Как да изтеглиш видеоклипове от социалните мрежи бързо, безопасно и безплатно

Инструменти за изтегляне на видеоклипове от различни платформи

Социалните мрежи са неизчерпаем източник на видео съдържание. Ежедневно там се споделят видеоклипове, много от които са от специален интерес за някои професионалисти или са предизвикващи възхищение, така че ни се иска да си ги запазим на компютъра. Но ако искаш да изтеглиш видео от социална мрежа, се сблъскваш с различни ограничения. Тук ще ти покажа как можеш да изтеглиш видеоклипове от социалните мрежи за лична употреба.

Публикацията е обновена на 04.07.2023.

Как да изтеглиш видеоклипове от социалните мрежи бързо, безопасно и безплатно
Как да изтеглиш видеоклипове от социалните мрежи бързо, безопасно и безплатно

Съществуват два проблема

И те са свързани.

Проблем 1. Ограничения за изтегляне на видеоклипове в социалните мрежи

Всички социални медии имат свои правила за допускане за изтегляне.

Те имат условия за ползване, които забраняват изтеглянето на съдържание без предварителното разрешение на авторите. Тяхната цел е да защитят авторските права и да запазят съдържанието и ангажираността в платформата. 

Проблем 2. Необходимостта от запазване на съдържание за лична употреба

Има основателни причини да да изтеглиш видеоклипове и да ги запазиш за лична употреба.

Може би това е вдъхновяващо видео, което искаш да запазиш на своя компютър или смартфон. Или е образователен материал, който е важно да запазиш за гледане без достъп до интернет и в удобно за теб време.

Възможността за запазване на видеоклипове ще ти позволи да създадеш своя собствена видеотека от интересно съдържание. 

Предупреждение: Злоупотребата със свалянето на видео и музика с авторски права е равносилна на извършване на престъпление. Това ръководство е написано само за илюстративни цели. Абсолютно не е моето намерение да насърчавам пиратството, затова не поемам отговорност за използването на информацията в статията.

Дори пиратите трябва да спазват закона. Бъди грамотен пират – уважавай авторските права и правилата на социалните мрежи. Използвай нещата, които изтегляш само за себе си. После се освобождавай от тях.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Как да изтеглиш видеоклипове от социални мрежи с помощта на онлайн услуги

Има много онлайн услуги за изтегляне на видеоклипове от социалните мрежи. Ето някои от тях:

CreoscanЛесен и ефективен вариант.
Няма нужда да изтегляш разширения или програми.
Достатъчно е да стартираш бота в Telegram.
Бързо изтегляне на мултимедия чрез връзка от Instagram, TikTok, YouTube и Pinterest.
SaveFrom.netМоже би е необходимо да се използва с VPN, ако се използва сайта. Изтегля видеоклипове от YouTube и много други сайтове.
Постави връзката към видеоклипа в полето за въвеждане на уебсайта SaveFrom.net и избери желания формат и качество на изтегляне. Разширението, което е показано в следващата таблица, е свободно и позволява да изтегляш видеоклипове от различни източници, включително популярни социални мрежи и сайтове за видео хостинг.
KeepVidПомага да изтегляш видеоклипове от различни социални мрежи и сайтове за видео хостинг: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, Dailymotion и други.
Постави връзката или въведи името на видеоклипа, за да започне търсене и след това избери формата за изтегляне.
ClipConverterМногофункционална онлайн услуга, която не само изтегля видеоклипове, но и може да ги конвертира в различни формати.
Поддържа много социални мрежи: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, SoundCloud, Twitter и други.
Онлайн видео конверторУслугата предлага лесен начин за изтегляне и конвертиране на видеоклипове от различни източници.
Поддържа популярни социални мрежи и сайтове за видео хостинг: YouTube, Facebook, Vimeo и много други.
Y2mateПрограмата върши отлична работа не само с изтеглянето на видеоклипове, но и с конвертирането им в различни формати, например в MP3.
Download Videos from Twitter – Online DownloaderВъведи URL адреса на видеоклипа в Twitter, който искаш да изтеглиш. Кликни върху бутона „Download“.
YouTube to Mp3С този MP3 конвертор можеш лесно да конвертираш и изтегляш видеоклипове от YouTube в MP3 аудио файлове. Услугата работи на всички популярни смартфони, компютри и таблети.
TikTok downloaderБезплатно изтегляне на видео от TikTok без воден знак
Запазва TikTok с най-добро качество в MP4 файлов формат с HD резолюция.
SavevideoИзтегля видеоклипове от Dailymotion, Facebook, Vimeo, Twitter, Instagram, TikTok, Reddit, Rumble.com и др.
Online Video DownloaderПрограма за изтегляне от YouTube. Не само може да изтегля видеоклипове, но и да ги конвертира в MP4 формат, осигурявайки отлично качество на видеото. Можеш да запазваш видеоклипове от популярни платформи като TikTok, Instagram, Facebook и YouTube в разделителни способности, включително SD, HD, FullHD, 2K и 4K. Ако видеоклипът е качен в 1080p, имаш възможност да го запазиш в същата резолюция или да избереш по-ниска.
10downloader.comНяколко възможности за изтегляне на видеоклипове от YouTube в едно:
YouTube Downloader
YouTube to MP4
YouTube Shorts Downloader
YouTube Playlist Downloader
YouTube Thumbnail Downloader
Instagram downloaderС sssInstagram можеш да изтегляш висококачествени снимки, видеоклипове, истории, ролки и публикации без ограничения. Услугата има и редица други възможности.
Изтегляне на видеоклипове от социални мрежи с помощта на онлайн услуги

Виж още онлайн услуги за изтегляне на видеоклипове от Instagram: 15+ най-добри приложения за изтегляне на Instagram Reels

Изтегляне на видеоклипове от социални мрежи с помощта на разширения на браузъра

Video DownloadHelperЕдно от най-популярните разширения за изтегляне на видео. Позволява ти да изтегляш видеоклипове от различни платформи: Facebook, Instagram, YouTube и много други.
Разширението добавя бутон за изтегляне до видеоклипа, което прави процеса на изтегляне лесен и удобен.
Има го за браузърите Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Chrome, Опера.
SaveFrom.net Helper
разширение за Chrome:
SaveFrom Helper
Може би е необходимо да се използва с VPN, ако се използва сайта. Разширението е свободно и позволява да изтегляш видеоклипове от различни източници, включително популярни социални мрежи и сайтове за видео хостинг.
Интегрира се с браузъра и намира видеото на страницата.
Позволява ти да изтегляш видеоклипове в няколко формата и различно качество.
Има разширения за почти всички популярни браузъри: Firefox, Microsoft Edge, Chrome, Yandex Browser, Opera. Поддържа всички базирани на Chromium браузъри.
Video Downloader ProfessionalРазширението ти позволява да изтегляш видеоклипове от различни платформи: Vimeo, Facebook и други.
Възможно е да извличаш аудио от видео файлове и да го записваш като MP3.
Връзката е разширение за Chrome, съвместимо с браузъра Opera.
Има плъгин за Firefox.
Video Downloader PLUSРазширението позволява да изтегляш видеоклипове от Facebook. Не работи с YouTube.
Изтегляне на видеоклипове от социални мрежи с помощта на разширения на браузъра

Това са само няколко примера за популярни добавки за браузър за изтегляне на видео. Наличността и функционалността на разширенията може да се променят с времето, някои могат да бъдат изключени, други да бъдат добавени.

Към днешна дата показаните са работещи.

Програми за десктоп за изтегляне на видеоклипове

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Има няколко чудесни безплатни програми за инсталиране на компютъра, с помощта на които можеш по лесен начин да изтеглиш съдържанието на цели профили с различни видове публикации от Instagram: видеo, текст, изображения; също да изтеглиш видео от YouTube (и цели канали) и да извършваш различни действия по конвертиране. Тези програми имат много мощна платена, но достъпна версия.

Става дума за тези продукти 4K Video downloader, 4K Stogram, 4K YouTube to MP3, 4K Video to MP3, които ще намериш за изтегляне на техния сайт.

Програми за десктоп за изтегляне на видеоклипове
Програми за десктоп за изтегляне на видеоклипове

Приложения за Android за изтегляне на музика

All Video Downloader 2019

All video downloader 2019 ти позволява да изтегляш видеоклипове от социални мрежи и популярни видео сайтове на собственото устройство.

MP3 Downloader – Music Player

Това приложение изтегля музика за офлайн слушане от Podcasts, Dropbox и Jamendo. Може да предава музика от YouTube, но не можеш да изтегляш от YouTube. Това приложение НЕ е програма за изтегляне на музика от YouTube. (MP3 плейър, YouTube плейър, FM радио, безплатен офлайн инструмент за изтегляне на MP3 музика)

Заключение

Важно е да запомниш, че изтеглянето на видеоклипове от социалните мрежи може да наруши правилата и условията за използване на тези платформи. Нарушаването на авторските права или правилата на социалната мрежа може да доведе до негативни последици, включително спиране на акаунт или съдебно преследване, ако публикуваш тези видеоклипове или ги разпространяваш по друг начин.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.