които ми се случиха, но мисля да започна отново.

Фотографирането носи някакво особено удоволствие от досега в дълбочина с красотата. Фотографирането те учи да гледаш с други очи на света и да откриваш изящество и в най-малките детайли, където другите може би виждат само небрежност. Учи те да бъдеш щастлив.

Ще е жалко да спра да се разхождам с апарата на това красиво място, където си казвах, че би трябвало очите ми да са фотоапарат, за да не пропускам нито миг от красотата наоколо, да снимам с всяко премигване с клепачите залези, прибои, изгреви, цветове, старинни улици и сгради, зелено, синьо, златно…

Любител съм. Уважавам много професионалистите.

Видео маркетинг за фотографи

Днес ще разгледам един съвършен начин на маркетинг за фотографи.

Фотографът има едно голямо предимство за своя маркетинг – има предмети. Може в своя блог да показва апарати, обективи, осветление, стативи, филтри, десетки джаджи, фотографии, монтаж с части от процеса, уроци за ползване на графични редактори, начини и трикове за фотографиране…

Освен в блога си портфолио, в различните платформи, където може да предложи своите произведения за продажба или само за маркетинг, един много модерен напоследък начин за популяризиране на фотографа е, да си направи видеоблог на Youtube, Vimeo и др.

Видеоблогът за фотографи се оказва голям маркетингов инструмент. Чрез видеото много по-добре, отколкото в обикновен блог, могат да демонстрират своите възможности за редактиране, и на базата на последователите да увеличават влиянието си в тази ниша.

Пример за видео маркетинг

Ще покажа един пример, който не може да се премълчи, веднъж като си го открил.

Чувал ли си за Peter McKinnon. един симпатичен млад, до скоро непознат канадски фотограф? Той за броени месеци успява да събере над 1 000 000 последователи. Всяко негово видео има по стотици хиляди гледания. 

В супер професонално направените видео ни прави присъстващи в неговия ден, по пътя до работното място, в процеса на снимане. Разказва за инструментите, апаратите, тънкостите:

5 ways to INSTANTLY make BETTER VIDEOS!,

How to make your pictures COME TO LIFE using a CINEMAGRAPH,

How to photograph INCREDIBLE ARCHITECTURE!,

Get CRAZY shots with STEEL WOOL photography!!!,

това са само част от заглавията на тези великолепни видеоматериали.

Виж само това видео и ако си вътре във фотографирането, ще се запалиш:

Хитро, нали ?

Мисля, че всеки път, когато един артист, особено успешен като този, е готов да сподели своя занаят, трябва да спрем и да понаучим нещо. Винаги има какво.Маккинън казва, че целта му е да направи снимки и видеоклипове, които „означават нещо“, а той е експерт по визуалните истории. Ето например едно описание на работния процес за създаване на проект „забързване на времето“ с най-добро качество:

Ще завърша с това, което казва той за работата си:

Просто казано, обичам това, което правя. Стремя се да бъда най-добрият в него. Искам снимките ми да означават нещо, да преодолеят просто „още една снимка“ и да станат неоспорими моменти на ясна история и емоция. Прекарах половината от живота си в това и не смятам да спирам скоро. Благодаря ви, че прекарахте този път с мен.

Заключение

А ако искаш още неща да прочетеш за този фотограф и как той работи, ето един линк към негов блог: Diyphotography

Източник на основната фотография Pixabay.com


Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.