90 сайта, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството

Животът е поредица от сезони, и в един момент идва сезонът на промяната. Много хора откриват в себе си артистични дарби и започват плахо, а после по-професионално да се изявяват.

Ако си открил в себе си артист и вече си сътворил достатъчно неща, или пък си утвърден художник, но никога не е в повече информацията къде можеш да продадеш…Тогава ела да погледнеш списъка по-долу.

Последно обновяване на публикацията 14.10.2018г.

Целта на публикацията в случая не е как трябва да се рекламираш, нито за безкрайните възможности за реализация на социалните мрежи като Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter и може би други, които изпускам. Не. В тази публикация искам само да изброявам.

За кое изкуство става дума, за реални художествени произведения или за дигитален дизайн. Ще се опитам да наравя някакво разделение и сега да обърна внимание на сайтове за продажба на художествени произведения.

Вече писах за онлайн платформи, където могат да се продават ръчни произведения. Сега искам да продължа с тези за произведения на изкуството.

Виж предишната подобна публикация: Къде да продаваме ръчно изработени неща онлайн

За всеки сайт, трябва хубаво да се проверят условията за продаване, начални такси дали има и какви, комисионни и др. Трябва да се провери какво качество се продава на сайта и какви количества продажби се извършват. Извърши добре проучването си, преди да изпратиш своята работа.

Ebay не трябва да се забравя – там има и търгове.

Amazon – също дава възможност на артисти да продават творбите си, можеш да отидеш на стараницата на онзи Амазон, с който ти е удобно да работиш и да провериш какви са условията, за да продаваш. Ето един пример на страница на артист:

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 2

Blomming – една семпла платформа на Social Commerce, на която можеш да продаваш. След регистрация, създаваш своята галерия от изображения на артистичните ти работи и започваш. Казват, че не е лесно, нито веднага. Но ако правиш добри и качествени оферти, става. Можеш да продаваш скулптури, занаятчийски произведения и др. Започваш безплатно с 3.5% комисионна върху продаденото. После ти се предлага годишен абонамент, ако си сериозен продавач.

Съобщавам още в началото известния

Deviant Art – огромна и развиваща се онлайн художествена галерия и общност, Deviant Art е прегърнал технологиите, така че има много предимства. Това е една невероятна платформа за непознати и по-утвърдени творци, които да популяризират и продават своята работа като принтове и подаръци. Има дискусии на потребители в сайта и коментари. Намира се всичко – от скулптура и живопис до пикселно изкуство, дигитално изкуство, филми и аниме. Можеш да се регистрираш безплатно като член и след това да качиш изображението на оригиналното си творчество в отделен магазин. Сайтът предлага различни услуги.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 9

ArtBrokerage  е брокерска агенция, чрез която се продават и купуват сигурно предмети на изкуството. За сайта има мнения, че е наистина сигурен и с висока репутация. Но намирам и мнения за слаба консултативна страна, трудно преговаряне.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 5

Bigli – също брокерски сайт, разчитащ на своите експерти за даване на консултации по произведенията на изкуството.

FineArtBrokers – е една от водещите брокерски компании с профилирани експерти.

Saatchiart – продава и купува произведения на изкуството. Авторите трябва да представят листинг с творбите си за одобряване, както и данни, за да бъдат проучени. Това е с цел удостоверяване оригиналността на предложените творби. Комисионната е 30%.

AbsoluteArts – голяма база данни с оригинално изкуство – над 150 000 творби. Комисионната е 35% в безплатното ниво, 20-25% в платените нива. Плюс 5% квота. Голямо разнообразие от услуги.

AbstractArtGallery – Онлайн галерия за абстрактно изкуство. Позволява на артистите да се свързват с колекционери от цял свят. Безплатна регистрация. Всеки артист получава страница за портфолио. Комисионната при продажба е 20%.

AbstractArtistGallery – сайтът е база данни на артисти на абстрактно изкуство. Услугата му се състои в това, да представи работата на артиста и да даде линк към сайта му директно. Изискват се контрибути – т.е. да се дава признание за работата на рефералния сайт.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 1

???( Антивирусът понастоящем дава сигнал за съмнителен сайт)Accessart – онлайн галерия, която предлага работи на „млади“ артисти с цени на творбите до 1000€. Авторите сами поддържат страницата си с галерията онлайн и определят цените. Комисионната е 15%.

AdcFineArt – галерията участва в изложби на изкуството. За да поискаш представяне, трябва да изпратиш имейл.

AffordableBritishArt – сайтът предоставя място на артистите да продават своите произведения директно на клиентите, без комисионна. Предлагат електронна търговия чрез Paypal. Годишната такса за участие в сайта е от 35 до 135 £.

Aftcra – онлайн пазар, където можеш да купуваш и продаваш американски ръчно изработени продукти. Мисия му е да подкрепя местните художници и занаятчии, живеещи в Америка, като ги свързва с почитатели по цялото земно кълбо. Създай си витрина безплатно и цените на продуктите трябва да бъдат $10 или по-високи. Офертите остават за четири месеца. 7% такса върху продажбите на изкуство, направени онлайн, остава за сайта.

Altpick – помага на илюстратори, дизайнери и фотографи да се свържат с творчески купувачи. Членството е $ 99 годишно. Предлагат се и годишни награди на художници. Посетителите на сайта могат да използват ключови думи за намиране на конкретни таланти, като проследяват любимите си артисти чрез нюзлетър.


Аrt – много популярен сайт. Има секция, наречена Artist Rising , където изгряващи артисти могат да качат снимки на произведения и да продават оригиналното си изкуство чрез своя сайт. Друга възможност –  Art.com продава печатни репродукции на артиста по заявка, плащайки му 30% авторски права.

Art2Arts – този сайт предлага оригинално изкуство директно от британски артисти. Предлага поддръжка и артистична общност. Комисионната при продажба е 37.5%.

(Сайтът е затворил)ArtThatFits – тази компания, управлявана от известния производител на рамки Larson-Juhl, търси качествено изкуство, подходящо за издателска дейност. Артистите преминават през процес на представяне и ако бъдат приети, ще влязат в лицензионен договор.

???( Антивирусът понастоящем дава сигнал за съмнителен сайт)Artandbohemia – този реферален сайт дава възможност на артистите да продават онлайн, показвайки оригиналните си работи. Това е място за контакт между продавачи и купувачи. Няма такси, но се предлага реклама срещу заплащане. Покупко/продажбата става извън сайта.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 3

(Сайтът е затворил)ArtAttackApp – социална и мобилна мрежа – сваля се app за смартфон, за да се търсят произведения на изкуството за купуване. Сайтът предлага решение като e-commerce и взема комисионна 10% от продажната цена.

ArtBombDaily – е канадски сайт, наречен „ежедневен онлайн арт аукцион, включващ внимателно подготвени произведения на изкуството от артисти в цяла Канада“. Всеки ден доставя творби -живопис, печат, фотография, скулптура, рисунка или смесени – директно в електронните пощи на абониралите се безплатно. Има начална оферта и оферирането е отворено от 6 ч. До 23 ч. В края на деня най-високата оферта печели. Доставя се произведението, готово за закачване, директно до купувача.

ArtBoost – сайтът продава оригиналното изкуство на художници по целия свят, като позволява личен контакт между художника и купувача. Интегриран е с Facebook. Продажбите се извършват чрез Paypal, като ArtBoost получава 15% от продажната цена.

(??? Сайтът е затворил)Artdip– предлага сайтове за оригинални артисти, в които можеш да продаваш своите работи. Услугата е платена. Има период на безплатно пробване от 10 дни.

Artclickireland – е специализиран в ирландско изкуство. Сайтът позволява на артистите да продават изкуство изцяло, да приемат оферти и дори да разменят. Заплащането е от  €4 евро на месец и 15% комисиона при продажба.

ArtCorgi – е специализиран в art commission. С помощта на ArtCorgi може да се поръча работа от изпълнители въз основа на конкретни мостри и стилове. Изпълнителите запазват авторските си права, както и оригиналните копия на тяхната работа (доставят се само дигитални продукти). ArtCorgi взема 20% комисиона и не начислява такси за регистрация.

Artdiscover – онлайн витрина на талантите. Тук артистите имат възможност да се представят безплатно. Не продават директно, а чрез линк към собствения сайт. Могат да се представят и изложби.

Artebooking – свободна професионална мрежа на глобалното изкуство. Всеки артист може да си създаде тук галерия, изброявайки кои произведения се продават. Сайтът не взема комисионна, а предлага пакети, например с промоция е 27€ на месец.

Artenet – артистите тук продават творбите се, без да плащат. Приемат се картини, рисунки, скулптори, и др. Качваш своите снимки и създаваш профил. Клиентите се свързват през сайта, но продажбите не стават чрез него.

Artfido – глобален пазар, където артистите и галериите могат да предложат работите си за продажба. При всяка се взема 10%.

Artfinder – тук създаваш своя магазин, продаваш и изпращаш директно на клиента. Управляваш плащанията. Комисионната е 30%.

ArtFire – огромен пазар, където можеш да продаваш занаятчийски произведения, изкуство, консумативи, винтидж и др. онлайн. Можеш да персонализираш собствен магазин на този сайт. $ 20 месечна такса. 

ArtFortune – тук създаваш своя собствена онлайн художествена галерия. Посетителите на сайта виждат изображенията, които си качил, и кликват върху тях, което ги отвежда на уебсайта ти, с онлайн изкуството. Начислява ти се месечна такса и има няколко различни плана. Има и форум и общност към този сайт.

Artfulhome – Красив онлайн каталог за ръчно изработен домашен декор, стенопис, облекло и аксесоари. Те имат каталог, както и онлайн галерия. Сайтът е с комисионна 50% и членски внос от $ 300, ако бъдеш приет.

Artfuly – продава оригинално изкуство. Приетите артисти плащат $ 52 на година за да продават. Приетите творби се показват в страниците на галерията.

ArtfullyWalls – този Print-on-Demand сайт продава принтове на изкуство и е журиран. Художници могат да отворят магазин там, да качват изображения, да продават своето изкуство онлайн и да получат определена сума за поръчан артикул. Виж подробности.

ArtfullyReimagined – Сайтът е специализиран в продажбата на произведения на изкуството, които включват повторно използвани или рециклирани материали. Комисионната е 10%. 

Artgallery – галерията продава изкуство от независими артисти на достъпни цени. Едно платено и едно безплатно ниво на включване с функция за пазаруване.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 4

Gallery-worldwide – предлага три опции на месечна такса за артисти, освен квотата за влизане. Всеки артист получава home страница, за да качва изображения. Това му позволява да продава директно. Транзакциите стават на сайта.

Arthit – продава рисунки на глобално ниво. Артистът си създава страница и качва изображенията. Показва се цената, плюс 15% за доставка.

(??? Сайтът е затворил)Artid– изложбено пространство, където можеш да продаваш своето изкуство. Три нива на достъп, едното от които е безплатно. Всеки артист получава собствена галерия и блог. Предлага се и опция за продаване на Ebay за премиум членовете.

Artindian – популяризира модерно и традиционално изкуство. Индийски сайт, безплатен за всеки индийски артист. За условия за продаване трябва да се направи контакт със сайта.

Artinvesta – рекламира се като продаващ оригинално изкуство онлайн в глобален мащаб. Предлага на изпълнителите неограничено място за качване на портфолио и вземат 10% плюс такси Paypal от продажбите. Авторите могат да се регистрирате безплатно.

Artist – тази платформа предлага оригинални творби, вземайки 25% комисионна. Има услуги за печат при поискване. Авторските права върху последните продукти се определят от артистите.

Artistbe – авторите могат да качат изображения, за да създадат своя страница – галерия на сайта. И започват да продават своите оригинални работи, с комисионна 30%. Могат да продават и репродукции с 15% за себе си.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 6

Artists&Clients – този сайт обработва комисионна работа за художници. Те качват изображенията си, описват вида работа, която правят и задават цени. Когато заявките за комисионни постъпват, авторите преговарят за крайната цена и получават 85%.

Artistsinfo – световна витрина, която изпраща посетителите от собствената онлайн галерия към твоя сайт, за да продаваш своите произведения на изкуството.

Artistsites – „Виртуална общност на портфолии на артисти „, този сайт е напълно безплатен. Художниците могат да качват до 25 изображения на портфолиото си и да създават биография. Посетителите на сайта могат да коментират или да се свържат с изпълнителя. Има възможност да се включи линк към собствения сайт и директно да се продават творбите.

Artiststowatch – фирма за поздравителни картички. Приема презентации на артисти, които биха искали да продават работите си в този формат. На всеки три месеца приемат нови артисти. Трябва да изпратиш с имейл своите информации и изображения. 

ArtLicensingShow  е виртуален портал, където произведения на изкуството могат да бъдат преглеждани лично от Арт директори, които им дават лиценз. Упълномощените художествени директори могат да поискат да видят изкуство от широк асортимент от участващи художници и лицензодатели и да изтъкнат любимите си произведения на изкуството, само с едно влизане. И освен това е социална среща, на която специалистите от индустрията могат да се свързват помежду си чрез групи, чрез директни съобщения и др., за да постигнат своите цели.

Artmajeur – има няколко опции. Качваш свои изображения и продаваш на сайта срещу 10% комисионна. Или друга опция – продаваш репродукции при поискване, чрез услугатаPrint on Demand, като избираш цената. Има и услуга за изграждане на собствен сайт за предлагане на творбите с възможност за електронна търговия.

Artmarketdirect – място за изтънчени артисти и за техните произведения. Регистрираш се, показваш творбите си и продаваш. Комисионната е 20%.

Artmosfair – картини, скулптури, занаятчийски произведения могат да се продават на този сайт. Авторът си създава собствен магазин. Основните неща са безплатни + 6% комисионна или се плаща 40 евро годишно и 3% комисионна. Използва се Paypal за плащанията.

ArtMuse – подбрана сбирка от произведения на изкуството. Авторите изпращат своите творби и ги представят безплатно. Продават се на предопределени цени. Печатните репродукции носят печалба 15%. Това е Print-on-Demand сайт.

ArtofWhere – сайтът е Print-on-Demand предлага възглавници, моливи, калъфи за телефони. Отвори магазин тук и продавай своето изкуство онлайн с комисионна система на 3 нива.

Artomat – мисията на сайта е да насърчава консумацията на изкуство чрез разширяване на достъпа до творчеството на художника. Art * -o-mat® създава възможност за закупуване на оригинални произведения на изкуството, като същевременно осигурява експозиция и промоционална подкрепа за артистите. Съчетава света на изкуството и търговията в иновативна форма.

(??? Сайтът е затворил)Artovert – отворена платформа, базирана на абонаменти. Творците продават директно на колекционери. Абонаментът е 10£ месечно плюс комисионна 2% при продажба.

Artpal – безплатна галерия, която се разраства. Продава и купува изкуство. Няма такса за начало. Комисионни до 5%. Продава се всякакъв тип изкуство. Сайтът разполага с безплатна услуга за разпечатване при поискване.

Artpickle – представя съвременни артисти и техните оригинални творби. Дава възможност да създават собствена страница в галерията. Таксата е 12.95$ на месец. И в този сайт са изброени изложбите и различни събития.

Artplatform – сайтът продава изкуство, само fine art.

Artplode – висококачествен сайт за международни продажби на изкуство, в който галерии, дилъри, художници и обществеността купуват и продават изкуство, без да се начисляват такси. Произведения на изкуството трябва да бъдат на цена от $ 1000 +, за да бъдат предложени за продажба на Artplode. Цената за една малка обява е $ 60.

Artquid – показва и продава творби на изкуството. Световен пазар със 100 000 артисти и привърженици. Можеш да създадеш и персонализираш своя 3D галерия!

Artstorefronts – тук можеш да създадеш сайт с магазин за изкуство за минути. Получаваш прекрасен дизайн, напреднали функционалности и прекрасен резултат при печат. Можеш да продаваш работите си върху метал, акрил, платно, стъкло, хартия и др.

Artstorm – този сайт е повече като услуга за маркетинг, отколкото място за продаване. Годишната такса е 50$ и за нея сайтът ще показва твоите творби в своята галерия, ще те промотира активно като артист по социлните медии.

Artsyhome – предлага „Оригинални декорации за къщата и вилата“. Сайтът се обръща към вътрешни дизайнери, декоратори, собственици на къщи и вили и др. с каталози с печатни репродукции и онлайн продажби на предмети на изкуството. Комисионната е 25%.

Arturbane – сайт за социално изкуство и дизайн онлайн с  технологична платформа, която обединява избрани творци с квалифицирани представители на онлайн арт продажби.

(??? Сайтът е затворил)Artwanted– качваш снимките на твоето изкуство чрез планове, които са: безплатен до 5$ на месец или за $10 на месец, за да получиш самостоятелен артистичен сайт.

Artweb – има планове от свободни до  pro ($ 94 на година). Не се взема комисионна върху продажбите. Артистите могат да качат снимки на собствените профилни страници или да получат автономен артистичен сайт. Транзакциите се извършват на сайта.

Artworkarchive – свързва с купувачите на изкуство. Артистите се занимават с транзакциите и получават цялата сума.

Askart – притежава огромна база данни и много артисти, чиито работи да предложи. Позволяват ти да качиш bio (няколко думи за себе си), резюме, и да покажеш своите неща за продаване. Месечните планове са от $ 16.50 – $ 59.50.

Axisweb – представя артистите членове, всеки с неговото портофилио, за да ги свърже с различни възможности. Записването започва с 1.17€ на месец.

(Сайтът е затворил)Crated – сайтът помага на артистите да продават дигитални произведения на изкуството и фотографии. Комисионна при продажба – 20%.

Dailypainters – голяма галерия, позната добре. Свързва купувачи с твоя уеб сайт, където можеш да продаваш онлайн. Търсят артисти с уникален стил, които са и блогери.

Dailypaintworks – доставчик с голямо разнообразие на изкуство 2D. Достъпът до него е срещу 12.95$ на месец. Можеш да качиш колкото искаш снимки. Изпраща купувачите към твоя сайт. Разполагат с компонент за търгове.

(Сайтът е затворил)Dart.fine-art – голяма галерия с членове за $ 15 – $ 30 на месец. Предлага маркетинг инструменти за помощ на артистите. Прави връзката между автор и купувач. Има функции за транзакции на сайта.

Daylighted – сайт за съвременно изкуство. Концентриран върху работи на артисти, които са изложени в хотели, кафенета, ресторанти, галерии. Творците вземат 70% от продажната цена. Поискай покана тук.

Degreeart – Студенти и неотдавна завършили могат да представят работата си за разглеждане на този сайт, който има и галерия в Лондон, където те могат да поставят авторската работа самостоятелно или в група и да я промотират в пресата. Първоначална такса £ 75 и 40% комисионна при онлайн продажби.

Direct2artist – осигурява присъствие на уеб за артиста, с подръжка за маркетинга и мобилна apps. Твърдят, че са платформа „всичко в едно“ за поддръжка на продажбите и маркетинга. Цените са от 49€ на месец.

Foliotwist – предлагат персонална помощ по телефона или електронната поща. Имат и промоционални инструменти, безплатен и платен план.

Foundmyself – безплатен за качване на фотографии на творби. Продажбите стават между купувач и автор, не на сайта. Заплащането е по избор на автора при извършена продажба.

Gallerizt – платформа на социални медии за артисти. За да се запишеш, качи изображения и създай профил. Сайтът ти позволява да представиш своите работи и да свържеш своя уеб сайт.

Galleryfy – продаваш оригинално изкуство и репродукции онлайн чрез галерията на този сайт. Промотира артистите и на социалните медии. Комисионната е 25%.

Gallerytoday – свързва художници с купувачи  в международен мащаб. Дава гаранция, че всяка картина ще пристигне в отлично състояние. Вземат 30% комисионна.

Global-art-exchange – и тук да изложат работите си е безплатно за артистите. Комисионната при продажба е 20%.

Gotartwork – артистите излагат своите работи тук, могат да продават оригинали или репродукции. Има различни месечни планове от 0 до няколкостотин долара.

Greenboxart – доставчик на предмети за декор, украсени със щампи на творби на изкуството. Търсят елегантно и качествено изкуство. Трябва да се направи контакт, за да се представи презентация.

Greenwichworkshop – Приемат се презентации на артисти, които са заинтересувани от публикации с получаване на royalties за продадени творби.

Harngallery – поддържан пазар на оригинално изкуство. Артистите се регистрират и качват снимките на творбите си. При готова сделка, артистът изпраща покупката и си задържа 80% от цената.

Ideelart – сайтът е специализиран в абстрактно изкуство. Обикновено артистите са поканени, но приемат и презентации. Работи с комисионни.

Kunstmatrix  – уникален уеб инструмент, който позволява да се създават блестящи 3D showcases  – 3D изображения и разходки между изкуството на автора, с което се създава изключително впечатление в почтателите и колекционерите. Представяш дигитално и управляваш своето изкуство, включвайки и апликацията augmented reality app, за да дадеш предварителна представа за творбите си в каквото пространство ти харесва.

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 7

Сайтове, където артистите могат да продават произведенията си онлайн 8

Minted – свързва потребителите с общността от независими художници и популяризира оригинални дизайни, принтове, отливки, както и редица други елементи, включващи акценти в дома, като възглавници, завеси и линии за маса, канцеларски материали и потребителски карти за сватби и покани. Авторите представят работата си, а колектив от независими художници и дизайнери гласува, за да каже на кураторите какво да продадат.

Offtheeasel – това е една апликация за маркетинг на артистично портфолио. Промотира автоматично твоите работи чрез социалните мрежи.

Portraity – за портретни художници и фотографи. Този сайт има за цел да свърже художници и клиенти, които искат направени по поръчка портрети. Артистите качват своето портфолио върху сайта, а бутонът „контакт“ поставя потенциалните клиенти във връзка с тях.

Sculptsite – тук се продават само скулптури. Купувачите са отправени директно към артиста. Няма комисионни. Плаща се такса до 99$ годишно. Помагат в маркетинга.

Shairart – платформа, където независими артисти и галерии могат да продават онлайн и да се представят чрез изложби. Артистите вземат 70% от продажбата.

Showflipper -този сайт помага на артистите да продават оригиналните си картини, книги, бижута и други. Промотира ги и чрез социалните медии и видео. Таксата е 25$ за начало. Комисионната е 10%. На сайта артистите получават
плащане с всеки поглед върху тяхното изкуство. Също се организират конкурси за
художници с големи награди.

Society6 – изобразителното изкуство не е само това оформеното и на стената. Този сайт дава вдъхновение на декора с интересни произведения на изкуството. Има възможност за новоизникващи и утвърдени художници. Изпращаш висококачествено изображение на изкуство си и решаваш за продуктите на Society6 – цените и размерите, които искаш да продадеш. Промоции стават чрез социалните мрежи, чрез програмата за куратор на художници. Има комисионни.

Stateoftheartgallery – сайтът се концентрира върху промоцията, маркетинга и продажбите на оригинално изкуство на студенти и дипломирани от Художествените академии, както и на избрани изгряващи артисти.

Tappan Collective – великолепна онлайн галерия, платформа за откриване, където нови визуални артисти могат да се срещнат с нови или опитни колекционери. Артистите представят изображения на работите си, за да предизвикат интереса на кураторите на сайта. Отворени за нови таланти, те работят с артисти от различни среди, за да изберат работи, които да бъдат представени, и да предоставят на колекционерите информация за художниците и техните творби. Колективът се грижи за всичко, и за маркетинг на социалните медии. Чудесно представяне на творците.

Thecommissioned – международна общност на художниците. Използват тази онлайн платформа, за да показват и продават своето изкуство и да изграждат колекционерската си база. Има набор от социални медии и инструменти за проследяване. Заплащанията варират от свободно ниво с 20% комисиона до $ 29,95 на месец без комисионна.

Тheplace4art – сам се нарича „Водещият уеб сайт на Обединеното кралство за продажба на вашето изкуство“. Позволява на художници, галерии и собственици на изкуство да излагат произведения за продажба. Оригинали, ограничени издания и скулптура са добре дошли. Има такса за регистрация, но всички сделки се извършват изключително между купувача и продавача и не се обработват от този сайт.

Touchtalent -социална мрежа и галерия, която може да продава твоето изкуство, да участва на изложби и търгове. Качваш своята творба и участваш в интерактивната общност. За да продаваш е необходимо pro членство – 60$ на година.

Ugallery –  „Артистична онлайн галерия, поддържана за топ водещи и за изгряващи артисти на нацията“. Вземат 50% комисионна и правят як маркетинг.

???( Антивирусът понастоящем дава сигнал за съмнителен сайт)Vangoart – уникален онлайн арт пазар. Като просто правят снимка на своето пространство, купувачите получават препоръки и виждат изкуството на място. Творците задържат 70%.

Wholesaleinabox – тази услуга помага на артистите с големи колекции да намират потенциални клиенти. Предоставя ръководство за поведение и маркетинг и подпомага дейността.

Yessy – качваш своите произведения за продажба в сайта, без никакъв лимит на броя на снимките. Цената за артисти е 59$ годишно плюс такса от 10% за транзакции при продажби.

И тук изброявам само още няколко полезни сайта:

ZatistaGlobalgalleryguide.saatchigallery, Artstorefronts, Riotart, Artsquare

Ако ти харесва тази публикация и ти е била полезна, харесай FB страницата ми в правоъгълника в страничната лента или се запиши за newsletter във формата в страничната лента. Благодаря.

 

Изображение по подразбиране
admin
Завършила съм математика в СУ "Климент Охридски". Работила съм като програмист. В последните години моите интереси са насочени към интернет маркетинга, маркетинг на социалните медии. Харесва ми да разрешавам проблеми в компютърния софтуер и да търся интересни уеб приложения. Обичам да следя новините на различни езици,

4 коментара

  1. Благодаря, за тази статия! От години търся начини да презентирам фотографската си работа, която е преди всичко на заснета на фотографска лента и съответно сканирана. За съжаление без успех. Мисля, че благодарение на Вас, вече имам още една и надявам се успешна насока! Поздрави!

  2. Ако има някакъв начин да качваш картините си едновременно в няколко сайта, би било прекрасно. Защото се губи много време за качване и не остава време за рисуване.

    • Благодаря за коментара. Може би трябва да се измисли някакъв вид автоматизация. Но са различни сайтове с различни изисквания и не ми идва нищо на ум. Ако някои от четящите има някакви идеи, може да ги сподели.

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.