Най-добрите коледни песни за всеки вкус

И отново идва онова време в годината, когато хората искат да внесат поне малко добра магия у дома си, да бъдат на спокойствие и на топло в студените декемврийски дни, далеч от тъжните неща на живота, само с близките и любимите си хора. За тези дни са създадени красиви песни. Подбрах няколко сборника с най-добрите коледни песни за всеки вкус. А знаеш ли колко легенди има за тези дни от годината? Ще ти разкажа една от тях.

Най-добрите коледни песни за всеки вкус

Легенда за коледната елха

Имало едно време в древна Германия един дървар. В навечерието на Коледа той трябвало да работи цял ден и когато най-накрая привършил и тръгнал да се прибира, вече се било стъмнило. Той бил женен и обичал много силно жена си. Държал къщата им да бъде винаги топла, за да се чувства тя добре. Затова, въпреки късния час, когато видял на пътя си една висока и величествена елха, започнал да я оглежда, за да види дали може да я нареже за дърва за домашната камина.

Времето било мразовито, но ясно и когато човекът започнал да оглежда елхата, бил поразен от чудесния спектакъл на звездите, които блестели през клоните, натоварени със сняг и лед.

Очарован от това великолепие, дърварят решил две неща: първо – да остави дървото, както си е и второ – да покаже по някакъв начин на жена си този красив спектакъл. Тогава той отсякъл една малка елха и я занесъл пред дома си. Поставил малки свещички между клоните ѝ и добавил няколко гирлянди. Свещичките приличали на звездите, а гирляндите – на ледените висулки върху гордата висока елха в гората.

Жена му видяла всичко от прозореца и направо се влюбила в гледката на бляскавата украсена елха на фона на тъмносиньото небе. Оттогава тя искала за всяка Коледа така украсено дърво.

Всички селяни в околността му се радвали и обичаят на украсената елха скоро се разпространил във всеки дом. Това се разчуло все повече и по-далеч и полека коледната елха завладяла света.

Коледна елха
Коледна елха, източник Wikimedia

И сега, след като сме украсили нашата коледна елха, да послушаме малко вълшебна коледна музика.

Най-добрите коледни песни на Spotify

Ако искаш направо да чуеш събрани най-добрите коледни песни за всички времена, можеш да си пуснеш тази плейлиста топ 100 на Spotify онлайн. Плейлистата може да се слуша безплатно на компютъра, като песните се пуснат автоматично една след друга или като избираш ръчно различни песни.

Следващата поредица от песни на Spotify, която ти предлагам, е Best Christmas Playlist Ever и е от 3часа и 13 мин.

Можеш да предпочетеш този огромен списък от Christmas Songs & Holiday Music 2021 от над 200 песни, също на Spotify.

Ако ти харесват инструменталните пиеси, виж този коледен албум на Abijah Gupta, както и този с пиано музика.

Виж и тези песни: 19 сайта, от които да изтегляме легално безплатни коледни песни

Най-добрите коледни песни на Youtube

Ще ти изброя няколко видеоклипа с коледни песни, които следват една след друга:

Приложения с коледна музика на телефона ти

Ако си от тези, които предпочитат да използват приложения за слушане на коледни песни, съществуват някои интересни приложения, на които можеш да избереш песен или да си пуснеш непрекъсната музика от радиостанция. Сред най-добрите безплатни приложения за коледни песни за Android и iPhone са:

Коледни песни, за Android, подходящи и за деца.

Коледни песни, за Android, с възможност за избор на песен или за активиране на автоматично възпроизвеждане.

РАДИО Коледа, за Android и за iPhone, с много радиостанции от цял ​​свят, от които да избираш.

Коледно радио, за Android и iPhone.

Най-големите хитове на коледни песни за Android.


Приятно слушане на музика и весели празници!

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.