Още 21 избрани закони на живота

Избрани закони на живота

Ние всекиденвно се опитваме да разберем същността на живота, защо се случват с нас някои неща, логиката на развитието и как бихме могли да предотвратим бъдещи неприятности или да си спечелим блестящо бъдеще. Някои хора са по-наясно с логиката на живота и са я описали в помощ на нас, останалите, в тези 20 и повече закони на живота, които се опитах да събера в настоящата публикация.

Това не са Законите на Мърфи, нито т.нар. Закони на Вселената.

Следните закони на живота са основни и формират основата за останалите закони. Te се основават на идеята, че ако промениш качеството на мисленето и съсредоточиш вниманието си върху него, ще променяш качеството на живота си.

1. Законът за пустотата

Всичко започва с празнота. Но празнотата винаги е запълнена. За да може нещо да се промени или да се прояви в живота ни, трябва да направим място и да подготвим земята, освобождавайки се от фалшиви вярвания и стари навици. Ако не сте доволни от мястото, което заемате, сменете го. Вие не сте дървета! – Джим Рон.

За да освободиш място в своето съзнание за креативност и напредък, трябва да го изчистиш от негативността, сплетните, злорадството. омразата, злобата, завистта, мърсотията. Ако ти си определил място в мозъка си, в мислите си и в ежедневието си дори само едно от изброените, повярвай ми, за истински напредък и извисяване на съзнанието, за активност и креативност, не може и да става дума. Ще правиш само опити.

Живях на много места в живота си – в малки и в милионни градове. На планина и на море. В моята страна и в друга моя страна. И ми става смешно, когато се заговори за корени. Дърветата имат физически корени. Ние, човеците, имаме в основата си желанието за развитие, ние се храним не от корените си, като дърветата, а от своя ентусиазъм, от мотивирана дейност, от благотворно място за работа.

2. Закон на избора

Закон за избора

Човешката енергия се характеризира с количество, но няма насоченост. На енергията трябва да се даде насока. Нашата енергия е насочена към факта, че ние съзнателно или несъзнателно избираме това, на което обръщаме внимание. Избираме в какво ще се превърне нашата енергия – работа, пътуване, комуникация, хобита, избираме начина си на живот. –„Енергията и аз. Как да управлявате вашата енергия“ на Ирина Штеренберг

Този закон е свързан директно с първия. Ти избираш къде да насочиш енергията си – в омраза, сплетни и нападки или в съзидание и развитие. Мисли три пъти, утре ще е твърде късно.

И още един свързан закон:

3. Законът за умножение

Това, на което давате повече енергия, ще бъде повече.

Положителните и отрицателните мисли не могат да присъстват в съзнанието едновременно и тази, която ние самите изпълваме с енергията си, ще бъде по-силна. Мисълта, на която отделяме времето и енергията си, действа като магнит, привличайки собствения си вид. Освен това познати, постоянно изпитвани емоции, създават мултиплициращ ефект, те се усилват и умножават. – „Енергията и аз. Как да управлявате вашата енергия“ на Ирина Штеренберг

4. Законът на бариерата

 

Не се предоставят възможности за бъдеща употреба. Те се появяват след вземане на вътрешно решение. Важно е да решите да прекрачите бариерата като условно препятствие. Силата на намерението ще отвори пътя за нейната реализация.

Никога не ти се дава желание, без сили да го изпълниш. Може да се наложи обаче да работите усилено за това. – Ричард Бах

Всъщност си бях дефинирала този закон малко по-различно, като закон за границата. Ние имаме огромни възможности. Всеки човек, всеки от нас. И най-жалкото е, че си поставяме сами границите на развитие. Колко често чуваш да се казва:

  • Това не мога да направя,
  • няма да успея,
  • вече съм стар,
  • да не съм луд да им работя,
  • и др. подобни.

Ти си поставяш сам границата – колко можеш да научиш, колко можеш да се развиваш, колко да живееш. Сам указваш на мозъка си, на своя мотор на живота, че трябва да спре, когато той всъщност би могъл и би искал да направи много повече.

5. Законът на заплащането

Ние плащаме както за действие, така и за бездействие – обаче различна цена. Бездействието е по-скъпо, а избягването на грешки и неуспехи не ни прави щастливи.

Ако отложите решението, това означава, че вече сте решили да оставите всичко, както преди.

Закони на живота

Подобен е на следващия от закони на живота:

6. Законът за лъжливост на идеалните условия

Никога няма да има перфектни условия. Глупаво е, разбира се, да отричаме, че понякога се случват благоприятни обстоятелства. Още по-рядко някой има мъдростта да ги използва. Отчасти защото възможностите са скрити под прикритието на проблеми, които трябва да бъдат решени. – „Законите на Грейс“ на Наталия Грейс

Законът за лъжливост на идеалните условия7. Законът на мисленето

Мисълта е материална. Всичко, което мислим, мечтаем и се страхуваме, неизменно се проявява в нашата реалност.

Човек е това, за което мисли през деня. – Емерсън

Само ако се замислиш, колко неща си мечтал наистина, истински и силно през живота, ще се удивиш от това, колко от тях са се случили наистина. Може би не веднага, може би след 20 години. И колко изречени думи са имали последствия… Ние създаваме нашата реалност чрез нашите думи и мисли.

Е, от този следват логично и следващите три закони на живота:

8. Законът за причината и следствието

Всичко, което се случва в живота ни, е следствие от нашите мисли и действия. И ако нещо се обърка, тогава причината не трябва да се търси във външния свят, а вътре в себе си.

Глупавите хора вярват в късмета, силните хора – в причина и следствие. – Емерсън

Този закон е подобен на източния Закон на Карма и на пасажа „Каквото посееш, такова ще пожънеш“ от Библията

9. Законът на привличането

 

Животът винаги отговаря на нашите очаквания. Получаваме това, което очакваме. Мисълта, на която посвещаваме времето си, действа като магнит, привличайки съответните събития в нашия живот.

Това, на което разчитате, ще спечели. – Аристотел

Подобен е на…

10. Законът на очакването

Каквото очаквате, ще се случи като самоизпълняващо се пророчество. Очаквайте добри неща от себе си и от другите и това ще получите. Очаквайте много малко или очаквайте негативност, и вие ще получите това. – „100-те абсолютни закона на бизнес успеха“ на Брайън Трейси

11. Законът за сходството

В нашия живот няма случайности и съвпадения. Ние привличаме в живота си това, което отговаря на нас, на нашите намерения, очаквания и мисли.

Имайте предвид мислите си – те са началото на действията. – Лао Дзъ

Затова трябва да сме много внимателни в мислите си. Анализирай се подробно и ще установиш привличането.

12. Законът за молбата

Ако не искаме нищо от живота, тогава не получаваме нищо. Попитайте и ще ви бъде дадено. Нашата молба привлича съответната реалност. Вярно е, че първо трябва да разберете истинските си желания.

В центъра на вашето същество имате отговора: знаете кои сте и какво искате. – Лао Дзъ

13. Законът за промяна

Невъзможно е да промените живота си, без да направите нещо за това. Ако искаме промяна, трябва да поемем отговорност за всичко, което се случва в живота ни и да се превърнем в промяна, да станем кормилото на нашата съдба и да изберем правилната посока.

Когато човек не знае към кой кей се насочва, нито един вятър няма да бъде благоприятен за него. – Сенека

Докато не разберем, че никой отвън не може да промени нещата в добра посока, докато ние вътрешно не сме променени в същата посока. Не можеш да искаш от другите почтеност и справедливост, ако ти допускаш компромиси със себе си в тези насоки. Другите са отражение на самите нас. Промяната започва дори с един от нас.

Виж в тази публикация приказката, подходяща за случая:

Лъвът извика:

– Полудяло ли си? Не може да вярваш, че ще угасиш гигантски пожар с няколко капки вода!

– Аз правя само моята част – отговори колибрито.

14. Законът на таксито

Ако не ние сме избрали маршрута на живота си, тогава можем да свършим навсякъде. И колкото по-дълго се движим по чужд път, толкова по-сложно ни е да се върнем към собствения си.

Животът е като управление на впряг за кучета. Ако не сте лидер, пейзажът никога не се променя. – Люис Гризард

Изключително много хора заемат голяма част от времето на живота си да се интересуват от другите. Фактически те живеят живота на другите, не собствения. Толкова по-жестоко е отрезвяването, когато разбереш колко много си пропилял.

15. Законът за излишната доброта

Само ни се струва, че ние помагаме, като решаваме проблемите на други хора. Ние ги изостряме. Човек трябва да решава собствените си проблеми. Той расте, докато расте арсеналът му за решаване на проблеми. – „Законите на Грейс“ на Наталия Грейс

Когато понякога помагаме някому, който не се нуждае от помощта ни и не я заслужава, ние не знаем каква вреда му нанасяме, лишавайки го от възможността да се научи да решава проблемите си сам. Това би могло да му донесе големи нещастия по-късно в живота. И в същото време лишаваме наистина нуждаещите се хора и самите себе си от енергията си. Затова после дори сме наказани.

16. Законът за личното приемане

Не приемайте нищо лично

Каквото и да става около вас, не го приемайте лично. Приемате го лично, защото се съгласявате с всичко казано. Веднага, щом се съгласите, отровата преминава през вас и вие сте в плен на съня за ада. Причина за това е тава нареченото чувство за собствена значимост. Личната значимост или — да приемаш нещата лично — е върховната проява на егоизма, тъй като смятаме, че всичко е свързано с нашето „аз“.

Но другите хора не правят нищо заради вас. Правят го заради себе си. Всеки живее в собствения си сън, в собствения си ум; неговият свят е съвсем различен от онзи, в който живеем ние. Когато приемаме нещо лично, ние смятаме, че другите знаят какво има в нашия свят и се опитваме да проектираме своя свят върху техния.
Дори когато нещата наистина изглеждат лични, дори когато другите открито ви оскърбяват, това пак няма нищо общо с вас. Техните думи, постъпки и мнения се ръководят от споразуменията в собствените им умове. Позицията им е плод на начина, по който са били програмирани. Аз не се интересувам от вашата преценка за моята личност и мнението ви не ме засяга. Каквото и да мислите, каквото и да чувствате, знам, че това си е ваш проблем, а не мой. – “ Четирите споразумения“ на Дон Мигел Руис

Ето това нещо ме е спасявало психически много пъти в живота. Аз го наричам изграждане на стена. Каквото и да мислят другите хора за мен, това си е техен проблем и мен не ме засяга. С това изграждам стената, зад която съм недосегаема.

17. Законът за предположенията

Тъгата и нещастията, които сте преживели, са били резултат от правене на предположения, резултат от това, че приемате нещата лично. Помислете за момент колко истина има в това твърдение. Целият свят на контрол между хората е свързан с правенето на предположения и приемането на нещата лично. Целият ни сън за ада почива върху това…

Винаги е по-добре да задаваш въпроси, отколкото да правиш предположения, защото предположенията те обричат на страдание…

Виждаме само онова, което искаме да видим, чуваме, каквото желаем да чуем. Не възприемаме нещата такива, каквито са. – “ Четирите споразумения“ на Дон Мигел Руис

Умът ни обикновено се управлява от когнитивни предразсъдъци, и често прави прибързани и грешни изводи. Използва готови схеми, за да пести време и енергия. На тази база прибързаните заключения, които могат да се отнасят както за други хора и действия, така и за нас самите, понякога ни носят ненужна болка, тревоги и стрес. Ние дотолкова се вкопчваме в нашите предположения, че ги смятаме за истина, приемаме ги за реалност.

18. Законът на верижната реакция

Ако ние не контролираме мислите си, тогава те ни контролират. А лека тревожност може бързо да се развие в обсесивна фобия. Важно е да се научим как да превключваме и насочваме потока на мислите си. Навикът да се наслаждаваме на опит, предизвиква верижна реакция, която привлича нови негативни събития в нашия живот. Развивайки навика да действаме, а не да страдаме, се концентрираме върху решението, а не върху опита, като по този начин прекратяваме верижната реакция.
Твърде много хора мислят за защита, вместо да мислят за възможност. Изглежда те се страхуват повече от живота, отколкото от смъртта. – Бенджамин Франклин

19. Законът за обмена на енергия

Колкото по-високо е нивото на нашето развитие, толкова повече възможности се отварят пред нас, толкова повече можем да вземем от света и да му дадем. Но е важно да се установи справедлив обмен. Ако дадем повече, отколкото вземеме, това ще разстрои баланса ни и ще доведе до емоционално изтощение. – „Енергията и аз. Как да управлявате вашата енергия“ на Ирина Штеренберг

Свържи този закон с по-горния Закон за излишната доброта.

20. Законът за енергийните вампири и донорите на енергия

Качеството на нашия живот е качеството на нашата комуникация. Някой общува с другите на равни начала, друг се разтваря в общуването, някой се подчинява, неспособен да издържи на енергийното превъзходство на други хора.

Има хора, които търсят чужда енергия и такива, които произвеждат енергия за други. Има хора, които използват чужда енергия и такива, които хранят другите и живеят в режим на минимална консумация на енергия за себе си.

Хората, след общуването с които има намаляване на енергийния фон, се наричат ​​вампири. А тези, които им „доставят“ енергия, са донори. Тези два типа хора решават проблемите на своето съществуване в света по различни начини. – „Енергията и аз. Как да управлявате вашата енергия“ на Ирина Штеренберг

На всички ни се е случвало да имаме работа с енергийни вампири. Понякога те са наши близки хора. Важното е, да се научиш да ги разпознаваш веднага и да стоиш далеч. Ако не са ти близки, дори се изолирай от тях, изключи ги от живота си. Енергийният вампир се държи винаги негативно с теб, за да предизвиква твоя гняв. Това му доставя удоволствие или просто несъзнато го търси. за да повишава своя адреналин. Ето тук отново можеш да приложиш стената, за която ти казах по-горе или Закона за личното приемане.

21. Законът за повишаване на енергийните нива

Ние увеличаваме енергията си, използвайки физическото, психологическото, социалното и духовното ниво.

Физическо ниво: Ние използваме енергията на храната и енергията на движението. Те ни дават енергичен тласък и помагат да поддържаме тялото в добра форма.

Психологическо ниво: Психологическото гориво са мечтите и желанията. Те събуждат нашата енергия. Желанията са нашият резервоар за енергия.

Социално ниво: Показвайки социална активност, изпитвайки чувство за съпричасност към случващото се в света около нас, можем да усетим положителната енергия на общуването, да се насладим на енергията на взаимодействие между хората.

Духовно ниво: Познавайки духовните истини, човек преминава на различно ниво на разбиране на реалността; излишното, ненужното напускат живота му. От него се освобождава енергия, която преди това е отивала в суетни дейности.

Правете това, което ви кара да се чувствате добре, това, което ви прави щастливи. То зарежда с максимално количество енергия. – „Енергията и аз. Как да управлявате вашата енергия“ на Ирина Штеренберг

Заключение

Надявам се да си доволен от моя подбор на закони на живота, който направих специално за теб и със съзнанието, че дават добра основа, ако искаш да изживееш пълноценно и щастливо своето пребиваване на земята.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.