Най-добрите инструменти за управление на проекти за 2022 [2ра част]

Как управлявате работните процеси по проектите си? При толкова голям избор на инструменти и платформи за управление на проекти, кой да изберете за вашата организация? Ето втората част на списък с предложения.

В първата част представих едни от най-известните инструменти за управление на проекти. Но те са само малка част от платформите, на които една компания може да се опре, за да развива за оптимално време и ресурси своя бизнес.

В настоящата, втора част, продължавам със списъка от полезни мотори за бързо и успешно придвижване на проекти към завършването им.

Избор от най-добрите инструменти за управление на проекти
Избор от най-добрите инструменти за управление на проекти

Най-добрите инструменти за управление на проекти за 2022 [2ра част]

Софтуерът за управление на проекти е онлайн приложение за сътрудничество. Всички хора, които работят по даден проект, имат достъп до платформата и ясен поглед върху това, какво трябва да направят и кога. Те записват напредъка си по възложените задачи и добавят съответните подробности за евентуални промени. Контролиращите задачите могат да видят какво правят всички останали, какви изисквания са изпълнени и дали всичко протича в сроковете.

Прегледай втория списък от приложения и избери най-подходящото:

10. Shortcut (бивш Clubhouse)

Shortcut е проектиран да помогне в планирането, изграждането и измерването на проектите. Единиците, които се придвижват тук са story. Може да се създадат истории за задачите, като се използват предварително направени шаблони, за спестяване на време. Във всяка история могат да се прикачат необходимите задачи и документи.

С помощта на Epics и Milestones се наблюдава напредъка на цялата организация. Следят се и малките ежедневни задачи. По този начин се вижда колко близо е екипът до постигането на по-голяма цел.

Ако екипът е малък, състоящ се от 1 до 10 членове, може да се използва Shortcut безплатно. Платените планове започват от $8.50 на потребител на месец.

Shortcut за управление на проекти
Shortcut за управление на проекти чрез истории

11. Make (бивш Integromat)

Make е визуална платформа за всеки, който има нужда да проектира, изгражда и автоматизира всичко – от задачи и работни потоци до приложения и системи – без необходимост от умения за кодиране. Предвидена е, както за отделни лица, така и за предприятия, за да създават мощни персонализирани решения в помощ на бизнеса им. Достъпният визуален език прави процесите осезаеми и насърчава екипното сътрудничество, независимо от техническите умения.

Може да се започне с безплатен план. С плъзгане и пускане се свързват приложения и да се изградят работни потици. Създаваме сценарии с толкова стъпки или приложения, колкото са ни необходими. Гледаме потока от данни в реално време.

Седалището на Make е в технологичен център в Прага, Чехия, но работи със създатели по целия свят.

Make.com приложение за управление на задачи и проекти
Make.com приложение за управление на задачи и проекти

12. Podio

Podio е изключително универсален инструмент за управление на проекти за персонализиране. Повече от 500 000 организации използват Podio за тази цел. Приложенията и инструментите му помагат на екипите да организират задачи и да проследяват работата си.

Функции:

 • Разбиване на големите проекти на прости списъци със задачи с възлагане.
 • Качвания на файлове, състояния на напредъка, актуализации и коментари се извършват в реално време.
 • Коментарите и крайните срокове в реално време са изложени на едно табло.
 • Интегрира се с услуги за споделяне на файлове, поддръжка на клиенти и инструменти за помощно бюро.
 • Визуализирани отчети за отбелязване на напредъка на екипа.

Podio предлага различни ценови нива. Има безплатен план за екип до 5 члена. Премиум план се предлага на цена от $7.20.

Podio - универсален инструмент за проекти
Podio – универсален инструмент за проекти

13. Zoho Project

Zoho Project е базиран в облак софтуер за управление на проекти. Служи за планиране на проектите, ефективно проследяване на работата и сътрудничество с екипа.

Напредъкът по проектите може да се изобрази в Zoho чрез вградения софтуер за диаграми на Gantt. Те помагат за планирането и проследяването на проектите, като дават визуално представяне на текущото им състояние. Може лесно да се настроят зависимости и пренасочат задачи, като се използва простата функция за плъзгане и пускане в диаграмата на Gantt.

Има безплатен план, а платеният започва от $5 / за потребител на месец.

Zoho приложение за управление на проекти
Zoho Project – приложение за управление на проекти

14. ClickUp

ClickUp има богати функционалности, които облекчават работата. С помощта на меню с преки пътища може лесно да се получи достъп до подробности за задачата, опции за форматиране и други. Платформата е създадена, както за прости, така и за сложни задачи. Възможно е общуването на членовете на екипа в реално време.

Функции, които рационализират операциите:

 • Команди с наклонена черта – по-лесен начин за създаване или редактиране на задачи, без да е необходимо да се кликва с мишката.
 • Чат в реално време – позволява общуване с членовете на екипа в реално време, като същевременно могат да се включват прикачени файлове, връзки и дори емоджита.
 • Task Tray – Функция, която свежда до минимум необходимостта от отваряне на нов раздел за всяка различна задача или дейност.

Платформата има функции за управление на процеси, управление на времето, управление на задачи, интеграции, сътрудничество в екип и отчитане.

ClickUp има безплатна версия, която може да поддържа неограничен брой членове и неограничени задачи със 100mb място за съхранение. Платеният план струва $5 на потребител на месец.

Clickup софтуер за управление на проекти
Clickup софтуер за управление на проекти

15. Notion

Notion е мощна платформа с огромни възможности и удобно за потребителя работно пространство без претрупване, което се предлага с опции за персонализиране. Могат да бъдат персонализирани свойствата на базата данни, да се създаде идеален работен процес. Платформата дава достатъчно гъвкавост за създаване на съдържание от бележки до пълни документи. Екипите могат да проследяват всеки проект и да изграждат каталог на своите проекти. Други функции включват сътрудничество в реално време и възможност за вграждане на над 500 приложения. В наличност е голям избор от безплатни и платени темплейти и разработчици постоянно създават нови за всеки вид задачи, дейност, проекти.

За индивидуална употреба Notion е безплатен. Може да бъде споделен с максимум пет гости и да се синхронизира на множество устройства. За неограничен брой гости и качвания на файлове платеният Personal Plan е $4 на месец. Notion за малки екипи струва $8 на потребител на месец. Всички платени планове имат безплатни пробни версии.

Notion идва с огромен брой безплатни шаблони
Notion идва с огромен брой безплатни шаблони за всяка дейност

16. Asana

Asana е инструмент за управление на проекти, който помага на малки и големи фирми да постигат целите си чрез условия за контрол на сроковете, вградена автоматизация, рационализиране на процесите.

В Asana екипите съхраняват всички документи, свързани с даден проект, на едно място. Това улеснява намирането на планове за проекти, файлове, обратна връзка и други подобни. Може да се контролира колко работа има всеки член на екипа в различни проекти. Комуникацията с членове на екипа, клиенти и доставчици, е опростена и бърза. Има интеграции с приложения, като Dropbox, Google Drive и Box.

Асана може да се ползва безплатно от екипи или за лична употреба. За повече възможности платените планове започват от $10,99 на потребител на месец.

Asana за управление на задачи и проекти
Asana за управление на задачи и проекти

17. Bitrix 24

Bitrix24 предоставя пълен пакет от инструменти за управление на проекти.

Някои от най-добрите инструменти за целта са:

 • Неограничени задачи с подзадачи, както лични, така и групови.
 • Диаграми на Gantt със статуси за внимателно планиране и представяне на пълна картина на напредъка на всеки проект.
 • Канбан изглед за визуални задачи и проекти с напълно адаптивни етапи.
 • Управление на натоварването на служителите с отчети за анализиране на времето, прекарано в задачите.
 • Контролни списъци в задачи и подзадачи за планиране и проследяване на напредъка на всяка задача стъпка по стъпка.
 • Шаблони за задачи с повтарящи се задачи за автоматизиране на повтарящи се работни рутинни и редовни задължения.
 • Създател на отчети за оценка на ефективността и ефективността на работата.
 • Екстранет достъп до защитено пространство за сътрудничество с външни потребители като фрийлансъри, партньори и клиенти.
 • Изобилие от интеграции като Burnup Chart, MindMap, миграция на данни от Asana, интеграция на Jira и Zapier.

На платформата могат да се създават неограничен брой задачи и проекти; да се работи онлайн или по имейл; да се разпределят определен брой часове за всяка задача или проект; да се получи достъп до разширени функции. Безплатният софтуер за управление на проекти се предлага с пълнофункционален CRM, което означава, че предоставя възможност за прогнози за проекти, таксуване на клиенти и приемане на онлайн плащания.

Мобилното приложение е достъпно за iOS и Android. Bitrix24 се предлага, както в облак онлайн, така и на място с достъп до отворен код.

В момента Bitirx24 няма ограничение за броя на потребителите за безплатния план. Независимо от размера на бизнеса, може напълно да се разчита на безплатния Bitrix24. Платеният план започва от $39 на месец за всички потребители общо.

Bitrix24 пълноценна платформа за проследяване на проекти
Bitrix24 пълноценна платформа за проследяване на проекти

Заключение

Постарах се да събера едни от най-полезните и реномирани инструменти за управление на проекти. Включих тези, които имат безплатен план и са достъпни както за стартъпи и малки екипи. Същите приложения обаче имат възможности и функции за управление на проектите и на сериозни големи организации.

Какъв инструмент за управление на проекти предпочита твоята фирма, организация? Знаеш ли различни от тези инструменти, които би искал да ни препоръчаш? Напиши в коментарите тук отдолу.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.