Как да направиш прозрачен фон на изображение безплатно онлайн в Adobe Photoshop Express [и видео]

Как да направиш прозрачен фон на изображение безплатно онлайн в Adobe Photoshop Express

Вече писах за някои от многото начини за премахване на фона на изображение онлайн и с плъгин на Remove.bg в Adobe Photoshop на компютъра. Повечето професионални графични инструменти за редактиране на снимки предлагат тази функция. Но никога не е излишно да знаем за още някое приложение с което да направим прозрачен фон на изображение. И то, ако е безплатно и направо в браузъра, още повече, ако е с марката Adobe Photoshop.

Виж предишни публикации за това, как да направим прозрачен фон на изображение:

 1. Премахваме фона на изображение бързо, безплатно и онлайн
 2. Бързо премахване на фон от снимка във Фотошоп с Remove.bg за Фотошоп

Предполагам си чувал за Photoshop Express – леката версия на Adobe Photoshop с основни функции за редактиране на снимки. Това приложение се обогати с няколко опции, с които можем да направим прозрачен фон на изображение с предмет на преден план, да замъглим фона, да го сменим с цветен и други креативни дейности върху него. Различното от други подобни инструменти е, че получаваме изходното изображение със същата резолюция, като оригинала.Стъпки, с които да направим прозрачен фон на изображение

За да използваш това приложение, трябва да се регистрираш в Adobe (безплатно е), а ако вече имаш профил – да влезеш в него.

След като избереш снимката, чийто фон искаш да направиш прозрачен, иди на страницата на приложението на Adobe Photoshop. Кликни на Remove background.

 

Започни с премахването на фона на изображение

На следващия екран придърпай или качи чрез Explorer на Windows избраното изображение. Приложението моментално и автоматично ще направи фона зад предмета на преден план прозрачен. Оттук нататък на този екран имаш много възможности:

 • Можеш да замъглиш фона.
 • Можеш да го замениш с персонализиран цвят.
 • Можеш да пропуснеш тази стъпка и да кликнеш на Apply, за да потвърдиш премахването на фона, ако ти трябва само обекта на преден план „изрязан“. В този случай изтегли изображението във формат PNG с Download най-горе.
 • Имаш възможност да приложиш различни артистични ефекти, като избереш Art effects вляво (виж на видеото по-долу подробно).
 • Има още възможности за креативни корекции или оцветяване с Ajust image.
 • И още няколко опции, като оразмеряване и орязване на изображението.

 

Опции за обработка на фона на изображение

Видео

В моя Youtube канал качих видео с примери за обработка на изображение с това приложение на Adobe Photoshop.

Заключение

Това е бърз начин да направим прозрачен фон на изображение онлайн. В сравнение с други подобни услуги, тази предлага прецизно премахване на задния фон, дори когато е по-сложен, обектите на преден план са също по-сложни или условията на осветление не са от най-добрите. А получаването на финалната снимка със същата резолюция и големия избор на артистични инструменти прави услугата една от най-добрите опции от вида за всеки, който работи в областта на дизайна. Приложението може да се ползва с успех в маркетинга на продукти в твоята електронна търговия.

Резюме на действията за премахване на фона на изображение във Photoshop Express Online Photo Editor

 1. Качи твоето JPG или PNG изображение.
 2. Влез в твоя безплатен акаунт в Adobe.
 3. Кликни върху бутона Remove background.
 4. Запази прозрачния фон или избери плътен цвят.
 5. Изтегли изображението си.

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.