Как да конвертираш Kindle в ePub и PDF (2022)

Сигурен начин за конвертиране на Kindle книги в ePub, PDF и някои други формати книги за различни четци на електронни книги.

Има различни причини, поради които ти се налага да конвертираш книгите на Kindle в ePub. Когато купиш и изтеглиш книга за четеца Kindle от Amazon например, ти се иска да можеш да я направиш съвместима с други ePub четци. Аз бих искала да си архивирам книгите в Google Drive и да ги чета от телефона или таблета, когато ми е удобно, без да използвам тежката библиотека на Kindle. Освен това, някои електронни четци имат повече възможности за подчертаване, копиране, превеждане на текст. Поради различни причини може да ти се наложи да конвертираш Kindle в ePub. Опитвал ли си?

Amazon направи всичко, за да не става така лесно премахването на drm защитата. Наложи ми се да опитам за една книга, която купих за Kindle. Не става поради причината, че защитата от конвертиране бива сменявана постоянно. Има различни начини за премахване на kindle drm, когато започнеш да разпитваш чичко Google в интернет. Но наистина ли са валидни? Откакто Kindle започна да надстройва винаги до най-новата версия без разрешение, премахването на защитата стана по-трудно. Единствен начин, който открих, освен това бърз и удобен, е чрез една програма със заплащане.

Но ето хубавата част. Тя може да ти конвертира безплатно 3 книги от Kindle в ePub или друг формат, например PDF. Не е много трудно. Тук подробно описах всички инструкции.

Как да конвертираш Kindle в ePub и PDF
Как да конвертираш Kindle в ePub и PDF

Как да конвертираш Kindle в ePub и PDF чрез iSummersoft Kindle Converter (Windows)

Ще ти обясня как да премахнеш Kindle DRM и да конвертираш Kindle в EPUB / PDF / DOCX / AZW3. Прочети пълното описание, преди да предприемеш изтеглянето на книги Kindle.

Стъпка 1. Изтегли Kindle за компютър на Windows.

Заедно с купуването и изтеглянето на книга Kindle (има и много безплатни книги в Amazon), ще се изтегли и програмата Kindle.

Стъпка 2. Стартирай iSummersoft Kindle Converter.

Иди на страницата на iSummersoft и кликни на Try for free, за да изтеглиш програмата. Инсталирай я и стартирай.

Използване на програмата isummersoft за конвертиране на Kindle в ePub
Използване на програмата isummersoft за конвертиране на Kindle в ePub

Стъпка 3. Изтегли Kindle книги чрез kindle за компютър.

Важно: Поддържай iSummersoft Kindle Converter да работи във фонов режим, докато изтегляш книга.

Увери се, че не използваш текуща версия на приложението kindle, тъй като книгите във формат kfx все още не могат да бъдат отключени.

Ако използваш най-новата версия (по-висока от версия 1.17) на приложението Kindle, трябва да върнеш по-старата версия на kindle. Можеш да избереш да понижиш приложението kindle до по-стара версия ръчно или автоматично. Методът за автоматично понижение е много по-лесен.

Isummersoft ще те подкани да понижиш версията на Kindle. Тя ще го извърши автоматично и бързо.

Важно:

  • Ако си изтеглил Kindle книги преди да изпълниш горната команда, изтрий ги. След това ги изтегли отново, след като с помощта на програмата си върнал Kindle към по-стара версия.
  • Не отваряй тези книги, преди да премахнеш kindle drm.

Стъпка 4. Добави Kindle книги чрез бутона + Add на програмата.

След това избери ePub или друг целеви формат от падащото меню долу вдясно, за да конвертираш kindle в избрания формат.

Как да използваш isummersoft
Как да използваш isummersoft

Kindle Converter ти позволява да обработваш не само отделни файлове, но и цели партиди документи.

Забележка: Въпреки че можеш да изтегляш книги на kindle на твоя Android / iOS чрез приложението kindle, няма начин да конвертираш kindle в ePub там.

Заключение

Kindle drm защитата от електронните книги на Kindle се премахва лесно и конвертирането им в ePub, PDF и други формати е бързо, но безплатният план на Isummersoft важи само за 3 книги. Ако ти се налага да го ползваш често, може би е удачно да го закупиш. Цената му за една година е €20 / за един компютър, за целия лиценз за един компютър е €40. Това е цената без включен данък.

Поддържан вход: KFX, AZW, AZW3, Mobi, Doc и TXT.
Поддържан изход: AZW3, Mobi, ePub, PDF.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.