110+ сайта, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството през 2022г.

Животът е поредица от сезони, и в един момент идва сезонът на промяната. Много хора откриват в себе си артистични дарби и започват плахо, а после по-професионално да се изявяват. Ако си открил в себе си артиста и вече си сътворил достатъчно неща, или пък си утвърден художник и те интересува къде можеш да продадеш своите творби, продължи, за да разгледаш списъка, който съм подготвила за теб. Очакват те над 110 сайта, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството.

Публикацията е обновена на 30.12.2021.

Когато решиш да се спреш на даден сайт, провери добре условията за продаване, дали има начални такси и какви, как стои въпросът с комисионните при продажба и др. Също направи проверка дали на сайта се продават интересни и качествени творби, а не кич. Бъди внимателен и какви  количества продажби се извършват на сайта, дали е достатъчно популярен и дали е сигурен, а не арт скам. Извърши добре проучването си, преди да изпратиш своята работа.

Сайтове, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството

Обновен списък на сайтове, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството

Blomming

След регистрация можеш да отвориш своя онлайн бутик само с няколко клика. Персонализирай оформлението и графиките, управлявай продуктовия си каталог и избери какви методи за плащане да приемаш. Имаш 15 дни пробен безплатен период. Магазинът Blomming е многоканален. Можеш да продаваш продукти дори във Facebook и Instagram. Благодарение на функцията за вграждане Embed Store и Buy Button – бутон за купуване можеш да продаваш артикулите си в блога или уебсайта си. Виж за повече информация страницата за отваряне на магазин, помощния център и страницата с цените и комисионните за поддържането на магазин и продажби.

Deviant Art

Може би най-голямата общност в света – галерия и маркетплейс на дигитално изкуство. В момента има над 350 милиона уникални произведения на изкуството от всякакъв вид и над 45 милиона членове. Характерното за тоя сайт е възможността за изтегляне и продажба на разпечатки. Регистрацията на него е проста – лични данни, потребителско име и парола. След това можеш да категоризираш своите картини, щампи, графики, фотографии и др., което улеснява търсенето от потребители. Има място за дискусии, коментари.

Deviantart има набор от правила при регистрация, така че платформата не носи отговорност за нарушаване на авторските права от трети страни.

Комисионните при продажба са 20%. Виж и страницата с цените за членство, което дава редица предимства.

Продаване на изкуство на Devianart

Art Brokerage

Брокерска агенция, чрез която се продават и купуват по сигурен начин предмети на изкуството. Агенцията се занимава с продажба на изящни изкуства от 1983 г. В допълнение има 10 опитни международни брокери на изкуство, които гарантират, че процесът за продажба на изкуство онлайн е доказан, сигурен и ефективен за транзакции от всякакъв размер. Няма комисионни. На тази страница с правила за продажба ще прочетеш и как печели агенцията.

Продаване на изкуство чрез Artbrokerage

Виж още: Къде да продаваме ръчно изработени неща онлайн

Fine Art Brokers

Една от водещите брокерски компании с профилирани експерти. Доверени лидери в индустрията повече от 35 години с дейност консултации и посредничество при изкуството. На тази страница ще се запознаеш с условията на плащане.

Amazon Fine Art

Amazon е идеален за 2D артисти, като художници, дизайнери и фотографи.

През 2013 г. Amazon стартира платформа, посветена на произведения на изкуството. Там можеш да продаваш предимно картини, щампи и фотографски разпечатки. 

За да започнеш, трябва да бъдеш одобрен като продавач и след това да избереш план за продажби. Всеки план има специфични разходи, но не забравяй, че Amazon привлича около 180 милиона посетители всеки месец така че имаш голям шанс бързо да получиш тези пари обратно.

eBay

eBay е най-популярният уебсайт за продажба и закупуване на изкуство. Има най-голямата мрежа от купувачи на изкуство в света. Художниците могат да продават всички видове изкуство, като картини, рисунки, фотографии и скулптури.

eBay предлага възможност за продажба на своите произведения на изкуството чрез онлайн търг или на фиксирани суми.

Подобно на Amazon Art, eBay Collective е ъгълът на „изящното изкуство“. За разлика от Amazon обаче, твоите опции за плащане и доставка зависят от самия теб. Търгът може да бъде вълнуващо преживяване. Платформата има около 96 милиона посетители всеки месец. eBay предлага и планове, които включват редица безплатни обяви.

Etsy

Etsy начислява ниски такси за транзакции и позволява на артистите да запазят по-голям дял от приходите си.

Свързано повече със занаятчийски творения (например дрехи и аксесоари), Etsy предлага и зона за продажби, посветена на изящните изкуства. Стабилната платформа с ниски такси за транзакции е определено предимство, ако продаваш произведенията си на конкурентни цени и предпочиташ продажби с голям обем пред големи еднократни покупки.

Saatchi Art

Едно от най-големите имена в артистичните среди. Създаден е от Чарлз Саачи. Въпреки че компанията е вече на друг собственик, тя все още носи емблематичното име.

Аудиторията на тази онлайн галерия е огромна – над милион последователи в социалните медии и също толкова абонирани за печатния каталог на Saatchi Art.

Можеш да създадеш свой собствен онлайн магазин на уебсайта и да продаваш оригинални творби или щампи на тези творби. Заплащането за услугите на платформата не е малко, но затова пък се предоставят повече възможности. Виж на страницата за артистите повече информация.

Absolute Arts

Голяма база данни с оригинално изкуство – над 150 000 творби. Комисионната е 35% в безплатното ниво, 20-25% в платените нива. Плюс 5% квота. Голямо разнообразие от услуги.

От 1995 г. сайтът предлага чудесни възможности на визуалните художници. Можеш да започнеш с портфолио, за да популяризираш, демонстрираш и продаваш твоите творби. Препоръчва се да използваш инструментите, които се предлагат, за да разшириш възможностите си. На тази страница можеш да създадеш своето портфолио на платформата.

Abstract Art Gallery

Онлайн галерия за абстрактно изкуство. Позволява на артистите да се свързват с колекционери от цял свят. Безплатна регистрация. Всеки артист получава страница за портфолио. Комисионната при продажба е 30%. Виж подробно на страницата за артистите.

Абстрактно изкуство на Abstractart.gallery

Abstract Artist Gallery

Сайтът е база данни на артисти на абстрактно изкуство. Услугата му се състои в това, да представи работата на артиста и да даде линк директно към сайта му. В момента не се приемат временно нови заявления. Би могъл да проверяваш на тази страница за промяна на условията.

Adc Fine Art

Галерията участва в изложби на изкуството. За да поискаш представяне, трябва да изпратиш имейл. ADC е водеща консултантска организация с пълен набор от услуги, която свързва клиентите с художниците по удобен за тях начин.

Affordable British Art

Сайтът предоставя място на артистите да продават своите произведения директно на клиентите, без комисионна. Предлагат електронна търговия чрез Paypal. Годишната такса за участие в сайта е от 35 до 135 £. Виж страницата с ръководствата.

Aftcra

Aftcra е онлайн пазар, където можеш да купуваш и продаваш американски ръчно изработенираз продукти. Мисия му е да подкрепя местните художници и занаятчии, живеещи в Америка, като ги свързва с почитатели по цялото земно кълбо. Създай си витрина безплатно и цените на продуктите трябва да бъдат $10 или по-високи. Офертите остават за четири месеца. 7% такса върху продажбите на изкуство, направени онлайн, остава за сайта.

Altpick

Altpick помага на илюстратори, дизайнери и фотографи да се свържат с творчески купувачи. Членството е $ 99 годишно. Предлагат се и годишни награди на художници. Посетителите на сайта могат да използват ключови думи за намиране на конкретни таланти, като проследяват любимите си артисти чрез нюзлетър. На тази страница можеш да се регистрираш и да видиш условията.

Art2Arts

Този сайт предлага оригинално изкуство директно от британски артисти. Има поддръжка и артистична общност. Комисионната при продажба е 37.5%. Виж как да продаваш своето изкуство там.

Artalistic 

Artalistic е специализиран в продажбата на съвременни произведения (картини, издания, фотографии, скулптури и рисунки).

Платформата е достъпна за всички и можеш да продаваш своите картини там.

Този сайт иска преди всичко да формира общност от художници, които споделят страст към изкуството. Техните аргументи са:

 • внимателно проучване на обекта за продажба;
 • качеството и разнообразието на произведенията;
 • сигурно онлайн плащане.

Принципът е: предлагаш твоите произведения, проверяват ги и след това ги публикуват. Продажната цена се потвърждава (с или без договаряне).

За частни продавачи комисионната, начислена от сайта, е 20% от крайната цена, платена от купувача.

Art Alleys

ArtAlleys продават картини, рисунки, щампи, дигитално изкуство по целия свят. Лесно е да започнеш с ArtAlleys, просто следвай формуляра за регистрация тук . Комисионните са 30%.

Art Baazar 

ArtBaazar продава живопис, смесена техника, щампи. Трябва да имаш поне 6 произведения, за да се присъединиш към тази платформа. Процесът на подаване на собствени произведения е много лесен. Комисионните са 30%.

Art Click Ireland

Сайтът е специализиран в ирландско изкуство. Той позволява на артистите да продават изкуство изцяло, да приемат оферти и дори да разменят. Заплащането е от  €4 евро на месец и 15% комисиона при продажба.

Art Corgi

Сайтът е специализиран в art commission. С помощта на ArtCorgi може да се поръча работа от изпълнители въз основа на конкретни мостри и стилове. Изпълнителите запазват авторските си права, както и оригиналните копия на тяхната работа (доставят се само дигитални продукти). ArtCorgi взема 20% комисиона и не начислява такси за регистрация.

Arte Booking

Свободна професионална мрежа на глобалното изкуство. Всеки артист може да си създаде тук галерия, изброявайки кои произведения се продават. Сайтът не взема комисионна, а предлага пакети, например с промоция е 27€ на месец.

Arte Net

Артистите тук продават творбите се, без да плащат. Приемат се картини, рисунки, скулптори, и др. Качваш своите снимки и създаваш профил. Клиентите се свързват през сайта, но продажбите не стават чрез него.

Art Finder

Тук създаваш своя магазин, продаваш и изпращаш директно на клиента. Управляваш плащанията. Комисионната е 30%.

Art Fire 

Огромен пазар, където можеш да продаваш занаятчийски произведения, изкуство, консумативи, винтидж и др. онлайн. Можеш да персонализираш собствен магазин на този сайт. $ 20 месечна такса. 

Art Ful Home 

Красив онлайн каталог за ръчно изработен домашен декор, стенопис, облекло и аксесоари. Те имат каталог, както и онлайн галерия. Сайтът е с комисионна 50% и членски внос от $ 300, ако бъдеш приет.

Art Fully Walls 

Този print-on-demand сайт продава принтове на изкуство и е журиран. Художници могат да отворят магазин там, да качват изображения, да продават своето изкуство онлайн и да получат определена сума за поръчан артикул. Виж подробности.

Art Gallery

Галерията продава изкуство от независими артисти на достъпни цени. Едно платено и едно безплатно ниво на включване с функция за пазаруване.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 4

Gallery-worldwide

Предлага три опции на месечна такса за артисти, освен квотата за влизане. Всеки артист получава home страница, за да качва изображения. Това му позволява да продава директно. Транзакциите стават на сайта.

Artifice.gallery

Този уебсайт се счита за втория най-важен пазар в Латинска Америка и един от първите 10 в света. Той има големи обеми на продажби както в Мексико, така и в Бразилия. На тази страница може да се види начина за прием. Сайтът е на испански и може да бъде разгледан чрез преводача на Chrome браузър.

Artist

Тази платформа предлага оригинални творби, вземайки 25% комисионна. Има услуги за печат при поискване. Авторските права върху последните продукти се определят от артистите. Виж как да се регистрираш и условията.

Artist stop bein poor CLUB

Тази галерия работи като творчески колектив, формиран от творци по целия свят. Платформата предлага възможност на художници да продават печатни варианти на своите произведения на колекционери и любители на изкуството.
Галерията не начислява комисионна за продажби, а само разходите за печат. Участващите художници плащат членски внос, за да поддържат събирането и да финансират дейности като изложби и публикации. Членството започва от $7 на месец.

Artistbe

Авторите могат да качат изображения, за да създадат своя страница – галерия на сайта. И започват да продават своите оригинални работи, с комисионна 30%. Могат да продават и репродукции с 15% за себе си. За да създадеш акаунт, иди на тази страница.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 6

Artists&Clients 

Този сайт обработва комисионна работа за художници. Те качват изображенията си, описват вида работа, която правят и задават цени. Когато заявките за комисионни постъпват, авторите преговарят за крайната цена и получават 85%. Виж условията тук.

Artists Info 

Световна витрина, която изпраща посетителите от собствената онлайн галерия към твоя сайт, за да продаваш своите произведения на изкуството. Тук можеш да се регистрираш.

Artist Sites

„Виртуална общност на портфолио на артисти „, този сайт е напълно безплатен. Художниците могат да качват до 25 изображения на портфолиото си и да създават биография. Посетителите на сайта могат да коментират или да се свържат с изпълнителя. Има възможност да се включи линк към собствения сайт и директно да се продават творбите. Виж за подробно обяснение.

Artists to Watch

Фирма за поздравителни картички. Приема презентации на артисти, които биха искали да продават работите си в този формат. На всеки три месеца приемат нови артисти. Трябва да изпратиш с имейл своите информации и изображения. 

Виж още: Маркетинг на пазара на изкуство – за художници и други артисти

Art Licensing Show  

Виртуален портал, където произведения на изкуството могат да бъдат преглеждани лично от Арт директори, които им дават лиценз. Упълномощените художествени директори могат да поискат да видят изкуство от широк асортимент от участващи художници и лицензодатели и да изтъкнат любимите си произведения на изкуството, само с едно влизане. И освен това е социална среща, на която специалистите от индустрията могат да се свързват помежду си чрез групи, чрез директни съобщения и др., за да постигнат своите цели.

Art Limes

Artlimes се представя като най-иновативния и изключително подбран пазар за художници, галерии и търговци на луксозни марки по целия свят.

 • техните щампи са екологични;
 • те предлагат изкуство, филтрирано по колекции и цени: картини, изкуство на хартия, фотография, скулптура, бижута, интериорен дизайн;
 • те активно насърчават художници и арт движения, като нео-арт, например;
 • ще имаш шанс да продадеш услугите си на фирми, като хотели или за частни проекти.

Приложението е безплатно. Банкирането се поддържа в 28 държави. Комисионната се базира на страната, за САЩ е: 7% + такса за транзакция 4% + $2,5. Когато купувачът плаща във валута, различна от валутата на твоя магазин, ще платиш и такса за конвертиране (около 2,5%).

Тук можеш да прочетеш подробности и да кандидатстваш.

Art Majeur

Платформата има няколко опции. Качваш свои изображения и продаваш на сайта срещу 10% комисионна. Или друга опция – продаваш репродукции при поискване, чрез услугата Print on Demand, като избираш цената. Има и услуга за изграждане на собствен сайт за предлагане на творбите с възможност за електронна търговия.

Art Market Direct

Място за изтънчени артисти и за техните произведения. Регистрираш се, показваш творбите си и продаваш. Комисионната е различна при различните планове.

Artmosfair

На този сайт могат да се продават картини, скулптури, занаятчийски произведения. Авторът си създава собствен магазин. Основните неща са безплатни + 6% комисионна или се плаща 40 евро годишно и 3% комисионна. Използва се Paypal за плащанията. Виж подробно на тази страница за условията.

Art Muse

Подбрана сбирка от произведения на изкуството. Авторите изпращат своите творби и ги представят безплатно. Продават се на предопределени цени. Печатните репродукции носят печалба 15%. Това е print-on-demand сайт. Повече подробности тук.

Art of Where

Сайтът е print-on-demand и предлага възглавници, моливи, калъфи за телефони. Отвори магазин тук и продавай своето изкуство онлайн с комисионна система на 3 нива.

Artomat 

Мисията на сайта е да насърчава консумацията на изкуство чрез разширяване на достъпа до творчеството на художника. Сайтът създава възможност за закупуване на оригинални произведения на изкуството, като същевременно осигурява експозиция и промоционална подкрепа за артистите. Съчетава света на изкуството и търговията в иновативна форма. Виж информацията на тази страница.

Artpal

Безплатна галерия, представяща над 170 000 художници. Продава и купува изкуство. Няма такса за начало. Комисионни до 5%. Продава се всякакъв тип изкуство. Сайтът разполага с безплатна услуга за разпечатване при поискване. Художниците могат да изберат да продават свои собствени артикули, или да използват функциите за print-on-demand на ArtPal, което им дава гъвкавост в начина, по който позволяват на хората да купуват изкуство. Това също така означава, че художниците могат да продават оригинални произведения на изкуството, както и щампи до тях..

Art Pickle

Представя съвременни артисти и техните оригинални творби. Дава възможност да създават собствена страница в галерията. Таксата е 12.95$ на месец.

Art Platform

Сайтът продава изкуство, само fine art.

Art Please

Онлайн мрежа, която позволява връзки между художници и колекционери. Художниците могат да качват своите произведения на изкуството, а колекционерите могат да поискат конкретни произведения на изкуството.

Art Plode

Висококачествен сайт за международни продажби на изкуство, в който галерии, дилъри, художници и обществеността купуват и продават изкуство, без да се начисляват такси. Произведения на изкуството трябва да бъдат на цена от $1000 +, за да бъдат предложени за продажба на Artplode. Цената за една малка обява е $60. Виж за условията подробно на тази страница.

Art Quid

В сайта се излагат и продават творби на изкуството. Световен пазар със 100 000 артисти и привърженици. Можеш да създадеш и персонализираш своя 3D галерия! Виж правилата за продажба.

Art Rikat

ARTRIKAT 4.0 използва най-новите технологии за представяне на произведения на изкуството в Интернет по визуално привлекателен и информативен начин. Художниците сами публикуват  своите творби в  ARTRIKAT. Автобиография, дати на изложби, данни за контакт могат да бъдат въведени бързо. За повече подробности иди на тази страница.

Artris

Artris работи по-скоро като колекция от онлайн изложби с теми. Работи както за продажба на оригинално изкуство, така и за щампи.

Ако мечтаеш за собствена изложба, това е чудесен избор. Комисионната е 8%. Тук можеш да прочетеш условията.

Art Sleuth

Artsleuth е друга онлайн платформа за изкуство за продажба на картини от Хонг Конг. Те популяризират уебсайтове по имейл и в социалните медии.

Комисионната им е 35%. Процесът на кандидатстване е бърз и лесен.

Artspan

Artspan е пазар за изкуство и може да бъде твоя собствена онлайн галерия. Те ти позволяват да създадеш свой личен уебсайт, за да показваш и продаваш своите произведения и отпечатъци с уникална функция: купувачите могат да видят как ще изглежда твоята работа в интериора.

Ето няколко примера за сайтове на художници. 

Предлагат безплатна пробна версия, а след това плановете започват от $11 /месец (таксуват се годишно). Няма допълнителна комисионна.

Тук можеш да прочетеш повече подробности и да се регистрираш.

Art Store Fronts

Тук можеш да създадеш сайт с магазин за изкуство за минути. Получаваш прекрасен дизайн, напреднали функционалности и чудесен резултат при печат. Платформата позволява на по-опитни художници на свой собствен уебсайт да продават оригиналните си произведения, както и репродукции. Има и обширна образователна платформа, която помага на художниците да управляват бизнеса си по по-ефективен начин. Можеш да продаваш работите си върху метал, акрил, платно, стъкло, хартия и др.

Artsy

Сайт, където артистите да продават своите произведения на изкуството

Много известен сайт, познат в почти всяка страна, с високо ценово ниво на всяка негова творба и картини. В него ще намериш големи художници, както и скулптури, картини, визуални предмети и добре познати занаяти.

Този сайт е чудесен за всеки художник и купувач. Има и област на графичните творения, които са малко по-евтини. Художници от цял ​​свят могат да предложат своите картини и произведения на изкуството за продажба. Виж условията.

Art Wanted

Качваш снимките на твоето изкуство чрез планове, които са: безплатен до 5$ на месец или за $10 на месец, за да получиш самостоятелен артистичен сайт.

Art Web

Има планове от свободни до pro ($ 94 на година). Не се взема комисионна върху продажбите. Артистите могат да качат снимки на собствените профилни страници или да получат автономен артистичен сайт. Транзакциите се извършват на сайта.

Art Work Archive

Свързва артистите с купувачите на изкуство. Авторите на произведенията се занимават с транзакциите и получават цялата сума. Виж повече на тази страница.

Artzine

Artzine показва произведения на международни съвременни художници. Можеш да създадеш свой собствен профил, своя галерия, ако си в групата, избрани от журито. Приема се живопис, колаж, рисунка, смесени медии, ограничени тиражи и скулптура и по-малко дигитално изкуство и фотография. Комисионната е 20-30%. Регистрирай се тук .

Askart

Притежава огромна база данни и много артисти, чиито работи да предложи. Позволяват ти да качиш bio (няколко думи за себе си), резюме, и да покажеш своите неща за продаване. Месечните планове са от $ 16.50 – $ 59.50.

Axisweb

Представя артистите, всеки с неговото портофилио, за да ги свърже с различни възможности. Записването започва с 1.17€ на месец.

Brush Strokes

Онлайн галерията Brush Strokes ти дава възможност да продаваш оригинални произведения на изкуството и отпечатъци безплатно, но с едно ограничение: можеш да качиш само 25 произведения и трябва да получиш одобрение. Регистрирай се чрез тази връзка .

Комисионната е 20% + такса за обслужване $1,35 за всички банкови транзакции.

Cafe Press 

Превърни своето изкуство в уникални продукти, без да се налага да се притесняваш за управлението на онлайн магазин.

Cargoh

Cargoh е курирана галерия-пазар, създадена за независими художници и дизайнери – предимно за дизайнери на бижута, мода, домашен декор. Продават аксесоари, дрехи, декор за дома, щампи и др. Можеш да създадеш своя магазин безплатно, след като бъдеш приет от куратори.

Комисионната е 10%. Виж повече тук .

Daily Paint Works

Доставчик с голямо разнообразие на изкуство 2D. Достъпът до него е срещу 12.95$ на месец. Можеш да качиш колкото искаш снимки. Изпраща купувачите към твоя сайт. Разполагат с компонент за търгове.

Degree Art

Студенти и неотдавна завършили могат да представят работата си за разглеждане на този сайт, който има и галерия в Лондон, където те могат да поставят авторската си работа самостоятелно или в група и да я промотират в пресата. Първоначална такса £75 и 40% комисионна при онлайн продажби.

Displate

Това е глобален пазар, който събира художници от цял свят и продава своите дизайни върху уникални метални щампи, монтирани с магнит. Поставяйки акцент върху продукта, те ти дават възможност да изложиш своето изкуство на носителя с най-високо качество на пазара. Членството е 100% безплатно, а регистрацията е много лесна. Всичко, което трябва да направиш, е да качиш най-добрите си дизайни и те ще направят отпечатването, обслужването на клиентите и маркетинга вместо теб. Има и други добавени възможности за приходи.

Diva Art

Diva art е курирана онлайн художествена галерия от 1995 г. Представените художници ще бъдат показани на началната страница. Галеристите са много добри в популяризирането на изкуството и изграждането на осведоменост на своите купувачи.

Комисионната е от 10% до 30% в зависимост от цената. Можеш да научиш повече и да се свържеш с галерията на тази страница.

Виж още: Уеб ресурси за артисти-художници и др.,сайтове за галерии,портфолио и продажби

Esglai Art

Esglaiart не начислява комисионна за продажба на никой от своите потребители. Не действа и като посредник. Клиентът ще се свърже директно с художника, за да завърши договарянето. За да направи това, всеки потребител трябва да предостави номера за връзка, имейл адрес или адрес, така че потенциалните клиенти да могат да ги намерят. Артистът трябва да определи крайна цена за своя продукт.

Имаш възможност да изложиш две творби напълно безплатно. След това трябва да вземеш един от техните абонаменти, които обикновено струват 29€ / на година. Виж подробности по регистрацията на тази страница.

Fine Art America

Fine Art America е най-големият в света онлайн пазар на изкуство и технологична компания за print-on-demand. Те помагат на художници да продават стенно изкуство, домашен декор, облекло и други продукти от 2006г..

Качването на изображения на платформата става само с няколко щраквания. Трябва да зададеш своите цени за продуктите си за print-on-demand и след това незабавно можеш да продаваш на глобална аудитория.

В допълнение към предоставянето на онлайн пазар, Fine Art America предоставя на художници и фотографи инструменти за продажби и маркетинг, които да им помогнат да опростят и ускорят кариерата си. Художниците могат да създават маркови уеб магазини, да продават разпечатки чрез Shopify, да създават електронни бюлетини, да продават чрез разширена реалност и др.

Folio Twist

Регистрирай се за по-малко от 30 секунди. Изпратите по имейл няколко снимки на твое изкуство. Ще ти проектират красив уебсайт. Сподели го с приятели, фенове и потенциални купувачи. Предлага се и персонална помощ по телефона или електронната поща. Имат и промоционални инструменти, безплатен и платен план.

Found my self

Безплатен за качване на фотографии на творби. Продажбите стават между купувач и автор, не на сайта. Заплащането е по избор на автора при извършена продажба.

Gallea

Основана в Монреал, онлайн художествената галерия Gallea е платформа за избор за независими художници. Предложението за художниците: освен че могат да създадат своето портфолио, те могат, благодарение на платен пакет, да участват във физически изложби.

Налични са три пакета:

Безплатен пакет: Онлайн портфолио и ограничен достъп до виртуални изложби. Gallea ще вземе 30% комисионна от продадените произведения.

Пакет от CA$11.50 на месец: Онлайн портфолио и възможност за кандидатстване за всички виртуални и физически изложби. Gallea ще вземе 25% комисионна от продадените произведения.

Пакет CA$57.49 на месец: Онлайн портфолио и възможност за кандидатстване за всички виртуални и физически изложби. Gallea ще вземе 20% комисионна от продадените произведения. Още информация на тази страница.

Gallery Today

Свързва художници с купувачи  в международен мащаб от 2003г. Тя е фокусирана само върху картини и художници. Те не продават щампи или дигитално изкуство и репродукции, а само оригинално изкуство. Дава гаранция, че всяка картина ще пристигне в отлично състояние. Вземат 40% комисионна. Информацията за продажбата от артисти е доста трудна за намиране на уебсайта им, така че просто я оставям тук.

Got Art Work

Артистите излагат своите работи тук, могат да продават оригинали или репродукции. Има различни месечни планове от 0 до няколкостотин долара.

Green Box Art

Доставчик на предмети за декор, украсени със щампи на творби на изкуството. Търсят елегантно и качествено изкуство. Трябва да се направи контакт, за да се представи презентация.

Green Wich Work Shop

Приемат се презентации на артисти, които са заинтересувани от публикации с получаване на royalties за продадени творби.

Ideel Art

IdeelArt е онлайн галерия за абстрактно изкуство от цял ​​свят. Това е истински рай за любителите на абстрактното изкуство и художниците.

По принцип те канят само художници от средата на кариерата, които вече са имали изложби или публика, но могат да прегледат твоето изкуство и да ти помогнат. Свържи се директно с тях. Тяхната комисионна се обсъжда, след като бъдеш приет.

Indian Art Zone

Тази онлайн галерия от Индия насърчава много индийски художници, но не само тях. Фактически творци с всички стилове и произход могат да се присъединят.

Трябва само да се регистрираш и да качиш работата си, екипът ще я одобри и ще покаже на уебсайта. Комисионната е на база цена.

Image Kind

Онлайн пазар, предлагащ на художниците място да продават своето изкуство с print-on-demand, висококачествен печат и опции за рамкиране, подкрепяща общност и маркетингови съвети.

Jose Gallery

Този уебсайт обслужва както отделни художници, така и галерии, като дава възможности и на двете страни да достигнат до колекционери на изкуство онлайн. Те също така предлагат уебсайта на китайски и руски език с цел да достигнат до тези художествени сцени.

Виж още: Как да продаваш стоки и услуги в Русия – списък с руски платформи за продажба

Kunst Matrix 

Уникален уеб инструмент, който позволява да се създават блестящи 3D showcases  – 3D изображения и разходки между изкуството на автора, с което се създава изключително впечатление в почтателите и колекционерите. Представяш дигитално и управляваш своето изкуство, включвайки и приложението augmented reality app, за да дадеш предварителна представа за творбите си в каквото пространство ти харесва.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 7
Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 8

Minted

Свързва потребителите с общността от независими художници и популяризира оригинални дизайни, принтове, отливки, както и редица други елементи, включващи акценти в дома, като възглавници, завеси и линии за маса, канцеларски материали и потребителски карти за сватби и покани. Авторите представят работата си, а колектив от независими художници и дизайнери гласува, за да каже на кураторите какво да продадат.

New Blood Art

New Blood Art е курирана онлайн галерия за нововъзникващи художници, широко отразена в пресата. Те приемат живопис, снимки, щампи, рисунки, колаж, скулптура. Формулярът за подаване е тук. Предварително се прави подбор и обсъждане на индивидуална комисионна.

OnlineGallery.art

Онлайн удожествената галерия е базирана в Холандия. Срещу много малка такса (от €4,99 / 9,99 на месец) художниците могат да изложат художествена селекция по свой избор, с възможност за директна комуникация с любителите на изкуството. Може да се създаде по-голям профил с връзки към собствения уебсайт на художника. OnlineGallery.Art споделя новини на уебсайта си за художниците и техните изложби.

People Art Factory

Този уебсайт се счита за един от най-добрите за продажба на произведения на изкуството специално за Латинска Америка. Платформата е на испански език. Имаш възможност да създадеш свои собствени дизайн, за да покажеш изображенията на продуктите си. За атрактивността на твоето търговско пространство в случая отговаряш ти.

People Art Factory се характеризира с три различни режима на използване. Има безплатен режим с достатъчно инструменти за художника. Първокласният режим не е много скъп и има повече налични инструменти от безплатната версия. Професионалният режим е чудесен за всички професионални художници, които искат техните художествени творения да бъдат показани в голям мащаб. Виж подробно за условията на тази страница.

Pictorem

Pictorem е базирана в Монреал, Канада и има клиенти в цял свят, които избират изкуството, което желаят да окачат по стените в домовете си, офиси, търговски сгради, музеи и навсякъде другаде.

Екипът на Pictorem използва само най-добрите материали за печат и иновативни и прецизни решения, за да произвежда шедьоври

Виж на тази страница за условията и за кандидатстване за представяне и продажба на творбите си.

Portraity

Тази платформа е за портретни художници и фотографи. Сайтът има за цел да свърже художници и клиенти, които искат направени по поръчка портрети. Артистите качват своето портфолио върху сайта, а бутонът „контакт“ поставя потенциалните клиенти във връзка с тях.

Printful

Тази платформа ти позволява да създаваш и продаваш свои произведения на изкуството в широк спектър от продукти. Те предлагат и много опции за отпечатване на твоите произведения на изкуството като плакати или рамки. Можеш да го синхронизираш с твой уебсайт и да продаваш директно от сайта си.
Работата с print-on-demand ти позволява да автоматизираш тази част от твоята художествена практика.

Prophetics Gallery

Галерия Prophetics е фокусирана само върху пророческото християнско изкуство от всякакъв вид: картини, бижута, фотография, скулптура и др.

Всяко приложение трябва да бъде прегледано и едва след това можеш да качваш своите произведения и да ги продаваш.

Комисионната е 30% за изкуство, 50% за ръчно изработени изделия. Първо прочети всички подробности и после кандидатствай. 

Red Bubble

Основана в Австралия през 2006 г., Redbubble е услуга за печат при поискване (print-on-demand). Тя позволява на художниците да качват произведения на изкуството, които да бъдат отпечатани върху огромно разнообразие от продукти, както и да бъдат създавани репродукции. Артистите са свободни да задават собствени маржове на печалба. Виж повече информация как да продаваш.

Rise Art

Rise art е онлайн галерия за съвременно изкуство: картини, рисунки, щампи, снимки, скулптура. Насърчават се колекционери и купувачи.

Можеш да изпратиш своето изкуство безплатно и да създадеш своя собствена галерия. 

Комисионната е 40% + 3% такса за плащане.

Singul Art

Singulart е платформа за онлайн изкуство с 50 000 внимателно подбрани произведения на изкуството, направени от утвърдени и нововъзникващи художници от над 80 страни. Стартирана е през 2017 г. На тази страница виж как да се присъединиш към артистите на платформата, за да започнеш да продаваш.

Sculpt Site

Тук се продават само скулптури. Купувачите са отправени директно към артиста. Няма комисионни. Плаща се такса до 99$ годишно. Помагат в маркетинга. На тази страница има информация за използване на сайта.

Shair Art

Платформа, базирана в Португалия, където независими артисти и галерии могат да продават онлайн и да се представят чрез изложби. Артистите вземат 70% от продажбата.

Show Flipper

Този сайт помага на артистите да продават оригиналните си картини, книги, бижута и други. Промотира ги и чрез социалните медии и видео. Таксата е 25$ за начало. Комисионната е 10%. На сайта артистите получават плащане с всеки поглед върху тяхното изкуство. Също се организират конкурси за художници с големи награди.

Society6 

Society 6 е по-подходящ за продажба на произведения на изкуството като плакати и щампи. Всичко, което трябва да направиш, е да качиш работата си и да я превърнеш в продукти.

Този сайт дава вдъхновение на декора с интересни произведения на изкуството. Има възможност за новоизникващи и утвърдени художници. Изпращаш висококачествено изображение на изкуство си и решаваш за продуктите на Society6 – цените и размерите, които искаш да продадеш. Промоции стават чрез социалните мрежи, чрез програмата за куратор на художници. Има комисионни.

State Of The Art Gallery

Галерията State of the Art е създадена, за да насърчи нововъзникващи художници и такива в средата на кариерата си от Австралия. Прави се селекция и приемат само артисти, живеещи в Австралия. 

Комисионната е 30%. Кандидатствай тук .

Storenvy

Подобно на Etsy, Storenvy е онлайн пазар, на който бързо можеш да създадеш свой персонализиран магазин безплатно и има два начина за продажба: можеш или да изброиш продуктите си на пазара и да получиш достъп до милиони купувачи, или да изградиш професионален магазин – подобно на магазин Shopify. Освен това има платени месечни планове, които ти дават достъп до полезни инструменти за електронна търговия.

State of the Art Gallery

Сайтът се концентрира върху промоцията, маркетинга и продажбите на оригинално изкуство на студенти и дипломирани от Художествените академии, както и на избрани изгряващи артисти. Виж какви са условията, за да започнеш.

Tappan Collective 

Великолепна онлайн галерия, платформа за откриване, където нови визуални артисти могат да се срещнат с нови или опитни колекционери. Артистите представят изображения на работите си, за да предизвикат интереса на кураторите на сайта. Отворени за нови таланти, те работят с артисти от различни среди, за да изберат работи, които да бъдат представени, и да предоставят на колекционерите информация за художниците и техните творби. Колективът се грижи за всичко и за маркетинг на социалните медии. Чудесно представяне на творците.

Тhe Place 4 Art

Наричат се „Водещият уеб сайт на Обединеното кралство за продажба на вашето изкуство“. Позволява на художници, галерии и собственици на изкуство да излагат произведения за продажба. Оригинали, ограничени издания и скулптура са добре дошли. Има такса за регистрация, но всички сделки се извършват изключително между купувача и продавача и не се обработват от този сайт.

Turning Art

В TurningArt художниците могат не само да продават своето изкуство, но и да го наемат, ако желаят. Те могат да печелят и с партньорски програми. Виж тук начините за печалба.

Ugallery

„Артистична онлайн галерия, поддържана за топ водещи и за изгряващи артисти на нацията“. Вземат 50% комисионна и правят як маркетинг. Ето страницата за регистрация на артистите.

Virtual Gallery

Тази платформа е една от най-предпочитаните от потребителите. Вътре ще намериш симулация на шоу рум. Тя дава възможност на потребителите да се ориентират във всяка от картините. 

Регистрацията в платформата е напълно безплатна. Има и премиум версия, в която имаш много повече инструменти на разположение, както и по-добра видимост на всичките ти изключителни произведения и много повече възможности за продажби.

Vsual

Vsual е най-добрата платформа, посветена единствено на продажбата на художествени отпечатъци онлайн, защото е безплатна, прави продажбата лесна за артистите и предлага на купувачите широка гама от размери на печат и опции за рамкиране. Vsual може да предложи своите първокласни разпечатки поради своята отдаденост на материалите и майсторството: всеки отпечатък е направен с архивно мастило, отпечатан върху първокласна хартия и рамкиран с висококачествени материали.

Просто кандидатствай за магазин, качи работата си и избери надценката, която искаш. Платформата се справя с останалото.

Yessy

Качваш своите произведения за продажба в сайта, без никакъв лимит на броя на снимките. Цената за артисти е 59$ годишно плюс такса от 10% за транзакции при продажби. Виж повече за гратисния период.

Zatista

Присъедини се към семейството на художниците Zatista. Продавай своите произведения на изкуството на купувачи, колекционери и дизайнери от цял ​​свят.

Zatista е водещата курирана онлайн галерия за оригинално изкуство. Галерията се стреми освен към продажби и към положителни взаимоотношения с всеки един артист, с който работи.

Zazzle

Zazzle ти дава възможност да станеш производител или дизайнер. Художници, графични дизайнери и фотографи могат да качват своите произведения на изкуството, като ги правят достъпни за отпечатване при поискване (print-on-demand), като произведение на изкуството за стена или върху различни продукти. Създаването на магазин е безплатно.

Zet Gallery

Zet Gallery е онлайн художествена галерия, съчетана с ефективни маркетингови стратегии. Те също имат истинска галерия и изложби, което означава, че можеш да продаваш или излагаш своето изкуство.

Можеш да кандидатстваш тук. Комисионната е 50%.


За да напиша тази публикация и сега да я обновя изцяло използвах няколко дена в търсене на информация. Можеш да ми благодариш, ако ти е послужила, като я споделиш в социалните мрежи. Благодаря!

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

4 Comments

 1. Благодаря, за тази статия! От години търся начини да презентирам фотографската си работа, която е преди всичко на заснета на фотографска лента и съответно сканирана. За съжаление без успех. Мисля, че благодарение на Вас, вече имам още една и надявам се успешна насока! Поздрави!

 2. Ако има някакъв начин да качваш картините си едновременно в няколко сайта, би било прекрасно. Защото се губи много време за качване и не остава време за рисуване.

  • Благодаря за коментара. Може би трябва да се измисли някакъв вид автоматизация. Но са различни сайтове с различни изисквания и не ми идва нищо на ум. Ако някои от четящите има някакви идеи, може да ги сподели.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.