Kiddo Paint и други уебсайтове за рисуване за деца, където да изявяват креативността си и да учат

С тези креативни сайтове и приложения се предлага голяма възможност за съчетаване на забавлението с ученето на децата

Преди време бях написала тази публикация за един симпатичен сайт за детско рисуване – Kiddo Paint. В търсене да обновя и направя по-интересна статията, намерих още няколко забавни уебсайтове за рисуване, където децата могат да създават произведения на изкуството. Спрях се на онлайн приложения за лаптоп. Но ако имаш възможност да ги ползваш на таблет с писалка, ще е разкошно. Всички примери, които нарисувах за случая, са рисувани на обикновен лаптоп с тачпад, дори не с мишка. Смятам че под наблюдението и с помощта на родителите си, ще е чудесно децата да изявяват креативността си и едновременно с това да учат. Приятно прекарване с дигиталното изкуство, забавно за деца и за възрастни!

Публикацията е обновена на 22.03.2023.

Kiddo Paint

Kiddo Paint и други уебсайтове за рисуване за деца 2

Много  увлекателно и креативно графично приложение за деца. С него можеш да започнеш да обясняваш на малкия човек „какво прави този бутон?“ И да му помогнеш в овладяването на клавиатурата и мишката. Авторът е направил това приложение за собствените си деца.

Приложението е удобно да се използва веднага, без да има нужда да се консултира ръководство. Достъпно от всеки уеб браузър.

Kiddo Paint ти позволява да рисуваш всякакви геометрични форми и фигури. Така бъдещите млади дизайнери могат да започнат да се изявяват.

Kiddo Paint има и модул за показване на цифри и букви, идеален за запознаване с писането на по-малките. Разбира се, не трябва да се очаква професионален графичен редактор.

kiddopaint пример

Линк към Kiddo Paint

Coloring online, painting games

Оцветяване за деца

Онлайн оцветяване, игри за рисуване за деца от всички възрасти, образователни и лесни.

Това е уебсайт за деца, родители и учители. Съдържа различни онлайн дейности, за забавление и за тестване на уменията на децата за комбиниране на цветове. Трябва само да изберат снимка и да използват въображението си и цветните си фантазии.

В сайта ще намериш и безплатни страници за оцветяване за печат. Кликни върху избраната снимка, след което –>File / Print в браузъра си или кликни с десния бутон върху снимката и избери Print picture или пък с левия бутон върху снимката на принтера в лентата с инструменти за изображения. За да запазиш изображението – избери File / Save as… в браузъра си или кликни с десния бутон върху картината и избери Save picture as ….

Линк към Coloring online, painting games

Kleki

Обичам да рисувам и да кодирам, това е основната причина да създам този инструмент.

казва авторът на това приложение

Целта е да се получи добър инструмент за рисуване (оптимизиран за потребители на писалки) за браузъра, който работи почти навсякъде. Основната пречка за постигането на тази цел е технологията на браузъра (недостатъчна поддръжка на стилуса, входове с твърде ниска разделителна способност, забавяне при въвеждане / рендиране, грешки при въвеждане).

Браузърът съхранява текущото състояние на твоето изображение локално. Той също така поддържа всички слоеве непокътнати. Когато отвориш Kleki по-късно, той автоматично ще зареди изображението.
Интересното е, че има функция на стабилизация на рисунъка, с което прави по-лесно рисуването в браузъра, когато нямаш устройство с писалка.

Ето какво нарисувах набързо само с тачпада на лаптопа:

Уебсайтове за рисуване - Kleki

Линк към Kleki.

Petalica Paint

В този уебсайт всеки може да се почувства като сътворяващ шедьоври с няколко щраквания. Оцветяването се извършва автоматично веднага след като изображението бъде качено.
От теб се иска да добавиш само цветови щрихи към скицата, като използваш цветовете и инструментите в палитрата вляво.

Ето как оцветих моята скица от Kleki.com:

Оцветяване с Petalica

Линк към Petalika Paint.

Online coloring pages

Онлайн страници за оцветяване за деца и родители. Тук ще намериш любими на децата звезди от карикатури, животни, цветя и други. Предлагат се и страници за печат, пъзели, игра за рисуване и дейности за свързване на точки – всички те осигуряват интерактивно изживяване, което може не само да забавлява, но и да образова.

Виж пример за пъзел:

Пъзел в Coloring for all

Линк към Coloring for all.

Aggie

Споделено рисуване в Aggie

Нарисувай снимка заедно с приятелите си в реално време през интернет, направо в браузъра. Създай ново платно и сподели връзката, за да започнеш да рисуваш споделено картина. Използвай приложението, за да правиш не само картини, но и скици за мозъчна атака или сътрудничество по проект, който изисква известна визуална помощ.

Линк към Aggie.

Hello kids

Оцветяване в Hello kids

С видеоклипове на Hello kids деца от всички възрасти могат да се научат как да рисуват добре. Те дават прости и креативни съвети и трикове за подобряване на възможностите. Каналът с уроците е забавен и дава напътствия стъпка по стъпка.

Линк към Hello kids.

Виж още:Създаване на видео в анимирана графика безплатно с Typito

Sketchpad

Рисуване в Sketchpad

Човек бързо може да развие дизайнерските си способности, като изучи пълния потенциал на всяка една функция на Sketchpad. Тези функции може да се разучат в Ръководството му за потребителя. Ако търсиш забавно занимание за теб или децата, можеш да използваш Sketchpad на уеб браузър на компютъра безплатно.

Ето как си поиграх с този инструмент:

Графика в Sketchpad

Линк към Sketch.io.

Линк към Sketchpad.

Drawisland

Следващият инструмент за рисуване е Drawisland.

Характеристики:

  • можеш да рисуваш онлайн: да променяш размери, цветове и да използваш форми като правоъгълник, кръг, …. и да запазваш резултата;
  • можеш лесно да запазиш изображение (чертеж) на компютъра;
  • можеш да импортираш изображение в този инструмент за рисуване;
  • ползвай клавиатурата – U за Undo и R за Redo;
  • всички форми могат да бъдат дублирани;
  • можеш да си създадеш Gif с изображения (макс. 20 кадъра и максимален размер на изображенията 800×400);
  • можеш лесно да добавиш текст, да избереш шрифт и др.

Ето какъв гиф си направих с мои графики в Drawisland:

Gif в Drawisland

Линк към Drawisland.

Pixilart

Ретро рисуване в Pixilart

Това е един от уебсайтовете за рисуване, с който лесно създаваш изображения в ретро стил.
Pixilart е онлайн приложение за пикселно рисуване и социална платформа за творчески умове, които искат да се впуснат в света на изкуството, игрите и програмирането.
На този Youtube канал може да се видят различни демонстрация на създаване с Pixilart.

Линк към Pixilart.

YouiDraw

Създаване на висококачествена векторна графика на онлайн платформа с инструменти за векторно рисуване.

YouiDraw работи с акаунти в Google и система за съхранение в Google Drive, гарантирайки, че можеш да се свържеш с данните си по всяко време и навсякъде и да ги редактираш и изтеглиш. Можеш също да експортираш вектора от облака и да използваш софтуер за локална обработка.

В библиотеката с шаблони за дизайн на инструмента е вградена концепцията за краудсорсинг. Потребителите могат да споделят работа в хранилището на шаблони, за да помогнат на други дизайнери, както и да използват работата на други или да намерите вдъхновение.

Ето как се забавлявах в този сайт:

Kiddo Paint и други уебсайтове за рисуване за деца 3

Линк към YouiDraw.

Build

Конструктор с Toytheater

Build е оригинална виртуална дейност, която насърчава креативността и изобретателността на малчуганите. Художествените дейности включват изграждане на обекти с цветни блокове от комплекти или в свободен стил с множество взаимозаменяеми форми, рисуване, проектиране, анимация и поглед върху процеси.

Линк към Toytheater Build.

Bomomo

В Bomomo децата могат да експериментират до захлас. Инструментите са много интересни и човек не може да се отдели от красивите фигури, които сътворяват. Но най-добрият начин да се увериш, е просто да ги изпробваш. Кликни върху една от иконите в долната част на екрана, след това се движи с мишката, за да направиш страхотна абстрактна композиция. За да запазиш творението, направи скрийншот или с най-десния клавиш долу го запомни и смени разширението му на .PNG.

Ето едно от моите „произведения“:

Графика с Bomomo

Линк към Bomomo.

Scrapcoloring

Патерни със Scrapcoloring

Създавай и отпечатвай модели с Pattern Generator. Всичко, което трябва да направиш, е да избереш модел, размер и цвят.

Можеш да използваш функцията Save (икона с форма на диск), за да генерираш фоново изображение във формат PNG. Можеш да използваш изображението като шаблон за фон в уеб страници (като използваш CSS свойството background-image).
За твоите офлайн творчески творби ще получиш добро качество на изображението с функцията Print (икона във формата на принтер). Разделителната способност и качеството на печат ще бъдат много по-високи, дори и при малките модели.
Генерираните образци на изображения са лицензирани под лиценза Creative commons – Attribution – Noncommercial – Share Alike. Можеш да използваш шаблоните, като посочиш, че идват от ScrapColoring (с връзка, ако ги използваш на уебсайт, или URL адреса, ако ги използваш офлайн). Не можеш да ги използваш за търговски проекти.

Линк към Scrapcoloring.

Sumo Paint

Sumo Paint и други уебсайтове за рисуване за деца

Sumo Paint е безплатно, базирано на браузър приложение с добри възможности, често срещани в по-скъпи програми за манипулиране на изображения, включително инструменти с много ефекти. Потребителите могат  да рисуват свои собствени изображения. Децата лесно ще разберат как да използват приложението и да споделят своите творения.

Линк към Sumo apps.

Заключение

Предполагам, че и ти ще се забавляваш като мен, а децата – още повече. Ако знаеш други подобни уебсайтове за рисуване за деца – моля, сподели в коментарите.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

2 Коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.