Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp, Messenger, Telegram

Вече няколко пъти споделих, че ми харесва браузер Opera от доста време. След като дълги години бях вярна на Mozilla. Но ми трябваше гъвкав и бърз браузер и минах на Opera. Разработчиците постоянно го обновяват и се стремят към лидерство в сектора.

Устойчивост на голям брой отворени прозорци, огромен брой разширения – можеш да ползваш както неговите, така и на Chrome. Това са част от хубавите му качества.

В последните версии беше въведен и безплатен, удобен и неограничен VPN,  с който се сърфира анонимно, вграден ad block.

Новото в браузер Opera 45

В началото на тази година беше представен новият Opera Neon.

Днес, в обновената Opera 45  с кодово име Reborn влизат някои от концепциите на Neon. Надяваме се наистина да е преродена с всички стари и нови хубави функции и свойства.

Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp MessengerTelegram 3-Ivytechnoweb.net

Социалните мрежи вече са част от нашия живот и браузерът ги прави част от своята нова визия. Много по-лесно е да си сърфираш и бърбориш в чата. Само с кликване на новите странични иконки. Можеш даже да си избереш кои от социалните апликации да поставиш на лявата странична лента. Като възможности са включени Whatsapp, Messenger и Telegram.

Има промяна в цветовете – новите теми са светли и тъмни, много елегантни и различни. Но няма страшно, ако като мен си привързан към по-старите теми със спокойни цветове, ще си ги откриеш отново.Отдавна си имаше възможност за бърз достъп до често отваряни сайтове. Сега се добавя и  перонализиране на новините. Страничната лента е по-елегантна и малко анимирана със бутонче за блокиране.

Сега има и по-голям контрол на списъците за блокиране.

Отворените прозорци, ако са много, са трудни за управление. Опера сега ги вкарва и в бутон в станичната лента. Кликвайки върхи него си отваряш таб с изписани всички отворени в момента табове. Mногото отворени табове товарят RAM-паметта на компютъра и можеш да го блокираш, ако няма достатъчно голяма Оперативна памет. Но за това има добри разширения, които ги прибират (като One tab и Toby например).

Прочети повече тук: Инструменти и разширения в Google Chrome и Opera за продуктивност и улеснение

Opera добавя и уведомления, когато трябва да се внесат чувствителни данни и страницата не е HTTPS.

Инсталиране на новата Opera

Ако я нямаш и искаш да я пробваш, тогава може от този линк.

Ако пък имаш браузер Opera, но не е последната 45та версия, тогава кликни на червената иконка на Opera, иди на Info и там има информация за версията. Брауерът сам започва да търси нови версии и се ъпдейтва. По подразбиране са включени иконките на Whatsapp и Messenger. За да включиш и Telegram, иди в менюто на Opera в настройките (settings) и търси надолу, докато стигнеш Странична лента (the side bar). Там можеш да отметнеш кои социални икони за чат ти трябват.

Обновеният браузер Опера става браузер за чат на Whatsapp MessengerTelegram 4-Ivytechnoweb.net

Да си пожелаем успешно сърфиране с обновения браузер Opera.

 

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.