Инструмент за анализ на скоростта на конкурентите: Serpspeed

Сравни скоростта на страницата си и позицията ѝ на ниво ключова дума с останалите в serp. Помощ в твоя SEO анализ на конкурентите.
Инструмент за анализ на скоростта на конкурентите: Serpspeed 1

Една важна част от работата по собствения сайт, по оптимизацията и класирането му по определени ключови думи, е анализ на конкурентите и сравняването с тях. За да анализираш ефективността на своя уеб страница и колко добре тя се зарежда за робота на Google и за реалните потребители, съществува един практичен безплатен инструмент за анализ на скоростта на конкурентите – Serpspeed.

Как работи Serpspeed?

Започни с въвеждане на необходимите данни:

 • държава – за чиято търсачка искаш да провериш резултатите;
 • ключова дума или израз, по който искаш да се сравняваш с конкурентите;
 • линк на уеб страницата, която съдържа ключовата дума / израз.
Serp Speed ​​- анализ на конкурентите

След кратко изчакване инструментът ще ти представи картината на твоята уеб страница в сравнение със средните данни на конкурентите, позиционирани за същата ключова фраза за същия местен Google.

Serpspeed анализ на уеб страница в serp 1

Тази картина включва:

 • Средна скорост на твоята уеб страница;
 • Средна скорост на конкурентни публикации по същата ключова фраза въз основа на топ 10 органични резултати – отлично начало за анализ на конкурентите;
 • Позицията на твоята уеб страница в serp;
 • Основни показатели от този одит на Lighthouse;
 • Идентифицирани аспекти за подобрение (чрез усъвършенствани инструменти за вътрешен анализ, инструментът предоставя допълнителен слой прозрения и препоръчва начини за подобряване на скоростта на анализираната уеб страница);
 • Основни SEO проверки.
Serpspeed анализ на уеб страница в serp 2

Надолу по страницата на инструмента, може да се видят подробно стойностите на всеки сайт. Това са Core Web Vitals (First Contentful Paint, Total Blocking Time, Time to Interactive, Largest Contentful Paint, First Input Delay, Cumulative Layout Shift). Анализира се за всеки елемент дали с получения резултат преминава изпита или не.

Основните SEO проверки са дали:

 • Използва HTTPS;
 • Документът има валиден rel = canonical;
 • Страницата не е блокирана от индексиране;
 • robots.txt е валиден;
 • Страницата има успешен HTTP код на състоянието.

Виж и тази огромна група SEO инструменти: Платформа 100+ безплатни SEO инструменти за обратни връзки, ключови думи, контрол, дизайн

До SEO проверките, отляво, инструментът показва по интерактивен начин процеса на рендеринг и ресурсите, генериращи заявки за въпросната страница, разделени по тип:

Serpspeed - генерирани заявки и рендеринг

В началото на страницата срещу Result в жълтите полета може да се поиска ново търсене: Create new search, или да се копира страницата с резултата, за да се използва другаде: Copy result URL to clipboard.

Заключение

С практичния бърз Serpspeed определи ефективността и времето за зареждане на твоя уеб страница. Сравни я с най-добре класираните страници за ключовата ти дума / фраза за търсене. Извърши SEO анализ на конкурентите в твоята ниша. Използвай полезните препоръки на системата на инструмента. Всичко е безплатно.

Напиши тук в коментарите дали намираш и ти за особено полезен този инструмент за анализ на скоростта на конкурентите.

Източник за основното изображение rawpixel.com.

Източници на части от първото изображение woobro.design, skribbl.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.