Запазваме чрез IFTTT снимки от Facebook в Google Drive или други облачни хранилища

Запазваме чрез IFTTT снимки от Facebook в Google Drive

Смятам, че в момента не може да се говори за изтегляне на снимки в комплект или цели албуми от профили или групи Facebook, които не са твои. Опитах се да открия някое разширение на Chrome за тази цел, но никое вече не работи. Промените в API на Facebook са чести и не е възможно никое ново разширение да работи дълго при това положение. Затова предпочитам да не отделям време за активно наблюдение на всеки от тези инструменти. В замяна ще ти обясня как можем да запазваме чрез IFTTT снимки от Facebook в Google Drive или други облачни хранилища.

Публикацията е обновена на 11.01.2021.

Как да запазваш снимки и данни от твоя Facebook акаунт

Изтегли всичките си данни чрез Facebook настройки

Вече описах как да прехвърлиш снимки и видео от Facebook в Google Photos и да направиш резервно копие на информацията си.

Това е бърз начин да архивираш всичките си данни във Facebook.

Можеш да изтеглиш копие на информацията си във Facebook по всяко време. Можеш да изтеглиш пълно копие или да избереш само типовете информация и диапазони от дати, които искаш. Можете да избереш да получиш информацията си в HTML формат, който е лесен за преглед, или JSON формат, който може да позволи на друга услуга да я импортира по-лесно.
Изтеглянето на информацията ти е процес, защитен с парола, до който само ти ще имаш достъп. След като копието бъде създадено, то ще бъде достъпно за изтегляне в рамките на няколко дни.

Създай IFTTT рецепти за архивиране на нови снимки

IFTTT (съкратено от If This Then That – Ако Това Тогава Онова) е уеб-базирана услуга, която свързва много приложения, които използваш, с методи, наречени „рецепти“. Има два вида рецепти, DO и IF, от които можеш да избираш.
За да изтеглиш снимките си от Facebook, иди горе вдясно на Create–>If This–>Add. След това избери Facebook канал. От предложените тригъри избери този, който смяташ, че изпълнява твоите изисквания:

IFTTT Facebook triggers - запазваме чрез IFTTT снимки от Facebook в Google Drive

Например, може да искаш да запазваш всяка нова снимка, която публикуваш, или всяка нова снимка, която публикуваш с определен хаштаг, или всяка нова снимка, която публикуваш в локация, която ти определиш.

Да предположим, че избереш да запазваш всяка нова снимка. Кликни на съответния тригър.

Ще отидеш на следващата част Then That–>Add и избери къде да запазваш снимките си, например в Google Drive. След като кликнеш на подходящия тригър, остава да кликнеш на Свързване – Connect.

Ще ти бъде поискана информация с кой акунт Google да се свърже и разрешение. След това трябва да направиш настройка на данните, които искаш да запазваш от Facebook акаунта си.

IFTTT Facebook upload in Google Drive

След като кликнеш на Create action, рецептата е запомнена. Можеш да направиш отметка, за да получаваш съобщение всеки път, когато се случва събитието.

Друг начин е, направо в IFTTT да направиш търсене за Facebook тригъри, като напишеш в търсачката на IFTTT: Facebook. Например избери тригъра Back up your new Facebook photos to Google Drive. След това кликни на Connect. Ще започне свързването с твоя Facebook акаунт. Ще бъде поискано разрешение от Facebook и какво позволяваш на приложението да вижда и прави.

Разрешение за свързване с Facebook

Сега можеш да провериш в твоя Google Drive и да видиш новите си снимки от Facebook.

Заключение

За съжаление в момента не съм в състояние да намеря начин да се изтеглят всички снимки и албуми заедно от чужд Facebook профил или група. Единственият начин остава изтеглянето поотделно на всяка снимка или видео.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.