Как да свалим снимки и видео от Instagram – няколко лесни начина

Instagram
Източник Freepik.com, автори – Natanaelginting и BiZkettE1

Започваме с уговорката, че фотографиите в Инстаграм са лична собственост. Но се случва нещо да ни хареса много и искаме да го използваме за вдъхновение. Можем да си го запазим само за нас, но в никакъв случай без разрешение да го поместваме по-нататък. Една от негативните страни на Instagram е, че не ни позволява да свалим снимки и видео на компютъра си. Да, можем с инструмент за снимане на част от екрана, но е друго нещо.

Всичко тук с още една, логична уговорка, че е достъпно само за публични профили.

Какви са начините да свалим снимки и видео от Инстаграм?

Има доста начини, някои са съвсем прости и моментални, други използват онлайн инструменти, трети – програми за десктоп, четвърти – ръчно.

Един моментален начин, който ползвам аз и работи още супер:

Сваляне чрез разширението  Savefrom.net helper

Включваш разширението Savefrom в браузъра и се показва знак за сваляне, там където може, както е показано на фотото на Serena di Mercione  от Instagram.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 1

За браузър Opera се включва директно от този линк.

За браузър Chrome става на две стъпки, тъй като самият браузър не допуска включване на Savefrom.net help. Ще изхитруваме малко. Първо ще включим разширението Chameleon в Chrome. То позволява на Chrome да ползва разширения от Opera, като братски браузър. След това извикваме разширението от Opera от този линк. И независимо, че се получава съобщение, че разширенията важат само за Opera, излиза и питане, дали искаме да го инсталираме чрез Chameleon. Отговаряме положително и готово. В левия горен ъгъл на снимките и видеото от Instagram и Facebook се появява стрелката за моментно сваляне.

За браузър Mozilla Firefox се включва директно от този линк.

И всичко работи чудесно, стига да си сложил отметките ето така в настройките на разширението:

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 2

Сваляне чрез онлайн услуги

Ripgram.com

Ripgram.com е български уеб инструмент, много удобен, без реклами и прехвърляния към рекламни сайтове. С него можеш да сваляш както свои снимки и видеоклипове, така и от други профили. Изтеглените видео са с високо качество, а времето което е нужно за да бъде изтеглено дадено видео е минимално. Сайтът е в развитие, скоро ще бъдат добавени и нови функции. Интерфейсът е чист и интуитивен и е на български и английски език.

Сваляне на снимки и видео от Instagtram с Ripgram

Sssinstagram

Sssinstagram е удобен начин за запазване на снимки, видеоклипове и галерии на твоя компютър, таблет или мобилен телефон.

Как става – много лесно – копираш линка към единичната публикация, която съдържа медията, поставяш го на главната страница на сайта и кликваш върху Download.

Сайтът не е свързан с Instagram и не съхранява видеоклипове и снимки на сървърите си.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина нов

DreDown

DreDown ни позволява да свалим лесно, без регистрация и веднага видео от Instagram. Само че, първо ни праща към рекламно видео в нов таб. Все още рекламите са в рамките на търпимото. Как процедираме – копираме линка на видеото от Инстаграм и го поставяме на нарочното място, кликваме на бутона DreDown и потвърждаваме формата, в който искаме да го свалим.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 3

Instagrab

Instagrab също дава лесна възможност за сваляне на фотографии. Само прехвърляш адреса на интересуващата те снимка и кликваш на Скачать фото, както показвам:

 

Снимката излиза в увеличен размер, с десен бутон я запомняме.

Dinsta

Dinsta е подобен на горния сайт за сваляне на снимки. Лесно, веднага, без регистрация.

Downloadgram

Друг подобен онлайн инструмент е Downloadgram, който сам разбира какъв е линка, който му поставяш. Дали е снимка или видео. И го изкарва в браузъра, готово за сваляне с десен бутон.

Ето още един онлайн инструмент за сваляне на видео от различни портали,както и от Instagram

Zasasa

Zasasa е портал на руски, който освен че позволява сваляне на видеото или фотографията, дава и информация за тях.

Vibbi (не работи)

Много симпатичен онлайн инструмент за сваляне на повече фотографии едновременно и за бекъп на галерия. Без регистрация. Поместваме линка на галерията, селектираме снимките и видеото за сваляне и става бързо. Свалят се архивирани в папка.

Едно онлайн приложение за запомняне. Да се надяваме да бъде поддържано.

Instasave

Друг лек онлайн инструмент за сваляне на фото и видео от Инстаграм. Пак става с поместване на въпросния адрес, кликване на Submit и Click to start. Отваря се нов таб с увеличената снимка, или желаното видео, които се запомнят както обичайно с десен клавиш и Запомни като.

Сваляне на цели галерии или по hashtag чрез 4KStogram

4KStogram работи на Windows, Mac и Ubuntu. Позволява ни да свалим всичко с търсене по потребител, галерия, хаштаг или място. Сваляш и инсталираш. Програмата е freemium. Безплатната част ни е достатъчна – може да се свалят до 2 галерии едновременно максимум. После изключваш тези галерии и можеш да включиш други. Работи без проблеми.

Как да запазим снимки и видео от Instagram ръчно

Трябва ни достъп до Instagram от браузър. Отиваме на страницата на видеото, което ни интересува:

DESPACITO @jogiorgiajo @luisfonsi @daddyyankee @effek #Despacito #Miami #daddyyankee #luisfonsi @effek #effek #GVcapsule #GGcapsule #gvlifestyle

Un post condiviso da Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi) in data:

С десен бутон от контекстното меню избираме Изходен код на страницата. Както вече го правихме по-рано, за търсене кликваме с комбинацията Ctrl F. Написваме в този случай на видео mp4. Копираме един от двата резултата и го поставяме на адресното поле на браузъра. Когато се зареди видеото, с десен бутон избираме – Запази като. И видеото е свалено.

По същия начин, но въвеждаме върху изходния код на снимка от Instagram и Ctrl F – jpg, Първият намерен резултат почти винаги е линкът със снимката и продължаваме по същия начин като горе. Можем да се любуваме на снимката в увеличен размер.

Как да запазим снимки и видео от Инстаграм на AndroidInstasave

От Google Play го инсталираме на Android устройството. Отваряме апликацията и по средата има бутон за On и Off. Включваме On. Отиваме на снимката за сваляне и кликваме на трите звездички над нея в дясно. Кликваме на Копиране на url за споделяне.

Получава се този символ върху снимката и можем да я свалим.

Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина Ivytechnoweb.net 6

Screenshot

Този начин го ползвам като най-удобен на таблета. С новата възможност на Инстаграм за увеличаване на снимките, става още по-добре.

Как процедирам: увеличавам с два пръста размера на снимката, за да получа детайла, който ми трябва и едновременно с това съм си ги поставила така, заедно с пръстите на другата ръка, че да натисна двата клавиша за screenshot. При мен те са този за звука и централния бутон, които се натискат едновременно, за да се снима екрана.

Така че виждаме, решения на проблема с фотографиите на Инстаграм има и то много. По-точно това засега не е проблем. Аз лично, освен скрийншота на Android, ползвам разширението Savefrom – един много стар и познат инструмент и 4KStogram. Какво ще измисли Instagram в бъдеще – ще видим.

Съдържание
Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина
Име на публикацията
Как да свалим снимки и видео от Instagram - няколко лесни начина
Описание
Няколко начина как да си запазим снимки и видео от Instagram, дори цели галерии, за бекъп на своята или за вдъхновение от красиви чужди творби.
Автор
Име на сайта
Ivytechnoweb.net
Лого на сайта
Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

2 Коментари

  1. I know another very good site – https:/sssinstagram.com If you want to save photos or videos from Instagram, get the link which contains a video or pictures, then paste the link on the main page of our website and press „Download“.

    • Thank you! Благодаря за сайта Sssinstagram.com, чрез който можем също да сваляме снимки и видео от Instagram.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.