Как да вградим снимка или видео от Instagram в блога си

Имаш блог или сайт и както на мен, за нуждите на някоя публикация, ти трябва да вградиш снимка или видео от Instagram.

Добавяне на Instagram снимки, мисля, не само прибавя качества към блога, но го прави много по-интересен визуално за читателя. Има различни начини и сега ще разгледам някои.

Как да вградим снимка или видео от Instagram в собствения си блог или сайт

Instagram разработчиците предлагат възможността за вграждане на отделни изображения от Instagram на страниците на блога. Как процедираме:

В браузера отиваме на Instagram акаунта, от който искаме да вградим снимка в публикацията си. В долния десен ъгъл има многоточие бутон:

Вграждане-на-фото-от-Instagram1-

Кликваме и избираме средния бутон за вграждане, появява се код за вграждане, който копираме:

Вграждане-на-фото-от-Instagram2-Може да се избере дали да се включи текста към снимката или не. Отиваме в блога на мястото, където ще публикуваме (говорим за WordPress блог). В Текстовия редактор поставяме кода. Ако блога ни е на Blogger – отиваме в режим HTML и поставяме копирания код. Забелязваме, че в кода за вграждане е включена и част от JavaScript, което е необходимо, за да се адаптира по напълно автоматичен начин размерът на прозореца от Instagram с този на страницата, която го приютява. Така се оптимизира дисплея както на голям монитор, така и на по-малките екрани на смартфони и таблети. Ето резултата:

По същия начин процедираме и с видео:

Un video pubblicato da Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi) in data:

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.