Най-добрите хаштагове за артисти през 2022 г., за да бъдеш популярен и актуален в Instagram, TikTok; включително хаштагове за NFT

Преди да избереш група хаштагове за твоите публикации в Instagram, разгледай най-често срещаните, които можеш да използваш, както и техните категоризации.

Отдавна художниците не се възползват само от изложби или само чрез арт мениджъри да представят изкуството си. Сега могат да правят много повече чрез социалните мрежи. В тях развиват своята популярност, привличат нови абонати и потенциални клиенти, продават картини и приемат поръчки за нови. В някои социални мрежи е немислимо да не се използват хаштагове за артисти. Защо те са толкова важни и кои са най-мощните, ще ти разкажа тук.

Ако си избрал Instagram и искаш да го използваш като витрина за твоето изкуство или занаят, наистина си улучил. Instagram месечно има милиард активни потребители. С него имаш чудесен шанс да представиш своето изкуство и да намериш целевата аудитория.

Хаштаговете в Instagram са мощни. Използването на свързани хаштагове и създаването на страхотен надпис на изделията е важна част пътя към успеха в тази най-ангажираща платформа.

Най-добрите хаштагове за артисти през 2022 г., за да бъдеш популярен и актуален в Instagram
Най-добрите хаштагове за артисти през 2022 г., за да бъдеш популярен и актуален в Instagram

Какво е хаштаг в Instagram?

Хаштагът е дума или кратка фраза – обикновено една до три думи – която има знак (#) отпред. Хаштаговете се използват в социални платформи, като Instagram, Facebook,Twitter, TikTok за категоризиране на публикации по теми. Хаштаговете са много гъвкави. Те могат да изградят общност, да направят акаунта по-видим или просто да привлекат хора с подобно мислене към него.

Защо артистите се нуждаят от хаштагове

Художниците често изпитват трудност, ако картините им са единственият източник на доходи. Те работят дълго и упорито върху работата си. И за да намерят клиенти, трябва да се популяризират и да поддържат интерес към собствената си личност.

Акаунт на всякакъв артист може да се популяризира в социалните мрежи по платен и безплатен начин. Един от най-мощните безплатни начини за популяризиране, е с помощта на хаштагове.

Художникът не е непременно човек, който създава картина върху платно с четка и бои. Това е и гримьор, дизайнер на костюми, декоратор, дизайнер, и много други специалисти. 

Много от художниците или дизайнерите правят картини, дизайни по поръчка. В същото време потребител, който търси подобно произведение, ще търси творбите на майстора по конкретен хаштаг, водещ към страница с готови произведения. И тук роля играе правилният хаштаг, който ще привлича клиентите.

Артистите се нуждаят от хаштагове:

  • да популяризират своите произведения;
  • да продават работата си;
  • за привличане на внимание;
  • намиране на редовни клиенти;
  • за привличане на общественото внимание към проблемите.

Популяризирането на социалните мрежи на художника не се ограничава до хаштагове. Има нужда от висококачествено и интересно съдържание за потребителите, снимки и компетентен подход към материалите.

Виж и това:110+ сайта, където артистите могат да продават своите произведения на изкуството през 2022г.

Списък от популярни хаштагове за артисти

Аудиторията трябва да бъде проучена първо, за да си наясно какви материали и тип публикации са подходящи за потребителите. Не забравяй, че трябва не само да използваш популярни хаштагове, но и да проектираш правилно своя профил – съдържание, аватар и материали.

Следва списъкът с хаштагове, които можеш да копираш и поставиш в твоята публикация в Instagram, Facebook, Twitter или дори под видеоклиповете си в YouTube, за да получиш по-бързо последователи.

#изкуство #българскоизкуство #изложба #картини #картиннагалерея #четка #вдъхновение #галерия #обичамдарисувам #бои #рисуване #платномасленибои #пейзаж #художник #рисунки #портрет #художници #портретпопоръчка #натюрморт #портретпопарт #живопис #скица #произведеновбългария #илюстрация, #дигиталноизкуство #скицник #скициране #молив дизайн #мастило #илюстратор #дигиталнорисуване #креативно #креативност #десен #акварел #романтика #уникати #винтидж #карикатура #цветен #дигиталнаилюстрация #дигиталнаживопис #черноибяло #фотография #снимка #интериордизайн #архитектура #дизайнер #мода #интериор #графичендизайн #ръчноизработен #декор #ръчноизработенибижута #ръчноизработенподарък #ръчноизработениизделия #ръчноизработениаксесоари #графика

hashtag #българскоизкуство
hashtag #българскоизкуство

Хаштагове по категория

Във визуалните изкуства има много направления и категории. Художниците също имат свои специализации и професионални подходи към работата. Следват едни от най-подходящите хаштагове за всяка категория.

Портрети, карикатури

Една от популярните раздели. Хората често поръчват портрети в чест на празник, рожден ден или за любими хора. Карикатурата може да бъде поръчана като закачлив подарък, също популярен сред потребителите.

За да популяризираш този тип работа, можеш да използваш следните хаштагове :

#портрет #забавен #портретотснимка #карикатура #шарж #смешно #портретсмолив #хумор #карикатура #funny

hashtag #шарж
hashtag #шарж

Изкуства

Това е отделна посока, в която може да има портрети, сюжетни рисунки и дори пейзажи от живота, игри и филми. 

#изкуство #рисуване #артпредмет #снимка #дизайн

Илюстрации по поръчка

Фирма или физическо лице може да има нужда от различни илюстрации за индивидуална задача и поръчка. Това могат да бъдат картини, както нарисувани на ръка, така и с помощта на дигитални графични инструменти. Могат и да бъдат различни образци за щампа върху предмети, дрехи, плакати – print-on-demand.

За да популяризираш този тип работа, можеш да използваш следните хаштагове за артисти:

#картинипопоръчка #printondemand #printondemandshirt #printondemandart #illustrationorder #попоръчка

Фото портрети и семейни портрети

Отличен подарък за различни годишнини, за рождени дни, за спомен.

Художниците, които могат да оформят една голяма картина от няколко фотографии, ще разчитат на много поръчки. Какви хаштагове са подходящи за тази посока:

#портретпопоръчка #семейнипортрети #portraittoorder #portraitfromphoto #портретпофото #familyportrait

Картини от игри

Някои биха искали да поръчат голямо изображение от любимата си игра. Обикновените екранни снимки не дават желания ефект след отпечатване. Картините изглеждат очарователно и могат да бъдат прекрасен подарък.

Хаштагове за публикации със снимки от игри:

#gameart #digitalart #gamer #videogames #gamedesign #finalfantasy #gaming #fanart #videogameart

hashtag #gameart
hashtag #gameart

Пейзажи

Такива картини могат да предизвикат емоции, да създадат настроение и да допълнят интериора. Картините със специално състояние на природата – вали сняг или дъжд, грее слънце, облачно, създават специална атмосфера.

Какви хаштагове можеш да използваш:

#пейзаж #paisage #leaves #листа #дървета #пейзажакварел #небе #природа #море #лодки #плаж #гори #планини #езеро #природабългария #зима #сняг #есен #златнаесен #sea #lake #nature #goldenautumn #winter #summer #autumn #whitewinter #златнаесен #bluesummer #goldenautumn

hashtag #златнаесен
hashtag #златнаесен

Натюрморти

С помощта на натюрморти можеш да предадеш красотата на околните неща. Такива картини често се купуват за обществени институции – приемни, кафенета, ресторанти, хотели.

Какви хаштагове трябва да използва един артист в Instagram за промоция:

#натюрморт #stilllife #artwork #творчество #creativity #naturmort

Абстракции

Един от начините за визуално себеизразяване на автора. Такива картини помагат да се създаде мощен емоционален фон за стаята. Абстракцията се придобива, за да се постави у дома или в обществени институции с интересен стил.

Как да популяризираш тази посока с помощта на хаштагове:

#абстракция #abstractart #abstraction #abstractpainting #abstractpaintingartist #abstractpaintingsforsale #абстрактнаживопис #абстрактнакартина #абстрактноизкуство

hashtag #абстрактноизкуство
hashtag #абстрактноизкуство

Хаштагове за артисти NFT за Instagram

Счита се, че NFT е тенденцията, бъдещето на дигиталните изкуства. Освен това Instagram е най-доброто място за намиране на аудитория за NFT.

#cryptoart #nftmagazine #NFT #nftcommunity #nftnews #nftartwork #digitalartistry #DigitalArt #DigitalArtists #digitalartworks #NftArt #nftartist #nftartists #nftcommunity #nftdrop #SuperRare #web3 #nftauction #nfts #nftcollector #nftcollectors #nftcollectibles #nftartgallery #nftdrop

hashtag #nft
hashtag #nft

От друга страна можем да разгледаме друго разделение на хаштаговете – за бизнес акаунти и за индивидуални артисти.

Видове хаштагове за бизнес Instagram акаунти

Хаштагове за продукти или услуги: Компаниите използват продуктови хаштагове за публикации, свързани с техните предложения за продукти и услуги: #beads #scarfs.

Хаштагове за индустриални ниши: Тези хаштагове се използват за обозначаване на конкретната работа, която се извършва, и са по-тесни от хаштагове за продукти или услуги. Примери: #swarovskiearrings, #handmadescarfs.

hashtag #scarf, #handmade
hashtag #scarf, #handmade

Брандирани хаштагове: Марковите хаштагове помагат за изграждането на общност конкретно около марка или бизнес. Това може да бъде запомняща се фраза. Може да бъде името на конкретен продукт или дори името на бизнеса.

Хаштагове за кампания: Ако е пусната спонсорирана реклама, може да се използва уникален хаштаг, за да се следи активността, свързана с кампанията.

Хаштагове за генерирано от потребителите съдържание: Този тип хаштаг са създадени специално за клиентите. Те са различни от хаштагове за продукти, марки и кампании. Други хора могат да посетят тези хаштагове, за да видят нефилтрирани и неспонсорирани снимки на продукта на компанията.

Хаштагове на общността на Instagram за определена индустрия: Тези хаштагове са чудесни за получаване на по-голяма видимост сред другите потребители на Instagram, които имат същия предмет на дейност. Например: #designersofinstagram.

Хаштагове за събитие или конференция: Този тип хаштаг може да се използва за публикации, свързан с конкретно събитие.

Хаштагове на културно движение: Пример: #майскипразници, #нощнатеатрите, #pavarottiday. Тези хаштагове могат да бъдат използвани също за промоция на свързани продукти или на участие в кампания.

Хаштагове за местоположение: Те са чудесни за насочване към потребители към собствения район. Например: #фотографсофия.

Фразови хаштагове: Пример: #рисувамвсекиден, #drawthisinyourstyle. Те могат да подскажат каква е дейността, като същевременно вдъхват доверие у потребителите.

Хаштагове в Instagram за физически лица

Като отделен артист можеш допълнително на горните да да използваш ежедневни, акроними и празнични хаштагове, за да участваш в актуални разговори.

Ежедневни хаштагове: Те обикновено имат тема, като #artoftheday, #pictureofthemonday.

Хаштагове акроними: Например: #ootd (Outfit Of The Day – облекло на деня), #potd (Picture Of The Day – снимка на деня) и #tbt (ThrowBack Thursday – за спомени за събития и снимки от миналото).

Празнични хаштагове: Тези хаштагове се използват за конкретни празници, като #деннамайката, #деннаславянскатаписменостикултура, за да се предлагат продукти, подходящи за тези дни.

Допълнителни хаштагове на други езици

#холстмасло #арт #картины #вдохновение #галерея #художник #рисунки #живопись #портретназаказ #картины_на_заказ #art #paintings #inspiration #gallery #oilpainting #drawing #portrait #paints #picture #painter #drawings #arte #quadri #galleria #pittore #ritratto #naturamorta #pitturaadolio #disegnare #draw #artist #sketch #illustration #artwork #digitalart #drawings #sketchbook #instaart #artistsoninstagram #fanart #artoftheday #sketching #pencil #design #ink #illustrator #digitaldrawing #creative #pencildrawing #doodle #digital #dessin #desenho #drawingoftheday #instagood #watercolor #artsy #cartoon #dibujo #procreate #myart #sketches #color #digitalillustration #animeart #instaartist #digitalpainting #drawingsketch #pen #blackandwhite #ilustracion #photography #photo #interiordesign #architecture #designer #fashion #interior #graphicdesign #homedecor #handmade #decor #graphic #illustrationartists #worldofartists #supportlocalartists #artiststudio #tattooartists #womenartists #supportartists #young_artists_help #bestmountainartists #proartists #styleartists #localartists #nailartists #citiesbesthairartists #contemporaryartists #artistsupport #instaartists #makeupartists #digitalartists #streetartists #femaleartists #indieartists #iphoneartists #emergingartists

Заключение

Какви стъпки да направиш за създаване на акаунт на артист в Instagram:

Първо, направи си маркетинг план за целта на акаунта си в Instagram. 

Второ, създай акаунт в Instagram и го превключи като акаунта на създател. 

След това направи профила си възможно най-добър, като следваш тема; публикувай редовно и взаимодействай с други страници. Състави си изключително, привличащо био с полезни връзки.

Подготвяй си публикации веднъж за седмица и след това използвайки инструмент за планиране, като Buffer, Hootsuite, Publer, Later, ги настрой за определеното време.

В публикацията пиши и форматирай текста, прикачвай снимки или видео, геолокация, анкета или каквото обикновено добавяш. Прикачи после и хаштагове към нея и избери времето за публикуване.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.