19 сайта, от които да изтегляме легално безплатни коледни песни

Свързваме зимните празници и с любими коледни песни и мелодии, които имат особен нюанс на домашен уют, на празничност, на зимни веселби и приятни срещи с роднини и приятели. Познаваме вече много от музикалните произведения, посветени на Коледа, които са се превърнали в класика, но излизат и нови коледни мелодии.

Публикацията е обновена на 11.12.2021.

Ако искаме да звучат в къщи в свободните зимни дни и да ни създават празничност, можем да използваме YouTube , за да създадем плейлиста с изпълнения на коледна музика, но напоследък заради инвазивните реклами е почти невъзможно да се слушат плавно плейлистите.

Разбира се, можем да създадем плейлиста на Spotify или да използваме една от вече създадените от други потребители.

Плейлисти от коледни песни на компютъра

Ако искаме да избегнем консумацията по връзката с данни, можем да пускаме коледни песни без връзка с интернет, ако си създадем плейлисти с аудиофайлове на нашия компютър.

Проблемът тук е от къде да изтеглим коледна музика, която да няма ограничения откъм авторски права, за да можем да си пускаме плейлистите свободно и пред външни хора, и на оживени места.

Тук ще дам списък на редица ресурси, от които можем да сваляме коледна музика по легален начин. Това са песни, създадени от независими изпълнители или песни, които вече нямат ограничения върху авторските права.

1. FEELS LIKE CHRISTMAS

Feels Like Christmas предлага музика за коледните празници, реализирана от независими артисти. Предлаганите мелодии са както съвременни, така и традиционни, инструментални и вокални изпълнения. Освен това има и аудио файлове специално за деца. Музиката може да се чуе директно на сайта или да се свали.

2. NEW CHRISTMAS MUSIC

New Christmas Music  е сайт, в който ще се намерят музика и коледни песни, традиционни заедно с модерни. Някои от известните парчета са на разположение във вокално или само в инструментално изпълнение. Изтеглянето може да се извърши в различни формати: MP3, WMA и MIDI. За да се свали една песен, се кликва с десен клавиш върху формата, който си избрал и след това–>отвори линка в нов таб–>там се кликва на трите вертикални точки и излиза знакът за download.

Безплатни коледни песни1
3. FREE CHRISTMAS MP3

Free Christmas MP3, както се разбира от името, предлага музика в MP3. Изборът не е много голям, но затова пък са известни парчета с кратко описание на всяко от тях.

Безплатни коледни песни2

4. FREE MUSIC ARCHIVE

Free Music Archive (FMA) е музикален архив на най-античната радиофонична станция на САЩ. На разположение са оставени над 350 коледни песни от различен музикален род. Могат да се подредят по артисти и вид музика. Кликваме на иконката на Play, за да пуснем музиката, а за да свалим отиваме в дясно на иконката за download. Форматът, в който се сваля музиката е MP3.

Безплатни коледни песни3

5. ONCLE DAVE’S XMAS TUNES

Oncle Dave’s Xmas Tunes съдържа събрани традиционни коледни песни в инструментални версии, изпълнени от администратора на сайта. Мелодиите могат да се прослушат или свалят във формати MP3 и MIDI. Самите мелодии са от Публичния домейн, но версиите в сайта се водят деривати с автор David M. Latchaw. За да могат да се ползват в сайт, трябва да се постави линк към източника.

Виж още: 40+ Youtube канала за безплатно изучаване на английски език, които ще ти помогнат по-лесно да започнеш да го говориш

6. Pixabay – Christmas music download

Известният сайт за безплатни изображения и видео ни предлага и безплатна музика за изтегляне. На този линк може да се намери голямо количество коледни песни, които можеш да свалиш без ограничение.

Виж още колко много от най-хубавите коледни песни ти подбрах: Най-добрите коледни песни за всеки вкус

7. Безплатни коледни песни на Amazon

Безплатни коледни песни8

Знаем, че на Amazon се продава и музика. Чрез определени филтри можем да търсим безплатни коледни песни. Песните са само 30, но са наистина безплатни.

8. NUBEAT MUSIC GROUPS CHRISTMAS ALBUMS

Всички албуми, включени в NuBeat Music Group, са безплатни. Има и отдел „Коледни албуми“. В него ще намерим инструментална музика, бийтове, ритъм и много традиционни коледни песни. Можем да изслушаме всяка мелодия и за повечето песни може да изтегляме и текстове. На разположение са 9 албума с празнични коледни песни, но може да се сваля на един път само по една песен.

Безплатни коледни песни4

9. BANDCAM

Bandcam е чудесен сайт с музика на нови музиканти. Търси се по ключова дума, например „christmas„.  Не всички песни са безплатни, но може да се проверяват, кликвайки върху всеки резултат от търсенето.

10. 8NOTES.COM

8Notes.com е сайт, който предлага партитури на коледни песни. Кликваш върху парчето, което те интересува и избираш инструмент. Показва се партитурата и може да се възпроизведе откъса с избрания инструмент.

Партитурите могат да се изтеглят в PDF. А аудио файловете – в MP3 и MIDI. За да се изтеглят повече страници, обаче е необходим абонамент $20/1 година.

Безплатни коледни песни5

11. CHOSIC Christmas Music Free Download

3те страници коледни песни на Chosic са безплатни за изтегляне – за лични и комерсиални цели. Само песни със символ човече до тях изискват линк за признание, ако се използват в проекти.

12. PIANO SONG DOWNLOAD

Piano Song Download Christmas Free е сборник партитури за пиано за различни нива на трудност. Има и линкове с уроци по пиано в Youtube.

Безплатни коледни песни6

13. MFILES

MFiles предлага всякаква музика – от класическа до традиционна. Има на разположение партитури и файлове във формат MIDI и MP3. Всяка песен има своята страница с всички файлове за изтегляне. На страницата на всяка песен се разказва хронологично нейната история.

Безплатни коледни песни7

14. CHRISTMASGIFTS

ChristmasGifts.com е чудесен уеб сайт, от който имаме възможност да изтеглим безплатни коледни песни. Сайтът има голям избор от съвременни, традиционни и класически коледни песни. Повечето от песните тук са инструментални, но има и някои вокални изпълнения.

15. NOISETRADE

NoiseTrade и тук има две страници пълни с ваканционни и коледни музикални албуми, които са безплатни за теглене и стрийминг.

Ще трябва да се регистрираме, за да получим безплатно сваляне на музика за Коледа, но след това можем да изтеглим толкова, колкото искаме, достатъчно е да направим търсене по ключова дума.

Безплатни коледни песни9

16. ARCHIVE.ORG

Archive.org е огромна база ресурси. Търсейки по ключова дума например Merry Christmas и вид файл, например audio, ще можеш да намериш албуми и да изслушаш песните от тях или да ги изтеглиш.

17. Free stock music

По-голямата част от безплатната музика на този уебсайт се издава под лицензи Creative Commons (CC-BY). Свободна е да се използва дори за търговски цели, стига да се включи кредит и връзка в описанието на видеоклипа / проекта или някъде в интернет профил (блог, видеоблог, подкаст, социална мрежа и т.н.).

18. Fesliyan Studios

Коледната фонова музика обикновено е пълна с радост и блясък и може да включва класически песни, които са обществено достояние. Тази инструментална музика включва много магически инструменти на оркестъра. Музиката може да бъде страхотно настроение за празниците! За подробности по използването на тази фонова музика в YouTube, за видеоклипове и други проекти, виж на тази страница.

19. Jamendo

Jamendo има и страница, посветена на коледни песни. В този случай можем да ги слушаме директно или да ги добавим към плейлист. Ако, от друга страна, следваме връзката Select license type, имаме както възможността да закупим песента (ако трябва да я използваме за търговски цели), така и възможността да изтеглим безплатно версията MP3 с по-ниско качество.

Заключение

Надявам се музиката от избраните сайтове да донесе на всички, които ме последваха да ги посетят, приятно коледно настроение сред близките и любими хора.

Виж и това: Как да изтеглим музика и видео на Android от YouTube и други сайтове

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.