Как да използваме Instagram на компютъра чрез добавки за Chrome и Edge

Използваме Instagram на компютъра чрез добавка за Chrome и Edge

Вече сме се примирили, че Instagram е особено ревнива социална мрежа. Тя не допуска много приложения да се мотаят около нея, да анализират, да премахват последователи, да качват снимки и др. Признава единствено своето официално приложение на мобилните устройства, както и това в Microsoft Store. Но последното, както и Instagram в браузъра на компютъра, не ни дават пълните възможности. Най-много ни липсва възможността за качване на снимки от компютъра.

Преди време писах за едно разрешение на този проблем, с помощта на Инструментите за разработчици на браузърите (Chrome, Opera, Firefox, Edge).

Използване на Instagram на компютъра чрез добавка към Chrome и Edge
Бяха,обаче, разработени добавки на браузърите, които позволяват да имаме по-големи възможности за използване на Instagram на компютъра. Можем да качваме снимки, дори да изтегляме. Изключение прави публикуването на видеоклипове.

Двете разширения, които представям са съответно част от уеб магазина на Chrome и на Microsoft Store.

Използване на Instagram на компютъра чрез добавка към Chrome

Desktop for Instagram (Offered by:PiP Inc.) позволява използването на мобилната версия на Instagram директно в браузъра Chrome. Приложението ни позволява да имаме достъп до мобилния уебсайт на Instagram ™от компютъра си 🖥️, както го правим от смартфона си 📱. да качваме и обработваме снимки, да гледаме приятелите си в Instagram Stories, да поставяме лайкове и пишем съобщения.

Разширението има много ниска консумация на процесор / оперативна памет / честотна лента.

Инсталираме го, както правим с всяко разширение. Ако кликнем на иконата му, която се намира при другите разширения на браузъра – на адресната лента, можем да видим на страницата на настолния браузър Instagram така, сякаш сме отворили мобилното приложение. Ако вече сме влезли в акаунта си, ще се покажат публикации на контактите, които следваме.  Ще видим бутона за вход, ако все още не сме в системата. От дясната страна се вижда слайдер, с който можем да избираме показване на смартфон или таблет.

Instagram - качване на фото от компютъра
Instagram – качване на фото и добавяне на филтри от компютъра чрез разширение 

Качване на снимки в Instagram от компютъра

Най-долу се виждат същите, като на мобилното приложение, пет бутона. В центъра е бутон + за качване на снимки.

Преглед на емисията на Instagram от компютъра
Преглед на емисията на Instagram от компютъра с възможност за изтегляне

Когато го натиснем, се отваря файловият мениджър, с който избираме снимка, за да я публикуваме в Instagram. Поддържат се само графични формати като JPG, JPEG, JFIF, PJP и PJPEG. Не позволява публикуване на видеоклипове.

Избираме изображение, което можем после да изрежем и да добавяме филтри .

След това се преместваме на Next бутона, за да отворим следващия прозорец, в който да добавим описание на изображението, хаштаг, мястото на изображението, евентуално маркиране (таг) на хора. И накрая – Споделяне.

Изтегляне на снимки и видеоклипове от Instagram

С тази добавка към браузъра имаме още едно предимство. Можем да изтегляме на компютъра си снимки и видеоклипове от Instagram или да ги отватряме в разширен вид в отделен таб на браузъра. И всичко това с едно кликване на бутона. Виж на горното изображение ограденото в жълтия правоъгълник.

Изпращане на съобщениея в Instagram от компютъра

С тази добавка можем да изпращаме и да отговаряме на съобщения. Ето как става:

Кликваме върху иконата в горния десен ъгъл с форма на самолет, който се вижда в раздела Home. Ще се покажат всички разговори и запитвания.

Отваряне на съобщенията в Instagram
Отваряне на съобщенията в Instagram 

Можем да кликнем върху избран чат, и да изпратим съобщение, да добавим снимка или сърце.

Изпращане на съобщения в Instagram
Изпращане на съобщения, снимки, сърчица в Instagram

Ако искаме да изпратим първи съобщение на някой Instagram потребител, ще отидем на иконата на молив

Instagram - действия върху съобщенията
Instagram – информация за съобщенията

горе вдясно и ще потърсим потребителя, с които да започнем чат.

Instagram - ново съобщение
Instagram – изпращане на ново съобщение

Горе вдясно има икона с Information.

Instagram информация
Instagram информация

Когато кликнем върху тази икона, влизаме в екран, който ни показва възможности за изтриване на съответния чат, блокиране на потребителя или докладването му. Можем също така да изключим известията за съобщения от този потребител.

Действия върху съобщенията
Действия върху съобщенията

Използване на Instagram на компютъра чрез добавка към Edge

Instagram Desktop разширението за Edge ще си изтеглим от Microsoft Store. Инсталираме го в Edge браузър и иконата се появява на адресната лента. В Edge разширението работи аналогично на версията за Chrome.

Както видяхме, видео не можем да качваме в Instagram с тази добавка.

За да можем да качваме видеоклипове в Instagram от компютъра трябва да използваме някой емулатор на Android, като например BlueStacks.

Искаш ли да прегледаш още добавки за Chrome, Opera, Edge, Firefox, с които да качваш спокойно снимки от браузъра на компютъра си, и не само, а и да теглиш снимки и видеоклипове, които са те вдъхновили? Виж в следващата моя публикация: Качваме и теглим снимки и видео от Instagram на компютъра чрез добавки в браузъра

Заключение

Засега поне Instagram не е показал, че не одобрява разширенията, които позволяват качване на снимки, изтегляне на снимки и видео от емисиите чрез разширения на браузър на компютъра.

С разширението Instagram Desktop за Chrome и Edge браузъри, можеш да продължиш дейността си в социалната мрежа дори, когато по някаква причина не можеш или не искаш да ползваш мобилно устройство.

Източник на основното и началното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.