Открива веднага алтернатива на всяка програма – сайт-директория за софтуер 

Англоезичен  сайт, който по зададена апликация в търсачката незабавно намира алтернативни програми. Търси измежду различни  платформи – Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android, Android таблети, Windows  таблети, Web. За десктоп, или онлайн. Платени или безплатни апликации, програми. За всяка от намерените показва и страница, в която има основни обяснения за платформата, за вида лиценз. Полезни са и рецензиите на потребителите. Подреждането е също по техни оценки. Има класации на най-търсените, на последно търсените, на най-харесваните.
За разлика от други  сайтове за търсене на софтуер, всяко приложение има свой собствен списък на алтернативни решения, което дава възможност за по-персонализиран подход към списъка. Апликациите са разпределени по категории и могат да се търсят подобни и по таг.

AlternativeTo позволява на всеки да се регистрира и да предложи нови алтернативи или да актуализира информацията на съществуващите. Разбира се преди да станат публично видими предложенията и промените се проверяват.

100% безплатен сайт.

Моят коментар: Отличен ресурс за намиране на приложения. Например знаеш програма, която ти трябва, но е на друга платформа или цената не ти харесва, тогава можеш да намериш безплатна алтернатива, на която платформа си избереш, включително мобилна. Винаги проверявай AlternativeTo и опциите, когато търсиш  даден продукт (например, когато ти е необходим определен вид текстов редактор). 

Сайтът е познат отдавна, но винаги е хубаво да го припомняме, защото наистина служи великолепно.

Линк към сайта  AlternativeTo

Изображение по подразбиране
admin
Завършила съм математика в СУ "Климент Охридски". Работила съм като програмист. В последните години моите интереси са насочени към интернет маркетинга, маркетинг на социалните медии. Харесва ми да разрешавам проблеми в компютърния софтуер и да търся интересни уеб приложения. Обичам да следя новините на различни езици,

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.