Как да гледаш Youtube видеоклипове без реклами – прост трик


Дразнят те рекламите на Yotube, когато гледаш своите любими видеоклипове. Ето един прост трик, за да не те безпокоят

Как да гледаш Youtube видеоклипове без реклами - прост трик

Всички обичаме да гледаме YouTube видеоклипове. Сайтът предлага тонове безплатни видео – за забавление, музика, филми, курсове, учене на езици и какво ли не още. Използваме го и за да споделяме свои видеоклипове. Подобно на толкова много сайтове обаче и тази услуга трябва да се финансира. Това става чрез показване на реклами. По този начин се финансират и създателите на изключителни клипове (creators). Но в някои наши дейности, рекламите са досадни и прекъсват неприятно. Обичам да гледам информативни видео, докато използвам уред за спортуване. На всяка реклама трябва да прекъсвам, за да я спра, иначе продължава вечно. Или в случай на видеоклипове за деца. Въпреки че бихме могли лесно да ги премахнем, плащайки за YouTube Premium или с някой рекламен блокер (които в много случаи не действат). Но ето, идва съвсем просто решение, как да гледаш Youtube видеоклипове без реклами, от един Redditor.


Как да гледаш Youtube видео без реклами – прост трик с точка

Допълнителна точка може да заобиколи рекламната машина на YouTube … засега.

Оказва се, че е много просто да се отървеш от реклами във видеоклиповете на YouTube. Поставяш точка след youtube.com частта от URL адреса в YouTube. Вместо да кликнеш на адреса youtube.com/tvoetovideo, го допълни така: youtube.com./tvoetovideo.

Ето един пример. Първият линк ще те отведе на видео с реклама, вторият на същото видео, без реклама:

https://www.youtube.com/watch?v=SXiSVQZLje8
https://www.youtube.com./watch?v=SXiSVQZLje8

Освен че премахва началните реклами, с този трик се елиминират прекъсванията по средата на видеоклиповете.

Трикът има страничен ефект – Youtube се зарежда, като губи достъп до акаунта, без да персонализира препоръчаните видеоклипове. Зарежда се без бисквитки, така че всеки гледан видеоклип не се съхранява в историята на гледаните видео.

Откривателят на този малък трик

Ето какво каза Redditor unicorn4sale, когато публикува трика:

Това е обикновено забравен краен случай, уебсайтовете забравят да нормализират името на хоста, съдържанието все още се обслужва, но няма съвпадение на име на хост в браузъра, така че няма бисквитки и неработещи CORS – и много по-големи сайтове използват различен домейн за показване на реклами / медии с бял списък, който не съдържа допълнителната точка

Заключение

И да не забравяме, че без реклама Youtube не би могъл да съществува. Рекламните блокери и този трик отнемат тези ресурси на услугата и на създателите на клипове. „Правилният“ начин да не виждаш реклами е да се абонираш за YouTube Premium. Ако решиш да ползваш този трик, нека да бъде само в крайно необходим случай, когато не можеш да си позволиш да прекъснеш с реклама.

Забележка: Възможно е Google скоро да поправи Youtube и този трик да спре да действа, за да се предотврати загубата от негледани реклами.


Тагове:

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.