Кой е спрял да ни следва в Instagram-как да разберем след промените

Кой спря да ни следва в Instagram. Самата социална мрежа крие това от нас.

Няма начин, който използва Instagram, да не е забелязал този черен маркетингов прийом. Започват да те следват много хора и ти любезно им отвръщаш със същото. Но след време забелязваш, че броят на твоите последователи е значително по-малък от броя на тези, които ти следваш.

Защо не можеш без програми за откриване на nofollowers ?

Защото отделяш време да преглеждаш лентата с новите снимки на хора, които не се интересуват от твоите. Ако тези фотографии си заслужават и са ценни, добре. Но в повечето случаи се намираш пълен с реклама на обувки, на козметика, на методи за отслабване или на предложения да си купиш последователи.Т.е. много спам. Тогава ? Да ги премахваш ръчно е много трудоемка и отнемаща време работа.

В предишните години имаше много уеб и мобилни приложения и програми с такива функции. Но миналия декември екипът на платформата Instagram направи промени в техните API политики за достъп. Тези промени засягат всички други приложения за Instagram –  частта с проверката кой те следва и кой вече не. Засега тази услуга няма надежда да се възстанови, освен платено за някои приложения. Така известните Crowdfireapp (web и мобилна), Statusbriew (web и мобилна), Unfollowers, Unfollowgram, Justunfollow не работят вече в този раздел или само в премиум вариант. За Twitter тази услуга остава. Но там няма проблеми, защото съществуват списъци по теми. А и можеш да включиш в лентата само тези профили, които те интересуват.

Малко тайни в Инстаграм

Тайна N° 1

По-лесно се сдобиваш с нови последователи, ако имаш приблизително еднакъв брой следващи те и следвани от теб. Ако имаш много повече следвани от последователи, тогава могат да те помислят за спамерски акаунт. Ако пък се случва обратното, си казват, че е безполезно да се сприятеляват с теб, тъй като няма да очакват взаимност. Тези правила се прилагат при акаунти с 3000-5000 последователи, после правилата са други.

Тайна N° 2

Частта от правилата за не получаване на бан, свързани с последователи и изключването им е:

Да получаваш последователи – не повече от един за 28-38 сек. и не повече от 200 за 1 час, за 24 часа – 1000 и после 24 часа без последователи. Това се отнася за тези, които са намерили начин извън редовните, да се сдобият с последователи. Е сигурно не за такива като instagram.com/cristiano/

Отписване на невзаимни или взаимни последователи – на интервал от 12-22 сек. и не повече от 1000 за 24 часа.

Открих апликации, които изписват кой те следва и кой – вече не.

Апликациите са за Андроид. Ориентирай се по картинките, когато ги търсиш в Google Play, тъй като в имената им цари объркване – много са подобни. Във всичките програмки по-долу се влиза с Инстаграм акаунта и се изчаква да заредят данните от галерията.

1 Unfolowers

Unofollowers-for-instagram-

Unfollowers-

Доста удобна апликация. Излиза списък и можеш да провериш кой с каква галерия е. След това лесно изтриваш, когото не искаш да следваш. Има малко реклами, което е обяснимо, защото апликацията е безплатна.

 

 

 

 

 

 

 

2. Follower insight

Followers-insught-

Follower-insight-Отново удобна апликация. По списъка мижеш да извикаш първо галерията преди да триеш.

 

 

 

 

 

 

3. Non follower

Non-followers-Non-follower-Тази апликация е с повече реклами. Освен това не можеш да провериш кой е акаунтът който не те следва, по галерията му. Това не е много удобно, за който държи да следва качестени галерии, дори когато те са спрели да го следват.

 

 

 

 

 

4. Followers insight

Followers-insight-

Followers-insight-

Followersinsight1-В началото има голяма реклама, която трябва да изчакаш. Няма възможност да проверяваш галериите.

 

5. Follow cop

Unfollowers-cup-

 Follow-cop1-Followcop1-Тук можеш да видиш кой кой е, има голямо меню с избор на функции, малко реклами.

 

6. Unfollowers for Instagram

Unfollowers-for-instagram-

Unfollowers-for-Instagram-Подобна на 4. – не можеш да видиш коя е галерията на акаунта, който се готвиш да изтриеш.

 

 

 

 

 

 

 

 

Общото е, че всичките изброени апликации засега успешно откриват акаунтите, които не ти отговарят с взаимност.

Възможно е да има и още, но тези са с най-много точки в оценките и без негативни отзиви в последния месец.

Ако намериш още някоя добра програма, можеш да я споделиш в коментарите.

Бонус: до 24.01.2017 13:00 безплатно може да свалиш легално програмата Kotobee Author – носител на награда програма за създаване на електронни книги. Оригинална цена 100 $.
Последните фотографии от моята Инстаграм галерия:

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.