AlternativeTo и други полезни търсачки на програми и приложения

Случва се да се приключват проекти на програми и приложения или пък любими програми да стават изведнъж недостъпни поради високи цени. За да намериш нов софтуер за Windows, Mac, Linux, онлайн и мобилни устройства въз основа на приложения, които вече познаваш, съществуват някои онлайн специализирани търсачки на програми. Една много позната и страхотно полезна такава търсачка е AlternativeTo. Открива веднага алтернативите на посочени програми, както и мнения и рецензии за тях.

Публикацията е обновена на 28.06.2023.
AlternativeTo и други полезни търсачки на програми и приложения
AlternativeTo и други полезни търсачки на програми и приложения

Полезната търсачка на програми и приложения

Вместо да изброява приложенията в категории, услугата превръща всяко приложение в категория. Търсенето ги предлага за различни  платформи – Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android, Android таблети, Windows  таблети, Web. Могат да бъдат платени или безплатни (paid, free, freemium).

За всяко от намерените свързани приложения показва и страница, в която има обяснения за платформата, за вида лиценз. Подреждането е по оценки на потребителите. Има класации на най-търсените, на най-харесваните.

За разлика от други сайтове за търсене на софтуер, всяко приложение има свой собствен списък на алтернативни решения, което дава възможност за по-персонализиран подход към списъка.

AlternativeTo позволява на всеки да се регистрира и да предложи нови алтернативи или да актуализира информацията на съществуващите. Разбира се, преди да станат публично видими предложенията и промените се проверяват.

Алтернативи на AlternativeTo

Има голям брой алтернативи на AlternativeTo, не само уебсайтове, но и приложения за различни платформи, включително Mac, Windows, Linux и Android.

Product Hunt

Една от най-добрите алтернативи на AlternativeTo е Product Hunt (безплатен), отличен сайт, който позволява на потребителите да споделят и откриват нови продукти. Те изпращат продукти, които се подреждат в линеен формат по дни. Сайтът включва система за коментари и система за гласуване, подобна на Hacker News или Reddit. Продуктите с най-много гласове се издигат на върха на списъка за всеки ден.

Продуктите са организирани в четири категории: технологични продукти (уеб приложения, мобилни приложения, хардуерни продукти и т.н.), игри (компютърни, уеб, мобилни приложения), книги и подкасти. За подаване на информация е необходимо само заглавие на продукта, URL адрес и слоган.

Slant.co

Slant (безплатен) е общност за препоръки на продукти. Използвай знанията на ентусиастите от цял ​​свят чрез препоръки и намери най-полезния за целите ти продукт.

Основното в Slant е, че информацията трябва да бъде организирана около проблем, а не около продукт. Не се нуждаеш само от най-добрия софтуер за обработка на изображения, а от най-добрия софтуер за твоите нужди.

Slant - алтернатива на AlternativeTo

SimilarSites.com

Similarsites (безплатен) е необходим, когато търсиш повече сайтове като тези, които харесваш. Помага ти да намериш свързани сайтове и алтернативи въз основа на препоръки на общността и компютърен анализ.

Alternative.me

Alternative.me (безплатен) е платформа за оптимизиране на връзките между различни софтуерни и продуктови алтернативи. Понастоящем има за сравнение 11877 софтуерни елемента и помощта на 8410 регистрирани потребителя.

Softpedia

Softpedia е с основни раздели Windows, Mac, Mac PPC, Linux, Игри, Handheld (софтуер за мобилни устройства), Драйвери, Мобилни устройства, Уеб скриптове и Новини. Предоставя директни изтегляния на софтуер в оригиналната му форма на разпространение, връзки към изтегляния от разработчиците или и двете.

Категориите софтуер са подредени йерархично. Потребителите могат да сортират по критерии като дата на последната актуализация, брой изтегляния или рейтинг. Има три режима на преглед – нормален, безплатен или споделен софтуер, което позволява на потребителите да отсяват определени видове софтуер.

Zeef

И накрая, един страхотен ресурс – Zeef – огромна курирана директория за ресурси за развитие и технологии.

Виж още и това: Голяма колекция от безплатни курсове за блогъри, маркетинг, SEO, графичен и уеб дизайн, програмиране

Заключение

AlternativeTo, Product Hunt, Softpedia, Zeef са отлични ресурси и полезни търсачки на програми и приложения.

Със задълбочаване в тях можеш да откриеш много уеб инструменти, необходими за твоите проекти и задачи.

А ти знаеш ли други търсачки на програми или на подобни сайтове, които са ти били полезни? Сподели ги с общността тук, в коментарите под публикацията.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.