Хитове от миналото – пътуване във времето с машини на носталгията

До истинско пътуване във времето човечеството още не е достигнало. Но да създаде приложения, машини на носталгията, които да те върнат към хитове от миналото и мили спомени за отминали години – да, това го може. Ще ти представя три такива симпатични приложения.

Машина на носталгията – открий музиката на детството си

Хитове от миналото – пътуване във времето с машини на носталгията

Както подсказва името му, The Nostalgia Machine ти позволява да слушаш песните, които са били популярни през детството и младостта ти.

Това е уеб приложение и не изисква изтегляне на софтуер. Съвсем просто за използване и не трябва никаква регистрация. За да започнеш да го използваш, просто избери година и кликни върху Hit me!.

Nostalgia machine

The Nostalgia Machine извлича от YouTube всички песни, свързани с избрания период от време. Остава да се отпуснеш и да се наслаждаваш на хитове от миналото.

Виж и тази публикация: Как да намерим стари уеб страници?

Radiooooo – музикална машина на времето

Открих чрез страницата Music for Makers на Wakelet Radiooo – инструмент, който ти позволява да пътуваш във времето и да откриваш популярни хитове през различни времеви епохи и географски местоположения.

Влез в приложението, като кликнеш на бутона Continue in Basic Mode, ако не смяташ да се регистрираш. Избери държава от картата и период от време (от 1900-те до днес) и открий музиката, популярна през тази епоха.

Radiooooo music

Radiooooo е съвместен проект, стартиран през 2013 г. Музиката в него е подготвена от група диджеи, продуценти и изпълнители и според изявлението на сайта, тя е легален стрийминг. 

Основната безплатна версия на Radiooooo не предлага толкова много, колкото премиум плана. Той има повече функции, включително възможност за пренавиване или пропускане на песни, маркиране на песни, достъп до пълни песни, проследяване на членове на общността Radiooooo и техните плейлисти, история на достъп до възпроизведените песни и много други.

Телевизорът от детството ти

Ако ти харесва телевизията от 90-те – анимационните филми, сапунените опери, новините, детските филми, музиката от онези години, можеш да се насладиш на видео микса, събран за забавление.

Моята ретро ТВ

Отвори уеб услугата My Retro TVs, избери си вид програма и включи “телевизора”. Можеш, освен това, да избираш година, да прехвърляш канали. Виж всички възможности на помощната страница на приложението.

Ако са ти попадали други подобни приложения, моля, сподели ги с нас.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.