30+ най-добри безплатни WordPress теми за 2019г.

Най-добри безплатни WordPress теми

Търсиш си красива, гъвкава, адаптивна и не скъпа тема за твоя нов блог или сайт WordPress? А защо не и безплатна? Знаеш ли, напоследък ми се наложи да разглеждам подробно безплатни WordPress теми в много сайтове и останах изненадана колко екстри вече се предлагат за тях. Колко много промени можеш да направиш, за да стане темата по вкуса ти. Дори без да използваш допълнителни кодиране.

Ако пък си запознат в известна степен с HTML и CSS, можеш да си донастроиш още повече неща по темата.

Изисквания за една безплатна тема

Разглеждайки голямо количество теми, установих няколко ясни правила, по които да се избере една безплатна тема:

 1. Първо и най-важно – да се обновява редовно.
 2. Да е от сигурно място. Т.е. дори да си я намерил в някои сайт, специализиран за продажба и предлагане на теми, винаги трябва да я търсиш в каталога на темите на WordPress.org. Там има и мнения за темата, колко пъти е изтегляна, кога е обновена за последно, дали е с отзивчив дизайн – да се вижда еднакво добре на екрана на всяко устройство, дали е SEO приятелски настроена, дали се зарежда бързо и т.н.
 3. Хубаво е темата да има и платена версия. Така че, когато твоят блог или сайт се развие и напредне и нещо ти липсва в темата, да можеш да преминеш на платената версия безболезнено.
 4. Да има възможност за включване на най-известния плъгин за елекронна търговия на WordPress – Woocommerce.
 5. Разбира се, да може да работи с най-новия редактор на WordPress – Gutenberg. Чрез него и неговите допълнителни плъгини ти можеш да добавиш към блога или сайта си много красиви блокове и оформления на публикациите и няма да имаш нужда от допълнителни плъгини строители на страници.

Има хиляди безплатни теми за блог за WordPress, което затруднява начинаещите да избират. Както казах, напоследък доста подробно разглеждах голямо количество безплатни теми, затова сега съм подготвена. В тази статия съм подбрала някои от най-добрите безплатни теми за различен вид блог, новинарски сайт, екомерс сайт и др. на WordPress, които можеш да използваш в новия си проект.

Коя платформа да използваш за своя блог или сайт

Както виждаш, говоря за най-използваната платформа. Става въпрос за самостоятелно хостван сайт на WordPress.org, която е идеалната платформа за стартиране на блог или дори на сайт за електронна търговия, защото тази платформа дава повече свобода, гъвкавост и контрол.

Тя е с отворен код и се предлага с поддръжка на хиляди безплатни разширения, (сега още повече, чрез разширенията на Gutenberg), които ще са ти от голяма полза, за да развиеш по-бързо и успешно блога си.

Избор на безплатна тема за WordPress

 1. Трябва да занеш за каква нужда ти трябва, какъв вид сайт ще строиш, как искаш да изглежда.
 2. Относно представянето на съдържанието на сайта си провери
  дали има настройки за фона,
  дали е SEO оптимизирана,
  дали е подготвена за превод.
 3. Относно дизайна провери
  дали е responsive, т.е. дали е с отзивчив дизайн,
  дали е оптимизирана по отношение на скорост за зареждане,
  дали има възможност за десен, ляв sidebar (странична лента) и за пълна ширина на екрана (без странична лента),
  дали броят на колоните задоволява твоите изисквания,
  дали има възможност за няколко менюта, без да се използват допълнителни плъгини,
  дали се обновява постоянно и има ли поддръжка (дори безплатните теми на добри сайтове идват с някаква поддръжка).
 4. Относно интегрирането с други плъгини провери
  дали е готова за Gutenberg редактора,
  дали може да се интегрира с WooCommerce плъгина,
  дали може да се интегрира с други плъгини Drag-and-Drop Builder, като например Elementor.

И сега да премина към съществената част – изброяване на едни от най-добрите безплатни WordPress теми.

Виж още: Блогът – видове публикации, които предизвикват интерес

Най-добри безплатни WordPress теми за 2019

1. Hestia

 

Hestia

Една от най-популярните WordPress теми, много гъвкава, за всички видове уебсайтове. Модерна WordPress тема за професионалисти. Подходяща за творчески бизнес, малък бизнес (ресторанти, сватбени, спортни сайтове, медицински магазини), за стартъп, корпоративни фирми, онлайн агенции и портфолио, електронна търговия (WooCommerce) и свободни професии. Тя има многофункционален дизайн с една страница, приспособен долен колонтитул, блог / страница за новини. Съвместима с: плосък паралакс плъзгач, фотогалерия, Elementor Page Builder. Темата е отзивчива, WPML, Retina готов, SEO приятелска, и използва Material Kit за дизайн.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themeisle DEMO

2. Bento

Bento
Bento е мощна многоцелева блог WordPress тема с много функции. Тя работи чудесно с доста от разширенията за изграждане на страници. За безплатна WordPress тема, Bento идва с големи възможности за персонализиране. Предназначена е за използване в най-широка гама от уеб проекти. Bento е удобена за мобилни устройства (отзивчива), оптимизирана за скорост, и прилага най-добрите практики за оптимизация на търсещи машини. Неограничени цветови комбинации за всеки елемент на уебсайта, 500+ висококачествени векторни икони, усъвършенствана типография на базата на Google Fonts и много други интересни опции и настройки я правят изключително средство за създаване на уебсайтове, които са приятни за окото, уникални и съобразени с нуждите на потребителя. Темата предлага усъвършенствана интеграция на WooCommerce, включително шаблони за страници, Bento е разработен от автор на Envato Elite, който е продал 2000+ премиум шаблона на ThemeForest, най-големият пазар в индустрията.Темата е с чист, добре коментиран код за разработчик и включва подробна документация и шаблон за детска тема. Специално внимание е отделено на осигуряването на изключително UX (потребителско изживяване) и на съвременните тенденции и практики в уеб дизайна.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Satoristudio DEMO

3. Hiero

Hiero
Hiero е безплатна WordPress тема с оформление в стил, подходящ за блог. Тя използва акцентирани цветове. Има оформление с две колони и се предлага с навигационно меню в горната част. Началната страница показва най-новите публикации с откъси и изображения. Темата редовно се обновява. Кодирана според най-високите стандарти, Лесна за превод.

Изтегляне от WordPress Изтегляне от Athemes DEMO

4. Blogger Buzz

Blogger Buzz

Лесна за ползване, многофункционалена, проста и чиста, модерена, стилна и красива, напълно адаптируема WordPress блог тема. Може да бъде напълно използвана за разработване на страхотни и модерни уебсайтове за блогъри или бизнес дейности, за модни блогъри, лайфстийл блогъри, травел блогъри, за музикални групи и певци, фотографи, писатели и много други. Blogger Buzz е лесна за персонализиране.

Изтегляне от WordPress Изтегляне от Sparklewpthemes DEMO

5. Sparklestore

Sparkle StoreSparklestore е чиста, красива и напълно приспособима съвременна безплатна тема за електронна търговия / WooCommerce WordPress. Тя е естетически минималистична, свежа и елегантно оформена. Това е идеална тема за всички видове търговски дейности, от магазини за цифрово изтегляне до онлайн търговски обекти от всякакъв вид. Темата интегрира WooCommerce, YITH WooCommerce Wishlist, YITH WooCommerce Quick View, WOOF Products Filter for WooCommerce, WooCommerce Variation Swatches, Jetpack, Contact Form 7 и много други плъгини.

Изтегляне от WordPress Изтегляне от Sparklewpthemes DEMO

6. Newspaperss-lite

Newspaperss
Идеална тема за WordPress за новинарски сайт, лични блогове, продуктови ревюта, издатели на съдържание, за сайтове с курирано съдържание. Идва с възможност за предварителен преглед на живо.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Imonthenes DEMO

7. Oceabwp

OceanWP
Леки и гъвкава, тази тема позволява да се създаде практически всякакъв вид уебсайт, като блог, портфолио, корпоративен уебсайт и магазин на WooCommerce с красив и професионален дизайн. Много бърза, отзивчива, готова за превод, SEO ориентирана, уникални функции на WooCommerce за увеличаване на конверсията и др. Сайтът е напълно видим на всяко устройство. Ocean WP е съвместима с най-популярните строители на страници като Elementor, Beaver Builder, Visual Composer, Divi, SiteOrigin и др. Оптимизиран за Elementor и WooCommerce.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Oceanwp DEMO

8. ColorMag

ColorMag
ColorMag е WordPress тема, идеална за списания. Може да се използва и за уебсайтове, ориентирани към периодична информация, новини, онлайн вестници и всякакъв друг вид съдържание.

Напълно съвместимa с Elementor  плъгин.

Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

9. Envo Magazine

Envo Magazine
Envo Magazine е WordPress отзивчива тема за бързо, чисто онлайн списание със завладяващ и модерен облик. Темата е изцяло съставена от widget, така че съдържанието може лесно да се управлява чрез тях. Envo Magazine е подходящ за динамични новини, вестници, списания, редакционни сайтове, блогове, онлайн списания, новинарски портали, както и на всякакъв вид творчески уебсайт. Envo Magazine е оптимизирана за SEO и е проектирана да бъде преведена с плъгин като WPML.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Envothemes DEMO


10. Metro-magazine

Metro Magazine
Модерна тема за WordPress, подходяща за списание, новини, вестници, списания, спорт, технологии, храна, пътувания, блогове, издателска дейност, бизнес и всякакви сайтове. Темата е с големи възможности за персонализация и с преглед на живо. Metro Magazine включва цветова схема и цвят за категориите. Темата е оптимизирана за скорост на зареждане и за SEO. Друга характеристика включва интеграция на социалните медии, персонализирани джаджи, авторски био, настройки за реклама, персонализиран CSS. Подготвена е за превод.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Justfreethemes DEMO

11. Magazine News Byte

Magazine News ByteMagazine News Byte идва с многобройни опции и джаджи, които помагат за създаването на уникален уебсайт, насочен към съдържанието. SEO оптимизирана и работи с Yoast SEO плъгин, Contect Form 7, Jetpack, Google Maps, Page Builder, Elementor и други приставки. Подходяща за превод.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Magazine News Byte DEMO

12. News Vibrant

CodeVibrant

News Vibrant е модерна магазинна тема с креативен дизайн и мощни функции, които позволяват лесно публикуване в блогове. Тя използва най-добрите практики за чисто SEO, отзивчив HTML5, а освен това е бърза, лесна за използване. Има големи възможности за персонализация, за собствен фон, оформление на страницата, ширина на сайта и др.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Codevibrant DEMO

13. Neve
Neve

Neve е многоцелева тема, супер бърза и напълно приспособима. Идеална за блогове, малки фирми, стартиращи фирми, агенции, магазини за електронна търговия (използвайки WooCommerce), както и лични сайтове за портфолио и много други видове проекти. Напълно оптимизирана за AMP и отзивчива, темата се зарежда за секунди и се адаптира перфектно за гледане на всяко устройство. Характерна е с лек и минималистичен дизайн. Може да се персонализира и има напълно оптимизиран код за SEO, който гарантира резултат в търсенията с Google. Neve е напълно съвместима с Гутенберг и с най-популярните строители на страници (Elementor, Brizy, Beaver Builder, Visual Composer, SiteOrigin, Divi). Neve е съвместима и с WooCommerce, отзивчива, готова за превод.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themeisle DEMO

14. Mesmerize
Mesmerize

Mesmerize е невероятно гъвкава мултифункционална WordPress тема, която, използвайки плъзгане и пускане на елементи на екрана – улеснява създаването на красив уебсайт. Mesmerize идва с предварително проектирана начална страница, 5 различни типа заглавия и повече от 30 различни раздела за съдържание, лесно редактируеми. Тя предлага много опции за персонализиране (слайдшоута за видео и фон, типове съдържание на заглавието, наслагвания и др.). Темата дава възможност за създаването на уникален и завладяващ сайт за кратко време. И накрая, Mesmerize се базира на отзивчив дизайн, така че се адаптира автоматично към всички устройства и освен това е готова за WooCommerca. На този линк можеш да я тестваш в реално време.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Extendthemes DEMO

15. Highlight
Highlight

Това е child тема на горната тема Mesmerize.
Съответно, същото описание важи и тук. На този линк можеш да я тестваш в реално време.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Extendthemes DEMO

16. EmpowerWp
EpowerWp

Това е child тема на горната тема Mesmerize.
Съответно, същото описание важи и тук. На този линк можеш да я тестваш в реално време.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Extendthemes DEMO

17. Specia

Specia
Specia е съвременна WordPress тема с много мощни функции и професионален вид. Подходящ е за фирми, портфолио, готварство и кетъринг, спортни зали и фитнес, салони за красота и уелнес центрове, медицински клиники и болници, целеви страници, продуктови страници, институционални сайтове, дигитални агенции, продуктови витрини, счетоводители, адвокатски кантори, агенции активи, фотографи, лични блогове и всеки сайт за електронна търговия.
Темата е SEO приятелски настроена, готова за превод и крос-браузър съвместима.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Justfreethemes DEMO

18. Zakra

Zakra - ThemeGrill
Zakra е гъвкава, бърза, лека и модерна многофункционална тема, която идва с много безплатни теми за различни видове сайтове, красиви и професионални. Подходяща за личен блог, портфолио, магазини за WooCommerce, бизнес сайтове и сайтове, базирани на ниша (като кафене, спа, благотворителност, йога, сватба, стоматолог, образование и т.н.). Работи с Elementor и други големи строители на страници. Темата е отзивчива, Gutenberg съвместима, SEO приятелски настроена, готова за превод и съвместима с големи WordPress плъгини.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

19. Flash

Flash-WordPress Theme
Flash е безплатна многоцелева WordPress тема, идеална за всякакъв вид уеб сайт. Предлага множество предварително изградени демонстрации, които могат да бъдат импортирани за секунди с помощта на ThemeGrill Demo Importer Plugin. Темата напълно се интегрира с Flash Toolkit и SiteOrigin на Page Builder Plugin, което я прави по-лесна за настройки. Освен това, включва множество оформления на блога, поддръжка на WooCommerce, множество стилове на заглавията, няколко опции за цвят и т.н.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

20. Cenote

Cenote - ThemeGrill

Cenote е красиво проектирана чиста WordPress блог тема. Лесен за настройка и има хубав набор от функции, които правят сайта ти открояващ се. Тя е подходяща за лични, модни, хранителни, туристически, бизнес, професионални ниши и всякакви видове блогове. Предлага се с демонстрации за различни цели, които лесно можеш да импортираш с помощта на плъгина ThemeGrill Demo Importer.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

21. Spacious

Spacious
Spacious е изключително просторна многоцелева тема, чиято разработка и дизайн и са извършени с много внимание и любов. Може да я използваш за своя бизнес, портфолио, блог или какъв да е друг тип сайт. Разполага с 4 различни подредби на страниците, 2 шаблона за страниците, 4 различни изгледа за блога, 13 странични полета за джаджи, 5 допълнителни джаджи, фокусиращи се на бизнес шаблона, страхотен слайдър, настройка за основен цвят за по-добро подхождане с логото и сайта ти, фиксирана и пълна ширина като възможна стурктура на сайта, тъмна и светла цветова гама, готовност за превеждане и много други.

Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

22. Suffice

Suffice
Това е гъвкава многоцелева WordPress тема, която е красиво изработена с голямо внимание към детайлите. Тази тема е с чист и елегантен дизайн, но и също толкова изобилна. Интеграцията към SiteOrigin създателя на страници и Plugin Suffice Toolkit я прави една от най-адаптивните и лесни за използване теми. В допълнение, е напълно съвместима с WooCommerce и използва най-добрите SEO практики. Тази тема предлага и широка гама от уникални демонстрации. Също така предлага разнообразни стилове за заглавие, разширени опции за цветовете, множество зони за джаджи и премиум джаджи.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

23. Accelerate

Accelerate
Accelerate е многоцелева тема на WordPress, лека за използване. Поддържа всички формати на публикации. Може да се използва за портфолио, бизнес, блог – личен, туристически, корпоративен, бизнес услуги и други.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

24. Radiate

Radiate
Това е чиста, креативна, лека и отзивчива тема за блог, поддържаща паралакс заглавието на изображението. Тя интегрира опции за основния цвят, потребителски фон, потребителски CSS и няколко други функции чрез WordPress customizer. Темата е готова за превод.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

25. Envince

Envince

Envince е с Booststrap 3 задвижване. WordPress магазинна тема – за списание, с функции за редактиране на плъзгане и пускане. Пълен контрол върху външния вид на сайта. Оптимизирана за SEO. Бързо зареждане. Съвместима с всички основни браузъри. 8+ области за джаджи. Областите са достъпни от заглавието до долния колонтитул. С адаптивен дизайн, и още много други функции.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO26. Freedom

Freedom WordPress Theme
Проста, чиста и отзивчива стилна тема за блогове. Темата поддържа персонализирано заглавие, персонализиран фон, потребителско меню, зони за джаджи и има вграден панел с опции за конфигуриране на основния цвят, логото на сайта, плъзгача, оформлението на сайта, оформлението на страничната лента, оформлението на категорията и много други.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

27. Color News

ColorNews WordPress Theme
ColorNews е перфектна безплатна WordPress тема за новини. Предлага красиво, добре организирано списание, внимателно проектирано. Можеш да представиш категориите с различни цветове и да направиш сайта си колоритен и свеж. Тази тема е специално изработена за новини и различни видове магазинни блогове. Следва най-добрите SEO практики. Темата е приятелска и адаптивна към мобилните устройства. 13+  области на джаджи и още много функции ще откриеш.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

28. EStore

eStore WordPress Theme
eStore е чиста, красива и напълно приспособима WooCommerce WordPress тема – напълно съвместима с плъгините WooCommerce и YITH WooCommerce. Тази тема притежава много премиум функции и няколко потребителски джаджи, което помага да направиш онлайн магазина си професионално и добре организиран.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

29. Esteem

WordPress Theme Esteem
Esteem е чиста многоцелева отзивчива WordPress тема, предназначена за бизнес, портфолио, блогове или всякакъв вид сайт. Темата поддържа персонализирано заглавие, персонализиран фон, персонализирани джаджи, шаблони на страници и вграден панел с опции за конфигуриране на основния цвят, логото на сайта, плъзгача, оформлението на страничната лента и 3 оформления на блога. Готова за превод.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

30. Ample

Ample WordPress Theme
Mногоцелевa отзивчивa WordPress тема. Има многобройни вградени опции, Темата е толкова гъвкава, че може да се използва и като едностранична с подходящи приспособления и настройки. Запазва времето за зареждане на сайта до минимум. Следва най-добрите SEO практики. Ако трябва да си настроиш онлайн магазин, тази тема е напълно съвместима с плъгина WooCommerce .
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themegrill DEMO

31. Hueman

Hueman WordPress org
Темата Hueman e подходяща за привличане на посетителите. Тя се зарежда бързо и е 100% адаптивна за мобилни устройства. Това е темата за блогове и списания с повече положителни отзиви за WordPress.org. Използва се от над 70 хиляди уебсайта по целия свят.Тя е с многостранен дизайн и се използва за много различни сайтове като блогове, списания, малки фирми, училища, лични сайтове. Темата включва уникална технология за персонализиране, която ти позволява да персонализираш всяка страница от уебсайта си, независимо от останалите
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Presscustomizr DEMO

32. Cream MagazineCream Magazine _ Themebeez

Cream Magazine е WordPress тема за новини и списания с чист и модерен дизайн, подходящ за всички, които желаят да споделят своите истории, да публикуват най-новите новини ежедневно или да пишат за различни теми. Всичко в Cream Magazine е много лесно да се управлява, можеш да започнеш да създаваш чрез менюто за персонализиране на WordPress. Cream Magazine е изграден със SEO, скорост и отзивчив дизайн при проектирането. Вградени функции, като забавяне на качването на изображения са реализирани, за да се ускори зареждането на Cream Magazine, а допълнителните библиотечни файлове са групирани, за да се сведат до минимум HTTP заявките.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Themebeez DEMO

33. Schema Lite

Schema Theme _ MyThemeShop
Schema Lite е WordPress тема с много бързо зареждане, ултра-SEO приятелска , която помага на търсачките да идентифицират всички части на сайта ти и да те класират по-високо.
Изтегляне от WordPress Изтегляне от Mythemeshop на платената версия DEMO

Източник на основното изображение Pngtree.com.

 

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.