Mercury Reader за браузър Chrome – четеш изчистен текст без реклами и без да се разсейваш

Има сайтове, пълни с реклами отдясно, отляво, изкачащи прозорци, обяви, покриващи целия прозорец. Често се губиш между рекламите в средата на основния текст и не знаеш къде продължава. Вярно е, че сайтовете се издържат по този начин, но има случаи на прекаляване. Ако и на теб са ти досадни, но съдържанието те интересува и страшно ти се иска да го прочетеш във вид на изчистен текст без реклами, продължи да четеш, ще намериш разрешение.

Публикацията е обновена на 24.09.2021.

Функционалности за изчистен текст има вградени в някои браузъри. Подобна възможност има и на Pocket, но трябва да извършиш няколко действия. Ако не искаш да запомняш страницата в Pocket, за теб имам едно страхотно предложение за разширение, с чиято помощ можеш да преглеждаш спокойно съдържанието на всяка уеб страница, необезпокояван от излишни съобщения и предложения.

Разширение за четене на изчистен от реклами текст

Който ползва браузъра на компютъра, за да преглежда и чете често публикации, ще остане много изненадан и доволен от лекотата, с която разширението за Chrome, Opera, Edge – Mercury Reader – превръща уеб страницата в напълно изчистен текст без реклами и други разсейващи клипове, странични ленти и т.н. Връщането към оригиналната страница става също така бързо и лесно с нов клик на иконата на разширението.

Ето пример с един много полезен за SEO сайт, с чудесни публикации, но пълен с реклами:

Пример за трудно четене на публикация
Пример за публикация, която е трудна за четене поради многото реклами.

Ето същата публикация, прочетена в Mercury Reader:

Прочитане в Mercury Reader

Може да се регулира типографията, да се адаптира размера на шрифта от трите налични опции, дневен и нощен режим (светла или тъмна тема). Настройва се чрез иконката на зъбно колело в горния десен ъгъл на страницата, след като сме в режим на четене.

Прочитане в Mercury Reader 1

Виж още: Инструменти и разширения в Google Chrome и Opera за продуктивност и улеснение

Mercury Reader – как да получиш изчистен текст на публикация в браузъра на компютъра

Как да го използваш:

Инсталирай го от Chrome store, или от официалния му сайт.

Иконката във вид на ракета се настанява на адресната лента. Кликни и Mercury ще ти покаже една чиста версия на публикацията. Подходяща и за печат. Можеш да използваш за активирането му на избрана уеб страница и клавишните комбинации, показани в официалния му сайт.

В този подреден режим се показва текстът и всичко свързано с него – снимки, схеми, графики, линкове. Останало се отстранява, давайки на читателя чиста и спретната страница за четене. Оттук нататък може да се превежда или разпечатва в този вид, посредством други опции или разширения на браузъра. Освен това си в състояние да споделяш статията, както е в същия вид, за социалните медии или с електронна поща чрез бутоните в долната част.

Заключение

Необходимо разрешение за онези, които обичат да четат в браузъра и да се фокусират върху съдържанието. Mercury с един замах разчиства всички бъркотии и ни представя една прегледна страница с изчистен текст без реклами.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.