Най-добрите сайтове за подаване на инфографика (инфографика)

Може би си започнал да създаваш свои собствени инфографики. И се питаш как да стигнеш с тях до по-широка аудитория.

Това може да стане чрез подаване на инфографика на специализирани директории / сайтове. Чрез поместване в тях на своите материали, ще получиш и обратна връзка към сайта / блога си.

Защо инфографиките се харесват

Защо хората харесват да разглеждат инфографики? Защото хубавата инфографика е пълна с интересна инструктивна информация, която се чете бързо и е поднесена по забавен начин.

В последните години интересът към визуалното представяне на информацията се покачи значително. Може би защото животът увеличава своята динамичност и все повече се цени бързото получаване на информация, с един поглед.

Всеки ден се публикуват онлайн много визуални информационни материали и е трудно всички да получат видимост. Дори най-ефективните от тях се нуждаят от голяма популяризация, за да достигнат възможно най-много потребители, да генерират посещения и обратна връзка.

Защото инфографиките се използват за повишаване на осведомеността за марка, за аргумент, но преди всичко за придобиване на обратни връзки и социално споделяне, които са полезни в смисъл на SEO.

Затова е много важно инфографиката, която си решил да създадеш, да бъде „вирусна“. 

Етапи при създаване на вирусна инфографика

Какво е „вирусна инфографика“?

Това е информираща, обучаваща, ангажираща инфографика с оригинален и интересен дизайн, която е била харесана много и поради това споделяна често, разпространяваща се като вирус.

 

Секретите тя да бъде вирусна са:

 • да е насочена към твоята таргет аудитория;
 • оригинална;
 • с добре планирана рамка, структура и дължина;
 • да има storytelling, т.е. да разказва някаква история;
 • да дава верни факти и данни;
 • да е с тенденция, т.е. с тема, която интересува твоята таргет аудитория;
 • да включва повече визуални елементи и по-малко текст;
 • да се изберат подходящи цветове и шрифт;
 • да се сложи мощно заглавие, със SEO оптимизирана ключова дума;
 • данните да са показани под формата на графики;
 • да се добави логото на фирмата;
 • да се включи раздел „Източници“ (от къде са събраните информация, статистика и факти). Това увеличава усещането за сериозност и доверието;
 • да се осигури бутон с подканваща фраза, както и за споделяне в социалните медии.

Най-добрите сайтове за представяне на инфографика 1

За избор на цветове виж в тази публикация: Как да изберем комбинация от цветове за проекта си

Кои са етапите за създаване на една инфографика, която да се откроява с дизайн и тема, да се споделя и да постига популярност?

Етапи в създаването

1. Първата стъпка е разработването на силна концепция за пресъздаване на оригинална и интересна визуална идея.

 • Избираме подходяща тема, която да може да се пресъздаде добре визуално,
 • да може да се интерпретира с данни.
 • Ако има някаква интересна история и факти около темата, още по-добре.
 • Всичкото това да може да се представи на една страница, в определен размер, като поредица от изображения.
 • Трябва да се прецени и въпросът с тенденцията на момента и с конкуренцията. Затова е необходимо изследване по ключова дума.

2. Търсене и попълване на достоверна информация и данни за привлекателно графично представяне.

3. Откриване на атрактивно и убедително заглавие, което да привлича потребителите. То трябва да е израз на основната концепция на инфографиката и да включва ключовите думи, които сме избрали за целите на органичното позициониране в търсачките.

4. Определяне на ключовите съставни елементи на основната тема и съгласуването им.

5. Определяне на графичния дизайн, който да е в хармония с темата. Дизайнът трябва да предава ясно концепцията.

Не винаги красивата графика е толкова ефективна и като информация. А тя трябва да има смисъл и като даващо знания средства, само че по бърз и по-лесен за възприемане начин.

6. Избиране на страницата, която да се асоциира с инфографиката.

Страницата, на която ще поставим инфографиката, трябва да бъде в сайта, за който искаме да получим обратна връзка. Разбира се трябва да поместим кода за вграждане (прост HTML и да включва набор от директна връзка, ALT и заглавие, кредит на автора и връзка към сайта). за да се даде възможност за копирането и разпространяването й.

7. Насърчаване на споделянето

Най-важното е да има социалните бутони в началото или в края на публикацията, като най-важни са Facebook, Twitter и Pinterest.

Сайтове за подаване на инфографика

Създадох списък на сайтовете за подаване на инфографики. Всички сайтове са проверени и са действащи за 2018. Давам и техния Domain authority (по Moz).

 1. http://www.coolinfographics.com
  Сайтът събира забавни и интересни информационни графики. Собственикът му избира изображения, които са най-привлекателни. Ето линк към страницата за контакти, където можеш да изпратиш своите работи. Блогът е един от най-добрите в индустрията за дизайн на информация. Domain Authority: 64. Цена: Безплатно.
 2. http://visual.ly
  Тук можеш да изпращаш и да се вдъхновяваш от инфографики. Трябва регистрация, за да получиш акаунт. Профилът ти може да служи като твое онлайн портфолио, което прави сайта идеален за дизайнери, аниматори, разработчици, издатели. Domain Authority: 84. Цена: Безплатно.
 3. http://submitinfographics.com
  Сайтът има начална страница, която е оформена в тип галерия. Колекцията му е изпълнена със статистически и исторически инфографики, както и с такива с любопитни факти. Сайтът е добра платформа за дизайнери. Формата за оредставяне на твоята работа можеш да намериш тукDomain Authority: 45. Цена: $3 за обикновено представяне и инфографиката ти ще бъде публикувана до един месец.
 4. http://www.infographicsarchive.com
  Сайтът е съставен от група програмисти и дизайнери, които създават забавни и ценни инфографики. Приемат и представени от други творби, могат да бъдат безплатни или платени. Грантира се, че платените работи ще бъдат публикувани. Има различни ценови пакети. Виж онлайн формуляра за подаване тукDomain Authority: 46. Цена: Стандартното подаване е $19.99. Ще бъде публикувано до 5 работни дни.
 5. http://dailyinfographic.com
  Daily Infographic създава картинни илюстрации на данни, събира отвсякъде в Интернет и приема подаване. Сайтът се стреми да публикува само инфографики, които са оригинални и пълни с информация. Ако искаш графиката ти да се показва на сайта, ето къде да отидеш. Ако инфографиката ти бъде одобрена, ще получиш имейл за това. Domain Authority: 62. Цена: Безплатно.
 6. http://www.infographicpost.com
  Infographic Post публикува креативни статистически изображения. Всички индустрии са добре дошли да се представят със своите инфографики. Ето инструкции за изпращане. Domain Authority: 32. Цена: има възможност за безплатно публикуване, но няма гаранция, че твоята инфографика ще бъде одобрена и публикувана. Други възможности: $10 за инфографики, публикувани е рамките на 5 дни или $20 за публикуване в рамките на 2 дни.
 7. http://www.pureinfographics.com
  Pure Infographics е място, където графичните визуализации се съхраняват, споделят и използват като справка. Сайтът продължава да събира добре проектирани,интересни и в тенденция проекти.  Domain Authority: 30. Цена: $40 за всяко изпращане. Ако публикацията бъде одобрена, тя ще се покаже както на сайта, така и в профила му в Twitter (до 2 работни дни). Изпрати я тук .
 8. http://infographicjournal.com
  Блог, посветен на визуализациите на данни. Приема инфографики на различни теми.  Предлага и маркетингови и графични услуги. Изпращане тук, има и указания. Domain Authority: 45. Цена: базово – безплатно, публикуване след 2 – 3 седмици или за $25 експресно – в същия ден.
 9. http://videoinfographic.com
  Сайтът се фокусира и върху двата вида – изображения и видео инфографики. Изпращането е лесно и безплатно, като се отиде тук. Domain Authority: 34
 10. http://www.infographiclove.com
  Infographic Love има оформление като Pinterest. Сайтът съдържа някои от най-креативните инфографики на SEO, онлайн маркетинга и технологични ниши и включва широк спектър от категории. Цена: $40. Тук е мястото, където се представя инфографиката. Domain Authority: 27.
 11. http://infographicdatabase.com
  Приема инфографики при условия за качество. Тук обяснява какво получаваш при публикуване. Domain Authority: 22. Цена: $20
 12. http://infographixdirectory.com/
  Сайтът публикува редовно. Цените са $20, $30 и $40. Пакетите могат да се видят тук. Domain Authority: 34.
 13. https://www.infographicbee.com
  Infographic Bee е активен и приема безплатни заявки, предлага експресна такса за преглед за $9.95. Domain Authority: 28. Инфографиките се предатавят тук
 14. https://graphs.net/submit
  Graphs.net е водещ ресурс за визуализация на данни и творчески инфографики. Сайтът предоставя нови инфографики по различни теми от спорта, околната среда, пътуване, технологии и много други теми. Класифицирани са в различни категории. Цена: Базовото подаване е безплатно. Има и опции от $25; $49 и $99. При тях се получава връзка за следване. Domain Authority: 47.
 15. http://www.visualizing.org
  Това е общност от хора, посветени на споделянето на графична информация. Социалните проблеми, последните новини и други видове дейности са изобразени тук чрез данни и дизайн. Целта е опростяването на сложните проблеми чрез дизайна За да изпратиш материалите си е необходима регистрация. Visualizing.org приема изображения, видеоклипове, самостоятелни HTML файлове, SWF файлове, Java файлове и PDF файлове. Цена: Безплатно. Domain Authority: 57.
 16. Slideshare.com
  Slideshare е услуга, която дава възможност на потребителите да качват и споделят презентации, документи и PDF файлове, публично или частно. Главно се използва за споделяне на презентации (slides), но е и подходящо място, където можеш да представиш инфографиката си – ето тук. От сайта ще се свържат с теб до няколко дни. Domain Authority: 95. Цена: Безплатно, с регистрация.
 17. FastCompany.com
  Fast Company е една от най-мощните марки в уеб новините, предлагайки на издателите милиони потенциални читатели. Има всекидневна част, посветена на инфографики. Няма функция за изпращане, става с директно свързване с редактора на този имейл: media@fastcompany.com. Ако имаш завладяваща инфографика, можеш да се възползваш. Domain Authority: 91.
 18. Flickr.com
  Flickr е сайт,  който съчетава фотогалерии, социални мрежи и общности на милиони любители и професионални фотографи и дизайнери. Хората често го използват, за да представят своите снимки. Но става и за публикуване на инфрографики. Как става изпращането им:  Създава се профил, албум и се подава инфрографика. Domain Authority: 97. Цена: Безплатно.
 19. FlowingData.com
  FlowingData изследва как статистици и дизайнери използват анализ, визуализация и изследване, за да разберат данните. Как да се изпращат инфографики: всички предложения – до suggestions@flowingdata.com. Да не се използват големи прикачени файлове.
 20. Mashable.com
  Mashable, създаден като блог от Pete Cashmore , сега е водещ източник за нови информации и ресурси в интернет. Как се изпращат инфографики: В Mashable ги третират като новини. Трябва да отидеш тук.
  Препоръчано е да се прочетат първо тези два ресурса:
  12 Tips for Getting Your Startup Featured on Mashable
  12 Things Not to Do When Pitching a Story to Mashable
  Инфографиките обикновено са свързани със социалните медии, големи текущи събития, технологии и развлечения. Domain Authority: 95.
 21. InfographicLabs.com
  Infographic Labs е дизайнерска агенция, базирана в Япония. Занимава се с проектиране на популярни информационни материали в мрежата. Изпращането става тук. Domain Authority: 47. Цена: Безплатно.
 22. NewsILike.in
  Основан през 2010 г.,сайтът е чудесен източник за новини от социалните медии, технологиите и уеб културата. С това и с многото посещения той е атрактивен за публикуване на инфографиките ти. За да се подаде инфографика, тряба да се отиде по този линк. Domain Authority: 36. Цена: $50.
 23. Readinbrief.com
  ReadInBrief е един от най-популярните технологични блогове, в който има и категория Infographic, свързана със социалните медии, бизнеса, маркетинг, SEO, технологии, съвети и трикове. Там могат да се подават инфографики, за достигане до целевата аудитория. За подаване: тук. Domain Authority: 23. Цена: Безплатно.
 24. uCollectInfographics.com
  Сайт, който се стреми да показва най-добрите инфографики и визуализирани данни от цял свят. Преди да представиш своята инфографика, е необходимо да си създадеш акаунт. Повече детайли тукDomain Authority: 26. Цена: Безплатно.
 25. InfographicPlaza.com
  Infographic Plaza е инфографски блог, който показва страхотни и модерни инфографики и идеи. Как се подава: Можеш да изпратиш своята инфографика безплатно, но процесът на преглед може да отнеме повече от месец. Цена: за експресно публикуване $10. Информация и подаване тукDomain Authority: 25
 26. Infographicsdirectory.blogspot.com
  Directory of Infographics, както показва името, е база данни с различни категории, обслужваща различни ниши.Може да се подаде графичната работа безплатно, но няма гаранция, че ще бъде публикувана. Цена за експресно публикуване $10. – тук. Domain Authority: 89.
 27. ShitHotInfographics.wordpress.com
  Собственост на David Eaves, Shit Hot Infographics представи от най-добрите инфографики от интернет пространството.За да изпратиш собствена инфографика, трябва да се свържеш с Дейвид Еус. Ако тя отговаря на стандартите за качество, ще бъде публикувана след няколко дни. Провери  тук за подробности. Цена: Безплатно. Domain Authority: 3.
 28. TheInfographics.blogspot.in
  Стартиран от Tom Cumpsty, сайтът съдържа някои наистина интересни инфографики. За да се подадат собствени инфографики, трябва да се свържеш с Tom Cumpsty на Twitter. Цена: Безплатно. Domain Authority: 56.
 29. AniArtDesign.com
  AniArt Design е потребителска директория за инфографики с високо качество. Подаване на собствени инфографики и информация тук.Цена: $9.95. Domain Authority: 16.
 30. InfographicPortal.com
  lInfographic Portal съдържа колекция от инфографики с качествена информация и данни. Ако твоята инфографика е съгласувана с техните критерии за публикация, ще бъде публикувана до 24 часа. Тук се представя инфографиката, можеш да намериш и допълнителна информация. Цена: Безплатно или $10. Domain Authority: 27.
 31. Behance.net
  Behance е платформа за дизайнери, където да показват своите работи. Ако твоите инфографики са наистина добри, можеш да ги покажеш на този сайт и да спечелиш много обратни връзки, заради големия му авторитет и посещаемост. „Add Work“ и качваш своята инфографика. Цена: Безплатно. Domain Authority: 94.
 32. InfographicsZone.com
  Сайтът притежава доста прилична колекция от инфографики и визуализации на данни.Ако имаш собствена инфографика, която да представиш, можеш да я изпратиш чрез тази страница с цялата информация от уникални увод от 200 – 250 думи и заглавие. Цена: Безплатно. Domain Authority: 31.
 33. SubmitVisuals.com
  Сайтът не публикува само инфографики, а други визуални творби: графики, видеоклипове, меми, презентации, скрийншотове, анимирани GIF и още много други. Кликни тук, за да изпратиш работите си. Цена: Безплатно Domain Authority: 13.
 34. InfographicsPosters.com
  Infographic Poster създава платформа за любителите на инфографики, които се събират и споделят работата си. Има инфографики на различни теми – храна, пътуване, уеб проектиране, технологии, мода … За да подадеш инфографиката си, посети страницата им. Цена: $20. Domain Authority: 26.
 35. https://www.flickr.com/groups/16135094@N00/pool/with/40959912424/
  Групата от Flickr, в която могат да се публикуват инфографики приема:
  графики, диаграми, факти – всичко, което е свързано с информация или визуализиране на информация
  Критериите за участие са ограничени до броя на изображенията (до 60 бр.за всеки член Pro, до 30 бр. за членове, които не са със заплащане). Domain Authority: 98.
  Могат да се публикуват: фото, видео, изображения, изкуство.

Още няколко сайта с Domain Authority (DA)

 1. https://infographics-submission.blogspot.com    DA: 89.
 2. https://www.seolab.org   DA: 6.
 3. https://www.good.is   DA: 83.
 4. http://www.visulattic.com    DA: 13.
 5. https://elearninginfographics.com    DA: 52.
 6. http://www.discoverinfographics.com    DA: 26.
 7. http://www.info-graphic.co.uk    DA: 24.
 8. http://infographic.co.za    DA: 27.
 9. https://www.deviantart.com/popular-all-time/?q=infographic   DA:87.
 10. http://latestinfographics.com     DA: 25.
 11. http://theinfographics.blogspot.it     DA: 56.
 12. http://datavisualizations.tumblr.com   DA: 35.
 13. http://infographicden.co.uk      DA: 12.
 14. https://itsinfographics.com     DA: 28.
 15. http://www.infographicsmaze.com/     DA: 25.

Заключение (инфографика)

The best infographic sites-ivytechnoweb.net
Сподели това изображение на твоя сайт.

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.