Всички новости в Instagram за 2018г.

Току-що изминалата година беше много богата на новости в Instagram – бързорастящата империя на социалната мрежа, основаваща се на изображения. За тези, които са пропуснали важни за бизнеса им функции, ще се опитам да изброя всички новости в Instagram в хронологичен ред.

Платформата нараства експоненциално и бързо, предлагайки все по-иновативни и забавни инструменти, с които потребителите могат да си взаимодействат. Тя надмина един милиард активни месечни потребители, създаде новата си рожба IGTV и затвърди Stories.

Някои статистики за Instagram

 1. Брой на месечно активните последователи от януари 2013 до юни 2018:

  Всички новости в Instagram за 2018г.-4
  Източник Statista
 2. Най-популярните световни социални мрежи към октомври 2018 спрямо брой на актовните потребители:

  Всички новости в Instagram за 2018г.-5
  Източник Statista
 3. Instagram профили в световната социална мрежа с най-много последователи за декември 2018г.:

  Всички новости в Instagram за 2018г.-6
  Източник Statista

Новости в Instagram платформата

 1. Една от темите, които най-много интересува потребителите на Instagram е редът, в който се показват съдържанията (feed). Този ред вече не е хронологичен, имаше моменти на голямо объркване, после се разбра, че ще се върнем към хронологичността. Накрая официално се съобщи, че няма да има завръщане към хронологичния ред, но най-новите публикации ще бъдат визуализирани най-напред.
 2. Една от първите новости на 2018г., беше появяване на възможността за планиране на постове на бизнес профили чрез Hootsuite, BufferLater, Zoho Social, голямо облекчение за мениджърите на социалните медии. Бизнес акаунтът, в съответствие с политиката на Instagram, е задължителен за използване на API за планиране.
 3. Стана възможно да се вмъкне в биото ни на Instagram, акаунт, който управляваме и / или хештега, който сме създали или за който се грижим. И двете неща с линк. Това пояснява нашата персоналност в приложението за тези, които ни следват. Например:
  Всички новости в Instagram за 2018г.-1
 4. Възможност за вмъкване на витрина на продукти в Instagram, свързана с Facebook и позволяваща покупката им. Instagram шопинг е на разположение на фирми или всеки, който има бизнес профил и продава физически продукти и не физически такива или има витрина във Facebook или каталог в Business Manager. Те могат да решат да добавят таг за пазаруване към своя пост, като по този начин комбинират обекта на снимката с възможността за закупуването му.
 5. Възможността да запазим цялото споделено съдържание и да изтеглим копие на това, което сме споделяли в социалнота мрежа, нещо като резервно копие на данните си.
  Всички новости в Instagram за 2018г.-2
 6. Възможността да правим покупки директно от приложението, като регистрираме кредитна карта в профила си. Функцията изисква потребителите да регистрират дебитна или кредитна карта в профила си, да добавят защитен пин и след това да започват да правят покупки в самото приложение.
 7. Появи се предпазна мярка срещу явлението кибертормоз, филтър, предназначен да идентифицира и премахне типичните коментари на насилници.
 8. Вече можем да заглушаваме контакт, без да спираме да го следваме.
 9. Бадж за проверка. Известната синя отметка, която преди беше достъпна само за „ВИП“, сега може да бъде поискана от всеки в настройките (не е казано, че ще бъде дадена на всеки).
  Всички новости в Instagram за 2018г.-3
 10. Бутони за call to action. Това засяга фирмените профили, за улесняване на потребителя да изпълнява някои операции.
 11. Нова секция за преглеждане (със знака за лупа), по-интуитивна и полезна.
 12. IGTV. Най-важната новина за годината, IGTV, алтернативата на youtube, новата Instagram платформа за дълготрайни вертикални видеоклипове.
 13. ADS от Facebook. Възможност за спонсориране на съдържание в Instagram директно от Facebook Ads Manager.

  Ето още новости в Instagram: Как да създадем повече профили в Instagram и да ги управляваме

 14. Промените в APIПрез 2018г. Facebook и Instagram се наложи да направят няколко промени в своите API, за да защитят данните и поверителността на потребителите си. Това доведе до доста промени и за тези, които използват приложения като Later , Buffer или UNUM за управление на техния профил.
 15. Борба срещу фалшиви профили. Instagram обявява война на лайкове, коментари и последователи, придобити по неавтентичен начин.
 16. Гласови съобщения и алтернативен текст за хора със зрителни увреждания
 17. Шест стикера бяха добавени в библиотеката, за да направят нашите истории по-богати и по-ангажирани:
  gif
  mention
  emoji slider
  music
  въпроси
  countdown
 18. Instagram въведе и Shopping on Stories. Компаниите с акаунти на Instagram, които ползват Shopping, могат да го използват и в своите истории (Stories).
 19. Споделяне на истории. Възможност да споделяме в нашите истории онези, в които сме били тагирани.
 20. Текстов режим и нови шрифтове. Миналия февруари Instagram въведе режима „Текст“ – нов начин да даде персоналност на нашите истории. Освен това нови стилове на шрифтове вече са налице, когато добавяме текст към която и да е снимка или видеоклип.
 21. Споделяне на музика чрез Spotify. Можем да споделим любимата си песен с последователите си в Instagram. С нова функция от приложението на Spotify, свалено и то на мобилното ни устройство, вече можем да споделяме песен, която слушаме директно от там в Instagram.
 22. Имаме и нова опция за „взаимни последователи“, която ни позволява да видим кои последователи имаме общо с даден акаунт (точно както правим с приятели във Facebook)

Заключение

Интересни факти от историята на Instagram в тази инфографика:

101 Fascinating Facts About Instagram

From Visually.

Източник на основното изображение Мaxpixel.net.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.