11 инструмента за генериране на имена на домейни, намери подходящо безплатно име за своя домейн или приложение

Инструментите за избор на домейн са полезни за вземане на решение за име на домейн и разширение при отваряне на уебсайт. Те предлагат различни опции.

Как да регистрирам име на домейн? Как да го измисля? Дали да е .bg или .com? Отговарям на подобни типични въпроси на тези, които трябва да създадат незабавен и прост URL адрес на сайта си. Тук ще намериш най-добрите инструменти за генериране на имена на домейни и на приложения.

Инструменти за генериране на имена на домейни
Инструменти за генериране на имена на домейни

Какво е име на уеб домейн: определение

Уеб домейн, наричан също интернет домейн или домейн име, е уникален идентификатор в интернет, който се използва, за да се намери конкретен уебсайт или ресурс в мрежата. Той се състои от две основни части: име на домейн (например, „example“) и домейн разширение (например, „.com“): example.com.

Името на домейн служи за идентифициране на конкретния уебсайт или услуга, а домейн разширението указва категорията или типа на уебсайта. Например, „.com“ се използва обикновено за комерсиални уебсайтове, „.org“ за неправителствени организации, „.edu“ за образователни институции и т.н.

Името на домейна играе ключова роля в брандирането и идентичността на уебсайта или компанията, която го притежава. То може да бъде лесно запомнено и асоциирано с определен бизнес или организация. В SERP името на домейна се извиква и показва, също и при споделяне във Facebook. Името на домейна гарантира за теб и за твоята работа.

Правила за избор на домейн
Правила за избор на домейн

Ето защо ти трябват генератори на имена, за да избереш най-ефективното име на бъдещия домейн.

За името на домейна е по-добре е да отделиш няколко дни за размисъл: домейнът е онлайн адресът, твоято “местожителство”. Веднъж избрано и свързано с уеб сайт, промяната му е свързана с изключително много трудности.

Виж още: Как да избереш име на домейн, с което ще се гордееш винаги

Избери име на домейн с gTLD: Domai.nr

Избери име на домейн с gTLD: Domai.nr
Избери име на домейн с gTLD: Domai.nr

Сред многото инструменти за избор на домейни, започвам с  Domai.nr, прост и ефективен.  Въведи ключовата дума, която те интересува: резултатите ще ти покажат безплатните разширения със зелена отметка.

Ключова дума, име и лого: Namelix

Ключова дума, име и лого: Namelix
Ключова дума, име и лого: Namelix

Какво прави този търсач на домейни интересен? Широката гама от персонализации за включване в търсенето на имена.

В резултатите на този инструмент за намиране на безплатни домейни ще намериш много информация. Освен това има възможност да решиш кои разширения да се показват с просто щракване в квадратчетата за отметка.

Търсене на идеи за домейн: Lean Domain Search

Търсене на идеи за домейн: Lean Domain Search
Търсене на идеи за домейн: Lean Domain Search

Заета ли е ключовата дума, към която се стремиш? Стартирай лентата за търсене  на Lean Domain Search  с твоята дума и ще получиш алтернативи. Инструментът е за тези, които нямат достатъчно идеи и за тези, които търсят вдъхновение.

Bust a Name, генератор на имена за сайтове

Bust a Name, генератор на имена за сайтове
Bust a Name, генератор на имена за сайтове

Още един инструмент, който можеш да използваш за избор на предпочитан домейн: Bust a Name. Предлага интересно решение: въвеждаш две думи, натискаш Enter и получаваш голям списък от комбинации. Отличен за нерешителните, за блогъри, които все още нямат ясни идеи за името на домейна си.

Намери домейн с Instant domain search

Намери домейн с Instant domain search
Намери домейн с Instant domain search

Постави думата, която те интересува, в лентата за търсене, дай зелена светлина на Instant domain search и потърси красиво име сред многото предложения. Имаш списък с всички решения, безплатните и вече ангажираните. Whois ти позволява да откриеш собствениците, а колоната с предложения ти дава добри съвети за алтернативи при избора на домейн.

Намери име за своя домейн с Nameboy

Намери име за своя домейн с Nameboy
Намери име за своя домейн с Nameboy

Nameboy е генератор на имена на домейни, който може да предложи имена за твоя уебсайт въз основа на конкретни ключови думи. Лесен е за използване, с много опции.

Nameboy генерира идеи за имена на домейни, като комбинира ключови думи с популярни термини. После проверява наличността на домейн чрез Bluehost по подразбиране. Можеш обаче лесно да деактивираш отметката, преди да започнеш търсенето си, за да провериш наличността само през Domain.com.

Nameboy също така предоставя вторични генератори на бизнес имена в зависимост от твоята индустрия.

Подходящ е за предприемачи, които проучват възможности.

Популярен регистратор на домейни – Domain.com

Популярен регистратор на домейни - Domain.com
Популярен регистратор на домейни – Domain.com

Domain.com  е един от най-популярните в света регистратори на домейни, уеб маркетинг и уеб хостинг компании. С 300+ разширения на домейни и незабавна оценка на цените, Domain.com позволява на търсещите да преглеждат стотици добри идеи за име на домейн с един клик.

Подобно на Nameboy, Domain.com е лесен за използване. Той предлага различни разширения и незначителни варианти на ключови думи.

Domain.com проверява автоматично наличността на име на домейн при всяка заявка.

Виж още: 14 най-добри безплатни хостинг доставчици на WordPress

Търсене на имена на домейни с Panabee

Търсене на имена на домейни с Panabee
Търсене на имена на домейни с Panabee

Panabee  ще ти помогне да търсиш имена на домейни, имена на приложения, имена на уебсайтове и имена на фирми. Той предоставя базирани на изкуствен интелект идеи за бизнес имена на потребители по целия свят, както и:

  • свързани термини;
  • наличност на името на приложението;
  • международни домейни.

В Panabee има много опции за търсене и филтриране, включително:

  • домейни от първо ниво;
  • предварителни думи;
  • добавени думи;
  • промени в правописа.

Въпреки че Panabee проверява наличността на име на домейн, това се случва само ако натиснеш опцията вижте наличността под всяко име.

Най-добрият генератор на имена на домейни за марки за електронна търговия, които искат да си поиграят с уникален правопис и префикси.

Избери име на домейна си с Network solutions

Избери име на домейна си с Network solutions
Избери име на домейна си с Network solutions

Network Solutions  е надежден инструмент за генериране на имена на домейни. Услугата предоставя популярни, нови и допълнителни разширения на име на домейн.

Трябва да търсиш повече от един нов домейн? Network Solutions предлага групово търсене на до 20 други имена на домейни. Винаги можеш да го използваш, за да търсиш първокласни или изтекли имена на домейни.

Подходящ генератор на имена на домейни  за предприемачи, които търсят домейни с изтекъл срок на валидност.

Онлайн генератор на имена на домейни: Wordoid

Онлайн генератор на имена на домейни: Wordoid
Онлайн генератор на имена на домейни: Wordoid

Нека да преминем направо към въпроса и да потърсим най-добрия домейн на Wordoid.com, който предлага висококачествен инструмент за игра с думи.

Преди всичко, за да разбереш дали твоята идея е налична и да идентифицираш алтернативни решения: не винаги можеш да получиш всичко от мрежата.

Генератор на домейни за имена на приложения: Dot-o-mator

Генератор на домейни за имена на приложения: Dot-o-mator
Генератор на домейни за имена на приложения: Dot-o-mator

Друг генератор на домейни, който се основава на система за думи по избор. Определи ли някакви идеи за имена? Постави ги в списъка на Dot-o-mator и виж дали са налични.

Използвай Dot-o-mator, за да намериш добри предложения за име на домейн. Въведи дума в лявото поле, след което избери суфикс. После кликни, за да комбинираш. Ако намериш име, което харесваш, можеш да провериш наличността му или да го запазиш за в бъдеще.

Whois: как да намериш собственик на домейн

Един от многото инструменти за избор на домейни? Не, с този инструмент можеш да получиш информация за собствениците. Whois е идеалното решение за намиране на всичко за даден домейн и ясна информация за датата на изтичане, уеб администратора и кой го е регистрирал. Разбира се, ако няма защита на ID на домейна. Това е услуга, която „маскира“ данните за контакт с регистратора /собственика на домейн от Услугите, които предоставят публично достъпна whois информация.

Списък с безплатни и изтекли домейни за закупуване

Една от техниките за  намиране на идеалния домейн: търсене в списъците. Говорим за списъци с изтекли домейни, готови за закупуване от тези, които имат проект за разработване.

За да получиш списък с изтекли домейни, готови за закупуване, можеш да използваш сайта  www.expireddomains.net, който ти дава възможност да търсиш сред имената, които не са подновени. Също може да се използва www.snapnames.com.

Проучи историята на домейна: Интернет архив и Wayback Machine

Въведи домейна, който искаш да закупиш, и виж миналото му: Интернет архивът е историята на интернет на твоe разположение. Перфектен за получаване на представа за историята на домейна и за идентифициране на възможни наказания.

Като допълнителна информация ти подарявам тази PDF книжка с идеи и примери:

Как да избереш име на домейн, с което ще се гордееш винаги--
Как да избереш име на домейн, с което ще се гордееш винаги

Запиши се за моя седмичен бюлетин

И като подарък ще получиш тази книжка с много изключителни идеи и примери как да избереш име на своя домейн.

Заключение

Изборът на страхотно име на домейн може да ти помогне да привлечеш повече трафик, да постигнеш по-големи обеми на търсене и да направиш повече продажби.

Има ли инструмент в лентата с любими генератори за избор на домейни, които не съм описала?

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.