AlternativeTo- полезната търсачка на програми и приложения

Полезната търсачка на програми и приложения, за да намериш нов софтуер за Windows, Mac, Linux, онлайн и мобилни устройства въз основа на приложения, които вече познаваш. Открива веднага алтернативите, както и мнения и рецензии за тях.

Публикацията е обновена на 04.07.2021.
AlternativeTo- полезната търсачка на програми и приложения

Полезната търсачка на програми и приложения

Този безкрайно полезен сайт вместо да изброява хиляди приложения в категории, превръща всяко приложение в категория. Търсенето е в различни  платформи – Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android, Android таблети, Windows  таблети, Web, платени или безплатни (paid, free, freemium).

За всяко от намерените свързани приложения показва и страница, в която има основни обяснения за платформата, за вида лиценз. Подреждането е по оценки на потребителите. Има класации на най-търсените, на последно търсените, на най-харесваните.

За разлика от други сайтове за търсене на софтуер, всяко приложение има свой собствен списък на алтернативни решения, което дава възможност за по-персонализиран подход към списъка. Апликациите са разпределени по категории и могат да се търсят подобни и по таг.

AlternativeTo позволява на всеки да се регистрира и да предложи нови алтернативи или да актуализира информацията на съществуващите. Разбира се, преди да станат публично видими предложенията и промените се проверяват.

Алтернативи на AlternativeTo

Има повече от 100 алтернативи на AlternativeTo, не само уебсайтове, но и приложения за различни платформи, включително Mac, Windows, Linux и Android.

Една от най-добрите алтернативи на AlternativeTo е Poduct Hunt (безплатен), който е отличен сайт за намиране на нови и интересни продукти.

Slant.co (безплатен) е общност за препоръки на продукти. Използвай знанията на ентусиастите от цял ​​свят чрез препоръки и намери най-полезния за целите ти продукт.

Основното в Slant е, че информацията трябва да бъде организирана около проблем, а не около продукт. Не се нуждаеш само от най-добрия софтуер за обработка на изображения, а от най-добрия софтуер за твоите нужди.

Slant - алтернатива на AlternativeTo

SimilarSites.com (безплатен) е необходим, когато търсиш повече сайтове като тези, които харесваш. Помага ти да намериш свързани сайтове и алтернативи въз основа на препоръки на общността и компютърен анализ.

Alternative.me (безплатен) е платформа за оптимизиране на връзките между различни софтуерни и продуктови алтернативи. Понастоящем има за сравнение 11877 софтуерни елемента и помощта на 8410 регистрирани потребителя.

Виж още и това: Голяма колекция от безплатни курсове за блогъри, маркетинг, SEO, графичен и уеб дизайн, програмиране

Моят коментар: AlternativeTo е отличен ресурс за намиране на приложения. Например, ако познаваш програма, която ти трябва, но е на друга платформа или цената не ти харесва, тогава можеш да намериш безплатна алтернатива, на която платформа си избереш. Винаги проверявай AlternativeTo и опциите, когато търсиш  даден продукт. 

Сайтът е наистина e великолепно помагало за различни нужди.

Линк към сайта  AlternativeTo

А ти знаеш ли други дтърсачки на програми или на подобни сайтове, които са ти били полезни? Сподели ги с общността тук, в коментарите под публикацията.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.