Как да направиш прозрачен фон на изображение безплатно онлайн в Adobe Photoshop Express [и видео]

Как да направиш прозрачен фон на изображение безплатно онлайн в Adobe Photoshop Express

Вече писах за някои от многото начини за премахване на фона на изображение онлайн и с плъгин на Remove.bg в Adobe Photoshop на компютъра. Повечето професионални графични инструменти за редактиране на снимки предлагат тази функция. Но никога не е излишно да знаем за още някое приложение с което да направим прозрачен фон на изображение. И то, ако е безплатно и направо в браузъра, още повече, ако е с марката Adobe Photoshop.

Предполагам си чувал за Photoshop Express – леката версия на Adobe Photoshop с основни функции за редактиране на снимки. Това приложение се обогати с няколко опции, с които можем да направим прозрачен фон на изображение с предмет на преден план, да замъглим фона, да го сменим с цветен и други креативни дейности върху него. Различното от други подобни инструменти е, че получаваме изходното изображение със същата резолюция, като оригинала.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Стъпки, с които да направим прозрачен фон на изображение

За да използваш това приложение, трябва да се регистрираш в Adobe (безплатно е), а ако вече имаш профил – да влезеш в него.

След като избереш снимката, чийто фон искаш да направиш прозрачен, иди на страницата на приложението на Adobe Photoshop. Кликни на Remove background.

Започни с премахването на фона на изображение

На следващия екран придърпай или качи чрез Explorer на Windows избраното изображение. Приложението моментално и автоматично ще направи фона зад предмета на преден план прозрачен. Оттук нататък на този екран имаш много възможности:

 • Можеш да замъглиш фона.
 • Можеш да го замениш с персонализиран цвят.
 • Можеш да пропуснеш тази стъпка и да кликнеш на Apply, за да потвърдиш премахването на фона, ако ти трябва само обекта на преден план „изрязан“. В този случай изтегли изображението във формат PNG с Download най-горе.
 • Имаш възможност да приложиш различни артистични ефекти, като избереш Art effects вляво (виж на видеото по-долу подробно).
 • Има още възможности за креативни корекции или оцветяване с Ajust image.
 • И още няколко опции, като оразмеряване и орязване на изображението.
Опции за обработка на фона на изображение

Видео

В моя Youtube канал качих видео с примери за обработка на изображение с това приложение на Adobe Photoshop.

Заключение

Това е бърз начин да направим прозрачен фон на изображение онлайн. В сравнение с други подобни услуги, тази предлага прецизно премахване на задния фон, дори когато е по-сложен, обектите на преден план са също по-сложни или условията на осветление не са от най-добрите. А получаването на финалната снимка със същата резолюция и големия избор на артистични инструменти прави услугата една от най-добрите опции от вида за всеки, който работи в областта на дизайна. Приложението може да се ползва с успех в маркетинга на продукти в твоята електронна търговия.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Резюме на действията за премахване на фона на изображение във Photoshop Express Online Photo Editor

 1. Качи твоето JPG или PNG изображение.
 2. Влез в твоя безплатен акаунт в Adobe.
 3. Кликни върху бутона Remove background.
 4. Запази прозрачния фон или избери плътен цвят.
 5. Изтегли изображението си.
Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.