22 красиви нови портфолио сайта

В една предишна публикация разгледах теми, подходящи за WordPress сайтове – портфолио. В дизайна на портфолио сайтовете има много стилове и различни тенденции.

Сега намислих да изброя готови такива, показващи тези стилове и тенденции. Защото повечето от сайтове надолу са нови. Можеш да се насладиш на сполучливи идеи и дизайни.
Трябва да отбележа, че съм подбрала от много препоръчани сайтове тези, които на мен изглеждат добре, не само творчески и оригинално направени, но и лесни за придвижване в тях- не трябва  UX (User experience – потребителският опит) и достъпността да страдат за сметка на оригиналността.

1. Jacob Sutton

Jacob Sutton е фотограф, който е използвал минимализъм за своето портфолио. Както и асиметрия на някои места, оптимално включване на празно пространство. Портфолиото изглежда елегантно и интелигентно. Прекрасен дизайн.

Красиви нови портфолио сайтове 1

2. L’Éloi

L’Éloi  е агенция и креативно пространство, където се срещат клиенти и сътрудници – фотографи, видеографи,… Срещата на идеи и таланти е представена чрез това портфолио. Асиметричен и постминималистичен дизайн. Много красива комбинация от стил колаж, асиметрия, изобилие от бели пространства и 3D. Следното видео е само пример за техен проект, а не включена реклама.

Nestlé Good Care Optipro Supreme from L’ÉLOI on Vimeo

Красиви нови портфолио сайтове 2

3. Oui WIll

Oui WIll представя портфолио със смесване на черно, бяло и други, по-неангажиращи цветове, така че да се постави акцент на типографията, още повече с придвижващите се черни правоъгълници с надписите. Интересна игра с припокриващи се елементи. Ясен професионален и артистичен дизайн.

Красиви нови портфолио сайтове 3

4. All Boats Rise

All Boats Rise  е с доста стандартно оформление с прилична типография. Сайтът използва особен цвят синьо, който дали е толкова подходящ не знам... Но като общо е добра работа, с много индивидуалност.

Красиви нови портфолио сайтове 4

5. The Feebles

The Feebles идва с портфолиото си – модерно, колоритно и стилно. Използват се отлично анимацията, минималната асиметрия и припокриването на елементите. Сайтът е много раздвижен, но и доста елегантен. 

Красиви нови портфолио сайтове 5

6. Tyron Hayman

Tyron Hayman привлича с простотата на портфолиото си. Фонът е с едва забележими видео, много фин. Набляга се на някои ярки петна на този фон и подходяща типография. Нищо изключително, но добра работа. После линковете водят към интересни негови проекти – сайта на фотографа Thomas Heaton, известен със своята ландшафтна фотография на пътешественик и със своя Youtube канал:

както и сайт , занимаващ се с маркетинг и продажби на резиденции в Mackenzie, British Columbia, Canada.

На началната страница първите думи, които се виждат, са следните: „Аз съм минималист. Вярвам в това, да казваш най-много с най-малко.“

Красиви нови портфолио сайтове 6-1

7. Activeoo

Уеб агенцията Activeoo прави нещо интересно, като създава отделно портфолио само за една от своите услуги – HTML5 банер реклами.
Дизайнът е свеж, чист и професионален, с много съдържание точно за тази услуга, която ги представя като агенция експерти по банерни реклами. 

Красиви нови портфолио сайтове 7

8. Any Studio

Any Studio по интересен начин показва десет от своите проекти на началната си страница в малка игра. Ако не харесваме проекта им, можем да придвижим с курсора или на мобилното устройство с пръст наляво или  да плъзнем надясно, ако ни харесва. Показват се съответните тъжни или усмихнати емотикони.

Проблемът тук, е че ако не започнеш да плъзгаш, не знаеш какво се случва. Съобщение има само в началото и ако го изпуснеш, ще се пооглеждаш после какво да правиш.

Красиви нови портфолио сайтове 8

9. Pierre-Antoine Coupu

Pierre-Antoine Coupu между другото е арт директор. Това се отразява в дизайна на неговото портфолио. Усеща се персоналното докосване. Оформлението е равнинно, асиметрично, с припокриване, с много добрата графична интелигентност. За него свидетелстват, че проектира рафинирани, ергономични и елегантни сайтове.

Красиви нови портфолио сайтове 9

10. 7h34

7h34 – ето типичен пример за минималистичен класически стил и оформление, с голяма персоналност. Интересна е идеята за движение по часовете на деня. Използването на цвят, изображения и часовника правят това портфолио да се отличава от другите.

Красиви нови портфолио сайтове 10

11. Freshdesign

Freshdesign.agency със свеж, чист и приятен дизайн, както говори и името им. С анимация навсякъде, което прави сайта доста интересен. Повечето от анимациите са простички, направени с CSS. Сайтът не е нов, но е ефектен.

Красиви нови портфолио сайтове 11

12. Bureau Cool

Bureau Cool е „бутиково дизайнерско студио, обединяващо естетиката, анимацията и кода, за да създаде интересни преживявания“, както казват за себе си. Макар че е прието, че не е добра идея да се правят портфолио с много 3D ефекти, тук виждаме доказателство за обратното. Сайтът е много креативен, с елегантно черно със светлосенки.

Красиви нови портфолио сайтове 12

13. Lee Mawdsley

Lee Mawdsely е известен фотограф, базиран в Обединеното кралство. В световен мащаб водещи марки правят поръчки при него. В портфолиото си се е отдал на минимализма до последно. Сайтът основно се състои от лентата за навигация и много изображения. И сякаш няма нужда от нищо друго. Прилича на презентация, слайд. Има дори и функция за цял екран.

Красиви нови портфолио сайтове 13

14. Erminando Aliaj

Erminando Aliaj е друго портфолио, което прилича на презентация. Тук е полезен начина да се постави навигацията наоколо, за разлика от много сайтове, в които е почти незабележима или излишно сложена там. Също с много анимация, интересно движение с курсора и отваряне на фотографиите на цял екран.

Красиви нови портфолио сайтове 14

15. Frank Li

Frank Li е с големи илюстративни възможности и това му позволява да придаде характерност на иначе стандартния дизайн. Добри изображения, добра типография, приятно комбиниране на цветове. Всичко съчетано много добре.

Красиви нови портфолио сайтове 15

16. Cryptogramink

Cryptogramink е портфолио от една страница, със стил, който разчита повече на типографията, отколкото на изображения, използва се и анимация. Когато задържим курсора върху имената на проектите се появява визуален статичен ефект, който ми се струва малко неочакван. Като цяло, сайтът нистина е добър.

Красиви нови портфолио сайтове 16

17. Josephmark

Josephmark е дигитална агенция, която е прегърнала класическия минимализъм. Стилна анимация и раздвижен дизайн с изскачащи елементи. 

Красиви нови портфолио сайтове 17

18. Alessandro Rigobello

Alessandro Rigobello на пръв поглед изглежда, че разчита повече на типографията, докато не почнеш да задържаш върху текстовете. Анимацията е в стил старо видео, която се адаптира към останалата част на портфолиото и създава унифициран стил. Интересни като дизайн са проектите, към които ни отправят линковете от старинните видео. Авторът се определя като носталгичен дизайнер и верен гийк.

Красиви нови портфолио сайтове 18

19. Darren Oorloff

Darren Oorloff е направил портфолиото си оформено като стена в тъмен цвят, на който са отчетливи неговите проекти – обложки на албуми, лого. Сайтът ни позволява бързо да разберем идеята му.

Красиви нови портфолио сайтове 19

20. Anakin

Anakin е дизайнерско студио, специализирано в творческата употреба на цифровите технологии.  Тук виждаме отново в действие постминималистичен стил с елегантна типография и много бели пространства. Всичко това придава изящна лекота на портфолиото.

Красиви нови портфолио сайтове 20

 

21. Alex Hunting Studio

Alex Hunting Studio  се занимава с  дизайн и практика, насочена към изкуството, базирани са в Лондон. Създават интелигентна визуална комуникация за широк кръг от клиенти. Имат под ръка голяма мрежа от изключителни фотографи, илюстратори, редактори и разработчици, за да осъществяват своите идеи.

Клиенти им са например The Guardian, Google, White Cube, Kinfolk Magazine, Rapha и The New York Times.

В това портфолио са заложили на минимализма като стил с бяло пространство и симетрия. Модерна чиста естетика, с която представят проектите си като в слайдшоу, като онлайн списание.

Красиви нови портфолио сайтове 21

22. Malte Gruhl

Malte Gruhl – Малт е директор на дизайна на свободна практика в Берлин и Ню Йорк. Той работи повече от десетилетие за клиенти като Nike, Beats, Audi, Adidas, Google, Facebook и The North Face, променяйки техния визуален език. Портфолиото можем да опишем като артистично, постминималистично. Повече прилича на един хаотичен проект, отколкото на сайт. Малко трудно за разглеждане на мобилно устройство. 

Красиви нови портфолио сайтове 22

Заключение

Отново събрах повече информация, отколкото да побера в една публикация. Така че ще има допълнение с още 22 сайта портфолио, които са ми харесали.

Източник на основното изображение е Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.