Как да заобиколим ограничението за сваляне на изображения,ако то е легално,но лимитирано

Случвало ли ти е се да попаднеш на сайт с интересни безплатни изображения, но да имаш дневен лимит на свалянията например максимум едно или две на ден? А те са толкова интересни, и толкова много, и наистина ти трябват.

И въпросът е как да заобиколим ограничението за сваляне на изображения, когато имаме дневен лимит за това? Разбира се, самото сваляне е законно, обикновено за тези снимки се изисква само атрибуция на автора.

Начини за заобикаляне на дневния лимит за сваляне на изображения

Има няколко начина, но не винаги става с всички.

Първи начин – ако сайтът е без регистрация

Този е най-лесният начин. Ако сайтът не изисква регистрация, а те разпознава само по твоя IP адрес, можеш да го маскираш. Тогава, когато си достигнал дневния си лимит за сваляне, можеш да използваш това бързо, просто, ефективно и икономично решение: VPN (virtual private network). Най-лесното е да използваш вградената, безплатна и неограничена по време VPN на Opera браузър.
VPN са много популярни инструменти, чрез които можеш да прикриеш IP адреса, като заобиколиш блокиранията, наложени от някои интернет сайтове. VPN е система, която действа като връзка между компютъра на потребителя и използваните сайтове, скривайки самоличността му (връзката чрез VPN може да бъде представена като от друга държава) и като защита на входящия и изходящия трафик.

Втори начин – сайтът е с регистрация

В този случай може да се използва едно напълно логично решение. Всеки от нас има или поне лесно може да се регистрира с няколко имейл акаунта. Просто излизаме от единия акаунт и влизаме в другия, така ще успеем да свалим повече от лимитираните, но свободни изображение.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
 

Трети начин – без да се регистрираме сваляме неограничено свободни изображения

От сайтове, които ни позволяват да сваляме свободно техни изображения, но поставят изисквания като регистрация и дневен лимит – 1 или 2 изображения, можем да сваляме неограничено по този начин:

(Изображенията се свалят само в JPG формат, ако ти се предлагат и искаш да ги свалиш в PSD или AI формат, трябва да ползваш втория начин.)

Давам пример със сайта за графичен дизайн pngtree.com. В безплатната част има чудесни изображения, много от които са само в JPG формат за сваляне, но има ограничение 2 на ден.

Извършваме следните действия – кликваме с десен клавиш върху страницата с изображенито и избираме View page source или Преглед на изходния код на страницата.

Сваляне на изображения-1

На отворената страница с изходния код натискаме комбинацията CTRL F, за да отворим полето за търсене. В него изписваме „content„. Търсим в близост с откроените думи „content“ линкове с изображения .jpg.

Сваляне на изображения -2

Копираме открития линк и го поставяме в лентата на адресите и Return. Така сваляме изображения в действителния им размер, заобикаляйки дневния лимит и регистрацията.

Виж и тази публикация: Как да свалим снимки и видео от Instagram – няколко лесни начина

Заключение

Да не забравяме две неща:

  • сваляме само изображения, които са без заплащане за авторски лиценз,
  • когато използваме тези изображения, даваме непременно атрибутиращ линк към автора.

Oсновното изображение е от Background Photos from Pngtree.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.