Новият бюлетин с допълнителни теми за личностно развитие #1

„Цената на дисциплината е нищо в сравнение с цената на съжалението.“ 

– Робин Шарма

Здравей,

Заповядай в новия дом на моя нов бюлетин, който ще включва и теми за личностно развитие.

С нови идеи започвам този бюлетин от #1, както и от нова платформа, която е базирана в Европа и не изпраща данни към САЩ.

Скот Адамс е известен американски карикатурист с директно изразяване. Напоследък отново разбуни духовете с изказването си, че чернокожите американци са група на омраза.

Открих, че цената на свободата на словото е наистина висока и има само няколко души, готови да я платят“, казва Адамс. „Така че реших да я платя. За да мога да разширя разговора до нещо, което всеки трябва да чуе.

Адамс казва, че контекстът на коментарите му е бил изгубен. Той се обявява за привърженик на правното равенство и разумното отношение към другите индивиди, както и свободата да се жени за когото иска. 

Но за „максимизиране на кариерата или максимизиране на живота“ хората трябва да избягват онези, „които имат лошо мнение за вас“.

През годините Скот Адамс е писал на различни теми, като фалита, креативността, целите. Според него ключът на всяка съзидателност е да правиш грешки, да опитваш и грешиш, да опитваш отново.

Трябва да си позволим да грешим и да си правим изводи от това. Това е концепцията, която можем да прилагаме в различни области на живота. Да стимулираме креативността и да тренираме страничното мислене е нещо, което можем да постигнем само с опит, с време, със сливане или кръстосване на елементи, форми, конструкции, с грешки.

Scott Adams 2017

Източник на изображението Wikimedia.

Ето част от карикатурите на Скот Адамс в тези видео: Dilbert.

Дигитални инструменти на седмицата

1. AIawesome

Намерете AI инструментите, продуктите и задачите, от които се нуждаете.

Можете да търсите в тази продуктова база данни, да проследявате най-новите проекти и да си сътрудничите с други строители. Организирана е по категории, със свободен достъп.

2. Запишете екрана на компютъра, докато споделяте вашата камера: Vidyard

Едно от най-добрите безплатни уеб приложения за запис на скрийнкастове (записи на екрана на компютъра), които могат да бъдат незабавно споделени с връзка. Идеален за създаване на видеоклипове за обратна връзка. Също така чудесно за уроци и демонстрации на нов софтуер или приложения.

3. Запис на екрана с анотация на живо и изрязване: Screenity.

Разширението за Chrome ви позволява лесно да записвате, редактирате и коментирате екрана на вашия компютър. Идеален за запис на обучителни сесии, демонстрации, инструкции, уроци и видеоклипове за обратна връзка. 100% безплатно.

Някои новини относно AI и ChatGPT

OpenAI разширява ChatGPT с плъгини

Както се оказа, GPT-4 не беше единственият ас в ръкава на OpenAI, тъй като платформата току-що пусна мащабно съобщение: ChatGPT получава поддръжка на Plugin . ChatGPT ще получи поддръжка за уеб сърфиране в реално време за извличане на данни, както и множество интеграции с платформи като Zapier, Wolfram Alpha, FiscalNote и много други.

Това съобщение ще изпрати тръпки по гърба на гиганти като Google, които току-що пуснаха Bard за потребители в САЩ и Обединеното кралство.

AI с отворен код на Mozilla, за да предизвика ChatGPT и Bard

Mozilla инвестира $30 милиона, за да създаде компания с нестопанска цел AI, която да предизвика OpenAI ChatGPT и Google Bard.

Какво е Google Bard? Ето какво трябва да знаете

След успеха на ChatGPT на OpenAI, Google пусна свой собствен AI chatbot, Bard. 

Bard е експерименталната, разговорна, AI чат услуга на Google. Предназначено е да функционира подобно на  ChatGPT , като най-голямата разлика е, че услугата на Google ще изтегли информацията си от мрежата.

Opera въвежда функции, захранвани от AI, в браузърите за настолни компютри

Изкуственият интелект на браузъра на Opera е в първия си етап с планове за разработване на собствен AI двигател на браузъра, базиран на GPT.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я: