Приложения за възстановяване на изтрити снимки, видеоклипове, аудио, SMS, контакти от Android

Как да възстановиш изтрити снимки, видеоклипове, контакти и SMS с някои, лесни за употреба и без изискване за root права, приложения за Android

Днес ще ти покажа някои приложения за възстановяване на изтрити снимки, видео, аудио и други файлове на твоя Android телефон. Ще ти препоръчам услуги, които действат без изискване за root права. Искам да те предупредя, да не очакваш чудеса. Най-добрите резултати за възстановяване на тези файлове се получават чрез използване на приложения, които могат да действат с помощта на root права, отключени от потребителя: процедура, която ти позволява да премахнеш стандартните защити на системата и да действаш по-дълбоко на устройство, например извършване на операции, като търсене на изтрити файлове. Не е трудно за изпълнение, но варира в зависимост от използваното устройство и може да доведе, както до изтриване на данни (ако е необходимо и отключване на bootloader), така и до отнемане на гаранцията.

В тази публикация ще видиш как да постигнеш добри резултати в това отношение чрез приложения на Google Play Store, които не се нуждаят от такива разрешения.

Вече показах в предишни публикации, как да възстановиш окончателно изтритите файлове от компютъра си с Recuva, EaseUS Data Recovery, Recoverit Free Data Recovery, PhotoRec, DiskDigger и как да ги възстановиш със същия софтуер дори от USB флашка или SD карта.

Сега ще разгледам други приложения, специално за възстановяване на изтрити снимки, видеоклипове, SMS, контакти от Android.

Приложения за възстановяване на изтрити снимки

Предварителни опити

Ако по погрешка си изтрил видеоклипове или снимки и използваш Google Photos като приложение за управление на снимки и видеоклипове, можеш да опиташ да възстановиш данните си, като влезеш в кошчето на приложението, където всъщност файловете се съхраняват за максимален период до 60 дни.

Ако си създал резервно копие на мобилния си телефон с помощта на приложението, предоставено от производителя на устройството, можеш да използваш функциите за възстановяване, за да откриеш изтритите видеоклипове и снимки, които те интересуват.

Ако си бил съобразителен и си архивирал файловете от смартфона в Google Drive, лесно можеш да ги върнеш. Важно е да си активирал опцията за синхронизиране, така че файловете ти да се архивират автоматично. В този случай иди на приложението Google Drive на компютъра или го отвори на телефона. Намери папката с архивираните елементи, селекционирай ги и кликни върху опцията Изтегляне.

Как да възстановиш изтрити видеоклипове, снимки и аудио файлове от телефон с Android

Ако видеоклиповете, които искаш да възстановиш, са на SD картата, постави я в компютъра и опитай да възстановиш изтритите файлове с помощта на PhotoRec. Това е безплатна програма с отворен код, която всъщност ти позволява да възстановяваш изтрити данни от различни устройства. Версията за компютри с Windows е доста лесна за използване.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dr.Fone

Друга добра програма, която препоръчвам да се опита, е Dr.Fone, мощен софтуер за възстановяване на данни на устройства с Android и iOS, които са били случайно премахнати.

Работата му е много проста и интуитивна и позволява визуализация на всички контакти, текстови съобщения, видеоклипове, снимки и много други преди възстановяване, по такъв начин, че да ти позволи да избереш само това, от което наистина се нуждаеш, като избягваш ненужната загуба на време. Софтуерът е достъпен в безплатна пробна версия (тази, която ти е необходима, ако трябва да възстановиш само няколко файла) и платена версия.

Иди на официалния сайт, избери мобилното си устройство и изтегли програмата. Върху Windows приеми условията на лиценза и я инсталирай.

Dr.Fone изтегляне

След като се покаже прозорецът на програмата, щракни върху бутона Data Recovery, избери устройството, свържи мобилния телефон към компютъра чрез съответния кабел и след това щракни върху опцията за възстановяване на данни.

Dr.Fone избор на функция

Android Data Recovery

Възможно е да срещнеш трудност при възстановяване на изтритите видеоклипове на Android за кратко време. В този случай ти препоръчвам друг полезен софтуер – Android Data Recovery. Ето основните функции на Android Data Recovery:

 • Поддържани файлове: Контакти, съобщения, снимки, видеоклипове, аудио, записи на разговори, WhatsApp, документи.
 • Възстановява данните на Android от грешки в операционната система, изтриване, грешка в root, грешка на SD карта и др.
 • Възстановяване на данни от вътрешна памет, SD карта и счупен телефон с Android на Samsung.
 • Поддържа почти всички устройства с Android.
 • Лесен за използване с интуитивен интерфейс.

След изтегляне на програмата от сайта на компютъра и съгласяване с лиценза, я инсталирай.

Свържи телефона си с Android към компютъра с USB кабел. Отвори програмата и тя ще го открие.

Възможно е да ти поиска разрешение за debug USB. След като го позволиш, всички видове файлове могат да се разглеждат в интерфейса, включително контакти, съобщения, видеоклипове и т.н.

Избери типа файлове и после – Start. Софтуерът автоматично ще сканира и на този етап ще трябва да получиш root права.

След сканиране всички файлове могат да се видят в левия панел. Потвърди кои видеоклипове ти трябват и стартирай процедурата за възстановяване. Видеоклиповете ти ще бъдат възстановени за секунди.

Android Data Recovery - избор
Android Data Recovery – избор на файлове за възстановяване

Как да възстановиш файлове без root с Android Data Recovery?

Това работи добре само с мобилни телефони на Samsung. Ето как:

Изтегли софтуера: Broken Android Data Extraction.

Инсталирай и изпълни програмата. Тя е платена, но има безплатен период от 30 дена с различни ограничения. Кликни на Broken Android Data Extraction.

Broken Android Data Extractor

Избери името и модела на устройството и кликни върху бутона Confirm.

Broken Android Data Extractor - потвърждаване

Влез в режима за изтегляне на Android, като следваш инструкциите му и след това щракни върху бутона Start.

Mожеш да видиш всички видове класифицирани файлове в лявата колона. Кликни върху избраните, визуализирай и избери файловете за възстановяване, след което кликни на Recover.

Приложение EaseUS MobiSaver за възстановяване на изтрити SMS, контакти, снимки и видеоклипове от Android

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Това приложение е безопасно, удобно и бързо, поддържа много телефони с Android, включително Samsung, Sony и Huawei. В състояние е да възстановява всички видове файлове от вътрешната памет и SD картата.

В информацията за това приложение е посочено, че с root права може да сканира по-задълбочено паметта на мобилното устройство и по този начин да възстанови повече изтрити файлове и информация.

При тест обаче, без root права, се установява, че възстановяването на окончателно изтрити снимки и видеоклипове от устройството води до много положителни резултати.

При първото стартиране на приложението се искат разрешения за достъп до типа информация.

MobiSaver - искане на разрешение
MobiSaver – искане на разрешение

Сканирането на мултимедийни елементи в устройства без root права се извършва чрез търсене на кешове и миниатюри, докато при тези с root права се прави по-задълбочено търсене в паметта.

Поддържани фото формати: JPG/JPEG, PNG, GIF, BMP, TIF/TIFF. Поддържани видео формати: MP4, 3GP, AVI, MOV.

След стартиране се виждат шест бутона за възстановяване на снимки и видеоклипове, SMS, контакти, история на обажданията, WhatsApp и SD карта съответно.

MobiSaver - опции
MobiSaver – опции

За възстановяване на изтрити разговори в WhatsApp са ти необходими root права. (Който не иска да загуби разговорите си, трябва да разреши автоматичното архивиране на чата WhatsApp. По този начин той автоматично се запазва в Google Drive и може да бъде възстановен, дори ако е изтрит от приложението).

Що се отнася до SMS, контакти и история на обажданията, настройката по подразбиране е за показване само на изтрити елементи. Най-добри резултати се постигат с Photo & Video .

Направи си всичките настройки за търсене на файлове: минимална тежест на файла, интервал време, избор на формат. След това избери Recover и съотеветните възстановени файлове ще бъдат поставени в папка mobisaver, подпапка на DCIM.

Как да възстановиш изтрити снимки и видеоклипове от вътрешната памет на твоя Android чрез EaseUS от компютъра

Когато изтритите файлове са във вътрешната памет на телефона и не са архивирани никъде, трябва да се разчита на конкретни програми за възстановяването им.

На пазара има различни приложения, които биха могли да свършат добра работа, но се смята, че EaseUS MobiSaver за Android е най-добрият софтуер за възстановяване на изтрити снимки и видеоклипове от вътрешната памет на телефона.

Ето как да го използваш от компютъра.

Услугата е платена, но може да бъде изтеглена и в безплатната пробна версия. За да я използваш, следвай тези прости стъпки:

 • Свържи телефона с Android към компютъра с USB кабел.
 • Инсталирай и отвори EaseUS MobiSaver за Android.
 • Софтуерът ще започне сканиране на всички съществуващи данни в телефона.
 • След това ще предложи визуализация на всички данни, които могат да бъдат възстановени.
 • Избери файловете, които искаш да възстановиш.
 • Потвърди, като кликнеш върху бутона Recover.

Как да възстановиш изтрити SMS в Android

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Процедурите, които трябва да следваш, за да възстановиш изтрити SMS от Android, са много прости, но много от тях изискват root в Android.

Искаш да опиташ да възстановиш изтритите SMS от смартфона, без да минаваш през компютъра? Ето тогава няколко приложения за възстановяване на данни.

Внимание: Имай предвид, че инсталирането на нови приложения на устройство, от което искаш да възстановяваш данни, може да доведе до презаписване на частите памет, върху които се намират данните, които възнамеряваш да възстановиш!

Ако EaseUS MobiSaver не е успял да отговори на твоите очаквания за възстановяване на SMS съобщенията ти, можеш да опиташ iReparo за Android, програма за Windows и macOS, която струва $ 49.95, но се предлага в безплатна пробна версия, която ще ти позволи да видиш текста на всички съобщения в паметта на твоето устройство.

Ако искаш да предотвратиш подобни ситуации на загуба на съобщения SMS да се повтарят в бъдеще, инсталирай SMS Backup & Restore: това е безплатно приложение, което ти позволява да създадеш резервно копие на всички SMS на телефона си и да ги възстановиш при загуба.

Заключение

Ако при изложеното дотук ти липсват отговори и искаш още информация, виж следните

Често задавани въпроси (FAQ)


Ако ти харесва тази публикация, запиши се за моя седмичен бюлетин:

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.