Партитури,програми,сайтове,в които да предложиш музиката си-материали за музиканти

Обновена тема, която беше публикувана вече през юни, но беше ограничена с парола.

Сайтове с безплатни партитури

 1. All piano scores -Хубави материали класическа музика. Безплатни партитури за сваляне.
 2. 4shared – търсачка, богата реколта.
 3. Sheet Music Archive – 10 дена гратис, после по 4$ на месец или 30$ годишно за неограничен download.
 4. Free scores – Безплатни партитури за пиано. Архивът е разделен на исторически периоди.
 5. Piano street – Американски сайт, много професионален, с много безплатни партитури. Необходима е регистрация.
 6. Spartiti pianoforte – Италиански сайт с много партитури за сваляне от различен род музика. Добър сайт.
 7. Virtual sheet music – Може би най-добрият сайт за партитури. Много от тях са платени, но много има и гратис.
 8. Cantorion – Един от най-добрите сайтовеза безплатни партитури за класическа музика.
 9. A&M – Списък от текстове и акорди.
 10. IMSLP – 80.000 партитури за пиано и други инструменти.
 11. Scorser – Търсачка с 315 913 партитури за сваляне безплатно.
 12. Guitarfreescores – Много безплатни ресурси, за да се научиш да свириш на китара.
 13. All string scores – Партитури гратис за струнни инструменти.
 14. Skitarrate – Акорди и текстове.
 15. Bitmusic – Текстове, музика, акорди за песни и партитури.
 16. Laster -Отличен сайт за акорди и табове за китара.
 17. Activebass – Bass Tab Archive
 18. Corsodimusica
 19. Pianosolo
 20. Corsodipiano
 21. Jellynote
 22. Musescore

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Програми за писане на музика

 1. Forte free – Безплатна програма с графичен интерфейс, която позволява да се пишат музикални ноти чрез мишката. Докато се композира, може да се чуе нота по нота. Може да се запише композицията и да се рзпечата партитурата. Може да се използва софтуера, за се модифицира файла MIDI.
 2. Musescore – Една програма open source, т.е. безплатна. Истински редактор на музикални текстове, за да вмъкнеш ноти в електронна таблица. Графичният интерфейс е елементарен, неограничен брой на пентаграми и синтезатор midi, с който да свириш нотите и да проверяваш коректността.
 3. Noteflight – Уеб апликация, която прави лесно за всеки изкуството да композира музика от нулата и да пише партитури. Подходяща е за аспиранти композитори, музиканти, учители, студенти. Може да се слуша музиката, докато се пише. Добра е и за модифициране на вече готови партитури. Има редица хубави възможности.
 4. LMMS – Програма open source, професионално студио, не лесно за използване, за създаване на музика, миксиране на звуци.
 5. Magic music maker – С безплатна версия. Много мощен инструмент за създаване на професионална музика. Има и демо.
 6. Podium – Позволява регистрирането, миксирането и модифициране на аудио, файлове MIDI, ефекти и плъгин VST инструмент.
 7. Lily Pond – Безплатна и open source програма за музикални ноти, която позволява да се проиведат партитури с високо качество. Не е много лесна за използване от всички.
 8. Accordion – Малък и безплатен инструментза създаване на музикални композиции, симулирайки различни инструменти – от пиано до китара, барабан.
 9. Finale Notepad – Една от най-популярните програми за писане на музика, чрез която е възможно да се създадат оркестрации.
 10. Sibelius First – Много популярна програма за писане на професионална  музика, удобна и интуитивна.
 11. Musink – Програма за писане на музика с мощни, но лесни за използване инструменти.
 12. Music MasterWoorks – Една от най-харесваните програми за писане на музика професионална.Платена е но има безплатен пробен период от 30 дена.
 13. GarageBand – Популярна програма за Mac. Има и мобилна версия за iOS.
 14. Blank Sheet Music – Уеб аплокация за печатане на партитури. Безплатна и семпла.
 15. MuLab  – с интуитивен интерфейс за запис,модифицирани и създаване на музика.
 16. Tracktion – Поддържа файл аудио, жидео, плъгини VST.
 17. Reaper –  Дава възможност за създаване на песни и музикаот нулата.
 18. Zulu  – Позволява да се миксира музика по директен начин, лесно и със звукови ефекти.
 19. Traverso – Безплатна, коетое много мощна. che è completamente Opensource ed è molto potente.
 20. Mixxx – Също open source като горната, за миксиране и още много функции.
 21. На сайта  VST Planets има много програми за обработка на музика.
 22. BPM Analyzer  – безплатен и прекрасен инструмент, който позволява систематизиране на файлове mp3.

Сайтове, където можеш да предложиш музиката си

 1. Myspace –  Осигурява място, където можеш да публикуваш снимки, биография, турне и преди всичко има музикален плеър, където да качиш твоите песни. MySpace дава възможност за пряк контакт с феновете и за срещи с други музиканти.
 2. Mp3.
 3. Jamendo – Позволява да качваш музиката си и да получаваш приходи от програмата за лицензиране, която ти предлага.
 4. Bandbackers – Феновете ти ще могат да инвестират в тебе и музика ти и ще станат „акционери“ на твоя проект. По принцип можеш да намериш на средствата за твоя музикален проект ако дадеш някои от правата / печалбите на феновете си. През януари 2017 г., платформата е финансирала 9 проекта за € 16 780. Този метод се казва royalty crowdfunding.

  Crowdfunding в Италия: всички платформи за събиране на фондове, стойности наистина платени. Списъкът е осъвременен към януари 2017.

 5. Mymusicvision – Тази платформа за музиканти ти позволява да създаваш работни възможности и да работиш с професионални и любители музиканти, изгряващи музиканти, артистични производители, професионалисти на музикалната индустрия.
 6. Diusco – Мястото, където можеш да се срещнеш и да опознаеш музиканти, етикети, фотографи, кинаджии, които работят в света на италианската независима музика.
 7. Squotmee – Платформа за музиканти, която ти позволява да бъдаш нает за нови концерти и за уроци по музика.
 8. Cashmusic –  Платформа, която позволява на музиканти и малки етикети да продават, да споделят и да предлагат  музика директно на своите фенове.
 9. Musikee е нова платформа, където групи и музиканти могат да се включат своите фенове онлайн и офлайн промоционални дейности, в замяна на ексклузивни награди.
 10.  Soundcloud – Уебсайт, предназначен за музиканти, която им позволява да си сътрудничат, да насърчават и разпространяват музиката си. Можеш да качиш твоите записи, да ги споделиш на социалните мрежи и да създаваш плейлисти и компилации. Можеш лесно да вмъкваш своите песни на всяка уеб страница.
 11. Bandpage – Услуга за онлайн насърчаване на твоя бенд. Тя ти позволява да създадеш страница с биография, снимки, видеоклипове, песни и дати за концерти. Може да актуализира чрез своя интерфейс твоя акаунт във Facebook, Twitter, SoundCloud, VEVO, Xbox Music, Pandora и WordPress.
 12. Onerpm –  Дигитална услуга за разпространение, която ти позволява да имаш лична страница, където да пускаш и да продаваш музика на феновете си. Работи и на Facebook.
 13. Viinyl –  Уеб услуга за промоция, която ти позволява да създадеш сайт, базиран само на една песен. Идеята е да концентрираш музикалната промоция върху един сингъл, вместо върху цял албум.
 14.  Ditto music – Услуга за разпространение на дигитална музика. Ето думите на основателя: Искахме по най-семпъл начин да публикуваме нашата музика, без да зависим от дискографски етикети. Сега можем да помагаме на артисти от цял свят.
 15. Feyir – Услуга за разпространение на музика, която предлага на музикантите, на бандите и на дискографските етикети възможност да продават своята музика чрез основните интернационални дигитални продавачи. С тази услуга можеш да разпространяваш също ebook и audiobook.
 16. Zimbalam – Услуга за дигитално разпространение на музика за независими артисти. Дава възможност да продаваш твоята музика по целия свят и в основните сайтове за стрийминг (iTunes, Spotify, googlePlay, Cubomusica, eMusic, NokiaMusica, Vodafone, Orange и др.).
 17. Believe digital -Услуга за дигитално разпространение, замислено за независими музиканти. Мрежата за дистрибуция обхващаа  iTunes, Amazon, Cubomusica, Deezer и Spotify, услуги за видео стрийминг като YouTube и  Dailymotion и услугите за мобилна телефония.
 18. Believe digital studios – Мрежа за дистрибуция на видео съдържание на платформи за видео стрийминг в Европа и по света. Позволява ти да разпространяваш на YouTube, DailyMotion, JukeBo, Muzu.tv и MyVideo.
 19. Sounday Music –  Услуга за разпространение на музикално съдържание и за истинска промоция, прави се специален маркетинг план за артиста или за музикалния проект.
 20. Record Union –  Услуга, която ти позволява да разпространяваш твоята дигитална музика онлайн на сайтове като iTunes, Amazon MP3, eMusic, Napster и Rhapsody и услуги за стрийминг като Spotify, Rdio, Wimp и Deezer.
 21. Split gigs – Социална мрежа, която ти дава възможност да влезеш в контакт с други банди музикални и да направиш две вечери live съвместно. Тази идея ти позволява да увеличиш публиката си и много професионални обмени.
 22. Awal – Маркетинг фирма и за дигитална дистрибуция, която ти дава възможност да разпространяваш музиката си
 23. Mondo Tunes – Разпространява твоята музика на  iTunes, Beatport, Google Play и Amazon. Промоцира я, създавайки за теб съобщения в печата и разпространявайки я на медиите на музикалната индустрия и блогове по целия свят. Разпространява твоите музикални видеа на  iTunes, VEVO, Youtube, Myspace, Muzu.TV, Vidzone.
 24. Mix cloud -Една платформа за радио и DJ, която ти позволява да откриеш нова музика и да качваш своя.
 25. Imusician – Замислено е за независими музиканти и етикети. Позволява ти да продаваш твоя музика онлайн на над 250 платформи по цял цвят
 26. Musikee – Нова платформа, на която музикантите огат да привлечат свои фенове за промоционална дейност онлайн, в замяна на премии.

Още едно място за успешен маркетинг на собствени музикални произведения: Fanburst-нова безплатна платформа за музикален стрийминг за артисти музиканти и почитатели

И най- накрая  голямата колекция на Корадо Бертонаци за барабанисти

 

Виж и тази моя публикация за музиканти: 7 начина да печелиш и да живееш добре с професия музикант

 

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.