16 сайта, от които да изтегляме легално безплатни коледни песни

Свързваме зимните празници и с любими коледни песни и мелодии, които имат особен нюанс на домашен уют, на празничност, на зимни веселби и приятни срещи с роднини и приятели. Познаваме вече много от музикалните произведения, посветени на Коледа, които са се превърнали в класика, но излизат и нови коледни мелодии.

Ако искаме да звучат в къщи в свободните зимни дни и да ни създават празничност, можем да използваме YouTube , за да създадем плейлиста с изпълнения на коледна музика, но напоследък заради инвазивните реклами е почти невъзможно да се слушат плавно плейлистите.

Разбира се, можем да създадем плейлиста на Spotify или да използваме една от вече създадените от други потребители.

Плейлисти от коледни песни на компютъра

Ако искаме да избегнем консумацията по връзката с данни, можем да пускаме коледни песни без връзка с интернет, ако си създадем плейлисти с аудиофайлове на нашия компютър.

Проблемът тук е от къде да изтеглим коледна музика, която да няма ограничения откъм авторски права, за да можем да си пускаме плейлистите свободно и пред външни хора, и на оживени места.

Тук ще дам списък на редица ресурси, от които можем да сваляме коледна музика по легален начин. Това са песни, създадени от независими изпълнители или песни, които вече нямат ограничения върху авторските права.

1.FEELS LIKE CHRISTMAS

Feels Like Christmas предлага музика за коледните празници, реализирана от независими артисти. Предлаганите мелодии са както съвременни, така и традиционни, инструментални и вокални изпълнения. Освен това има и аудио файлове специално за деца. Музиката може да се чуе директно на сайта или да се свали.

2.NEW CHRISTMAS MUSIC

New Christmas Music  е сайт, в който ще се намерят музика и коледни песни, традиционни заедно с модерни. Някои от известните парчета са на разположение във вокално или само в инструментално изпълнение. Изтеглянето може да се извърши в различни формати: MP3, WMA и MIDI. За да се свали една песен, се кликва с десен клавиш върху формата, който си избрал и след това–>отвори линка в нов таб–>там се кликва на трите вертикални точки и излиза знакът за download.

Безплатни коледни песни1
3.FREE CHRISTMAS MP3

Free Christmas MP3, както се разбира от името, предлага музика в MP3. Изборът не е много голям, но затова пък са известни парчета с кратко описание на всяко от тях.

Безплатни коледни песни2

4.FREE MUSIC ARCHIVE

Free Music Archive (FMA) е музикален архив на най-античната радиофонична станция на САЩ. На разположение са оставени над 350 коледни песни от различен музикален род. Могат да се подредят по артисти и вид музика. Кликваме на иконката на Play, за да пуснем музиката, а за да свалим отиваме в дясно на иконката за download. Форматът, в който се сваля музиката е MP3.

Безплатни коледни песни3

5.ONCLE DAVE’S XMAS TUNES

Oncle Dave’s Xmas Tunes съдържа събрани традиционни коледни песни в инструментални версии, изпълнени от администратора на сайта. Мелодиите могат да се прослушат или свалят във формати MP3 и MIDI. Самите мелодии са от Публичния домейн, но версиите в сайта се водят деривати с автор David M. Latchaw. За да могат да се ползват в сайт, трябва да се постави линк към източника.

6.AM CLASSICAL CHRISTMAS CAROL

AM Classical Christmas Carol MP3 предлага сборник от песни за Коледа с лиценз Creative Commons Attribution. Сборникът се състои от класическа музика, изпълнена на орган. Мелодиите могат да бъдат изслушани в сайта или свалени поединично, кликвайки върху тях с десен клавиш–>запази свързания обект.

7.Безплатни коледни песни на Amazon

Безплатни коледни песни8

Знаем, че на Amazon се продава и музика. Чрез определени филтри можем да търсим безплатни коледни песни. Песните са само 30, но са наистина безплатни.

8.NUBEAT MUSIC GROUPS CHRISTMAS ALBUMS

Всички албуми, включени в NuBeat Music Group, са безплатни. Има и отдел „Коледни албуми“. В него ще намерим инструментална музика, бийтове, ритъм и много традиционни коледни песни. Можем да изслушаме всяка мелодия и за повечето песни може да изтегляме и текстове. На разположение са 9 албума с празнични коледни песни, но може да се сваля на един път само по една песен.

Безплатни коледни песни4

9.BANDCAM

Bandcam е чудесен сайт с музика на нови музиканти. Търси се по ключова дума, например „christmas„.  Не всички песни са безплатни, но може да се проверяват, кликвайки върху всеки резултат от търсенето.

10.8NOTES.COM

8Notes.com е сайт, който предлага партитури на коледни песни. Кликваш върху парчето, което те интересува и избираш инструмент. Показва се партитурата и може да се възпроизведе откъса с избрания инструмент.

Партитурите могат да се изтеглят в PDF. А аудио файловете – в MP3 и MIDI. За да се изтеглят повече страници, обаче е необходим абонамент $20/1 година.

Безплатни коледни песни5

11.CHRISTMAS CAROL MUSIC

Christmas Carol Music е още един сайт, който предлага възможност да се свалят партитури на коледни песни, както и самата музика във формат MIDI. Партитурите са безплатни и могат да се разпечатват.


12.PIANO SONG DOWNLOAD

Piano Song Download Christmas Free е сборник партитури за пиано за различни нива на трудност. Има и линкове с уроци по пиано в Youtube.

Безплатни коледни песни6

13.MFILES

MFiles предлага всякаква музика – от класическа до традиционна. Има на разположение партитури и файлове във формат MIDI и MP3. Всяка песен има своята страница с всички файлове за изтегляне. На страницата на всяка песен се разказва хронологично нейната история.

Безплатни коледни песни7

14.CHRISTMASGIFTS

ChristmasGifts.com е чудесен уеб сайт, от който имаме възможност да изтеглим безплатни коледни песни. Сайтът има голям избор от съвременни, традиционни и класически коледни песни. Повечето от песните тук са инструментални, но има и някои вокални изпълнения.

15.NOISETRADE

NoiseTrade има две страници пълни с ваканционни и коледни музикални албуми, които са безплатни за теглене и стрийминг.

Ще трябва да се регистрираме, за да получим безплатно сваляне на музика за Коледа, но след това можем да изтеглим толкова, колкото искаме, достатъчно е да направим търсене по ключова дума.

Безплатни коледни песни9

16. ARCHIVE.ORG

Archive.org е огромна база ресурси. Търсейки по ключова дума например Merry Christmas и вид файл, например audio, ще можеш да намериш албуми и да изслушаш песните от тях или да ги изтеглиш.

Заключение

Надявам се музиката от избраните сайтове да донесе на всички, които ме последваха да ги посетят, приятно коледно настроение сред близките и любими хора.

Виж и тези: Безплатни ресурси – интересни сайтове, които може би не си посещавал досега

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.