Как да изтеглиш и използваш Microsoft Office безплатно от компютъра си [и видео]

Няма съмнение, че офисните програми Excel, Word и PowerPoint са необходими за работата ни на компютъра. Например Excel е една от най-полезните програми, ако често работим с данни, със сложни графики, таблици и математически изчисления. Но тя е платена и не всички имат възможност да се абонират за Microsoft Office. Разбира се, можеш да я замениш с подобни безплатни. Но ако държиш да използваш точно Excel, ето как да изтеглиш и използваш Microsoft Office безплатно на всеки домашен компютър.

Публикацията е обновена на 18.05.2022.

Как да изтеглиш и използваш Microsoft Office безплатно от компютъра си

Очевидно, така изтеглените програми няма да са съвсем като платените. Файловете ще бъдат запомняни в OneDrive. Разглеждай го като алтернатива, която е някакъв плюс към твоите офис инструменти.

Как да изтеглиш и използваш Microsoft Office безплатно от компютъра си

В следващите редове ще ти покажа легален метод, за да можеш да изтеглиш и използваш Microsoft Office програмите безплатно на твоя компютър, като валидна алтернатива, без да стигаш до закупуване на лиценз за Office 365.

Microsoft предоставя напълно безплатно Excel, Word и PowerPoint Web App (с някои ограничения).

Иди на страницата на Microsoft Apps от браузъра Google Chrome за компютър (това е основно за целта), влез с твоя акаунт в Microsoft. Ако нямаш, е необходимо да си създадеш. Кликни в горния десен ъгъл на менюто на Chrome с трите точки, избери от новия прозорец менюто Други инструменти (More tools) и кликни върху Създаване на пряк път (Create shortcut).

Създаване на пряк път

В прозорчето, което се показва, постави отметката върху Отваряне като прозорец (Open as window), след което кликни върху Create, за да добавиш страницата към уеб приложенията, управлявани от Chrome.

Сега отвори страницата на Chrome с уеб приложенията chrome://apps, кликни с десния бутон върху новосъздаденото приложение на Microsoft Office, избери Създаване на преки пътища (Create shortcuts).

Създаване на преки пътища

В новия прозорец, който се появява, отметни и двата елемента – Desktop и Start Menu.

Създаване на преки пътища 1

Проверявайки на работния плот на компютъра си, ще видиш ново приложение с името Office. Щракни върху него, за да можеш да използваш Excel, Word и PowerPoint безплатно, сякаш са програми за компютър.

Ограниченията на това решение са ясни: файловете можеш да отваряш и записваш само в твоето облачно пространство на OneDrive. Хубаво е да го имаш изтеглен на Windows за улесняване на управлението на файлове. Някои разширени функции на офисните програми не са налични. Но ако използваш тези програми периодично за обикновена работа, това в момента е най-доброто решение. Аз например използвам този вид бърза връзка с Word, за да си нахвърлям бележки на един малко по-опростен екран. Те веднага се запомнят в OneDrive.

Забележка: За използване на това уеб приложение е необходима постоянна интернет връзка.

Виж и това: Как да използваш Google Drive за създаване и редактиране на файлове Word, Excel и Powerpoint

Виж и моето видео по темата.

Видео

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.