Как се използват интернет-статистики и данни от Consumer Barometer на Google

Каква роля играят онлайн източниците за хората в избора им на покупки. Какви устройства използват в техния ежедневен живот, как и колко ? Къде, кога, как гледат видео онлайн ? Къде да търсим статистики и данни по темата ?

Consumer Barometer на Google

Предоставя ни глобални и национални статистики, данни за навиците на хората да използват интернет. Интегрираният Graph Builder дава възможност да се персонализира визуализирането на конкретните данни по държава, пол и възраст.

Как-се-използват-интернет-статистики-и-данни-от-Consumer-Barometer-на-Google-1

Ето как хората се възползват от информация в интернет по редица начини, когато търсят да разберат повече за продукта:

Как-се-използват-интернет-статистики-и-данни-от-Consumer-Barometer-на-Google-2

Данните в Consumer Barometer се получават от два източника – от въпросника му за потребителите и проучването на свързани потребители, което се използва да се преценят резултатите. Помага да се разберат някои от въпросите, чието решаване определя дали да се разшири маркетинговата стратегия в рамките на AdWords.

Супер полезен иструментът може да бъде за журналисти, пишещи на технологични теми, блогери, които имат нужда от интересни съвременни визуални данни.

Пример как се използват интернет-статистики и данни от Consumer Barometer

Тук можем да видим един характерен (измислен) пример как се използва Consumer Barometer в нашия бизнес и маркетинг.

Компания в Обединеното кралство продава притурка за подобряване на WiFi интернет веъзка. Те вече имат успех там, но биха искали да създадат нова кампания в опит да продават допълнително в друга страна, в рамките на Европа. Чрез използване на Graph Builder в Барометър на потребителите (виж снимката по-долу), е очевидно, че Ирландия и Румъния са отворени към идеята за нова технология, но все пак ценят и неприкосновеността на данните и защитата. Това не само идентифицира две страни за потенциална насоченост на интересите на компанията. Подсказва, че би било полезно да се подчертае нивото на сигурност на данните, обвързано с продукта, в рекламното съдържание и целевата страница.

Как-се-използват-интернет-статистики-и-данни-от-Consumer-Barometer-на-Google-3

Полезността на Consumer Barometer не се състои само в това да разбира навиците на хората да използват интернет, да пазаруват. Има и други части от него, включително способността да се сравнят цифрови данни за тенденциите във времето. Погледни и възможността за преглед на подбрани подробности (в Curated Insights). 

Интересно е не само от бизнес гледна точка, има и какво да видят и любопитните обикновени потребители.

Още за диаграмите виж това: 4 безплатни инструменти за създаване на графики и диаграми онлайн, подобни на Vizzlo

100%безплатно.

Моят коментар: Отличен и препоръчан информационен ресурс за намиране на съответните диаграми и данни за използването на интернет на глобално и национално ниво. Персоналиризуем за различни държави, пол и възрасти.

Бонус: Една презентация отново с всички статистики, данни, новини за 2017 върху дигитализацията в Източна Европа.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.