9 избрани oнлайн услуги за конвертиране на видео и аудио файлове

Често ни се случва да се намираме с файлове мултимедия, които по една или друга причина не могат да бъдат отворени. И тогава, за да разрешим проблема, имаме нужда от конвертиране на видео и аудио файлове от един формат в друг. Потърсих и изпробвах и сега ще опиша няколко онлайн конвертори от този тип.

1.Оnline-convert

Чрез него се преобразуват медийни файлове онлайн от един формат в друг. Трябва да избереш някой формат, към който се насочваш. След това се отваря поле, където да качиш от компютъра файла (до 100mb), който искаш да конвертираш. Дадена ти е възможност да го прехвърлиш от облачните хранилища Google Drive или Dropbox, или да поставиш линк с неговия URL адрес. След това избираш настройките си по дадената форма.

Кликваш на Start conversion и когато е готово – на Download или в облачно хранилище.

Какви услуги предлага сайтът:

Конвертиране на:

  • аудио,
  • видео,
  • изображения,
  • документи,
  • ebook,
  • архиви,
  • видео за различни платформи,
  • hash генератор.

С десетки възможности за избор!

Онлайн услуги за конвертиране на видео-1

Днес посочвам и Fileshifter – семпла уеб страница, в която само с няколко кликвания, можем да конвертираме файлове.

2.Fileshifter.io

Този ресурс е съвършенно лек. Кликни на първоначалното изображение вляво и пред теб ще се отвори цяла страница с възможности за конвертиране – PNG, PDF, JPD, DOC, DOCX, PPT, XLS, MP4 и MOV файлове. После просто плъзгаш файла за трансформация и Fileshifter ще се погрижи да го преобразува в избрания формат. Разбира се, възможно е да промениш както източника, така и целевите формати, кликвайки на изображението на формата вдясно. За видео файлове възможностите са само от MP4 в MOV и обратното, но пък има толкова още функции и е толкова симпатичен този инструмент, че нямаше как да не го поместя тук

Както можете да се види, конверсията между различните формати е доста бърза. Но това зависи от тежестта на файла, с който работим. Що се отнася до качените файлове, те се изтриват в рамките на един час.

Това е абсолютно безплатен инструмент, който ни позволява да работим с файлове до 1 GB. Не е необходима регистрация, влизане или инсталиране на програми.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-2

3.Zamzar

Zamzar поддържа над 1200 различни превръщания – видео конвертор, аудио конвертор, музикален преобразувател, конвертор на електронни книги, конвертор на изображения, CAD конвертор. Смята се за един от най-известните конвертори на файлове.

Вече можем да го използваме, за да конвертираме файлове, без да предоставяме имейл адрес. Файловете се преобразуват директно в браузъра в реално време. Веднага след това можем да го изтеглим.

От услугата твърдят, че са увеличили скоростта на преобразуването на файловете до 3 пъти по-бързо от преди. Ако се конвертира файл под размер 10MB, преобразуването ще бъде направено почти мигновено.
Как работи?
Избираме файла, който искаме да конвертираме (или го плъзгаме и пускаме на страницата), избираме формата, в който искаме да конвертираме, и след това натискаме бутона Convert.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-3

4.Convertio.co

По описание лесен и многоообразен конвертор. Работи с десетки формати файлове – между аудио формати, видеоклипове, документи, изображения и т.н. Сайтът поддържа над 12 000 различни реализации и предлага някои интересни инструменти като PDF, OCR и URL преобразуватели.

Достатъчно да се избере желания тип услуга за конвертиране от менюто в горната част на страницата; да се качи файл, който да бъде конвертиран (от компютъра, Dropbox, Google Drive или URL адрес); да се зададат опции и изходен формат; и да се кликне върху червения бутон Convert, за да започне процеса.

Накрая, ако всичко e успешно, излиза зелен бутон Download.

Работи безплатно с файлове до 100 мб.


Защо написах в началото „По описание“? При изпробване не винаги прави това, което искаш.  Отзивите средно не са много добри, още повече, когато се говори за платената услуга. Не е сигурно и какво прави с данните на клиента.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-4

5.FreeFileConvert

Услугата осигурява конвертиране на файлове в различни формати (до 300мб), поддържа 8338 различни комбинации от преобразуване на типове файлове с аудио, видео, изображения, документи, архиви, презентации, електронни книги, вектори и шрифтове. Освен това има и инструменти за работа с PDF файлове: Compress PDF, Split PDF, Encrypt PDF, Decrypt PDF, OCR. Конвертирането обаче става малко бавно.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-5

6.Fileminx

Fileminx предлага възможност за конвертиране само на шестдесет различни формата, включително документи, изображения, аудио и видео, което позволява да конвертираме файлове с максимален размер до 50 MB.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-6

7.Cloudconvert

Друга добра услуга от този род, която искам да те поканя да експериментираш, е CloudConvert. Безплатна, лесна за използване, с много ясен потребителски интерфейс и поддържа конвертиране между повече от 200 различни файлови формати, включително аудио, видео и изображения, както и документи, книги, файлове, таблици и т.н. Лимитът е максимум 25 файла всеки ден (10, ако не се регистрираш) и теглото им може да бъде не повече от 1 GB.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-7

8.Media.io

Много добър онлайн конвертор, посветен на аудио файлове. Можеш да конвертираш всички основни формати на видео и аудио файлове във формат MP3, WAV, WMA или OGG, като настроиш качеството. Възможна е работа по множество файлове едновременно. Всичко безплатно, без регистрация и с много висок лимит за качване (750MB).

Онлайн услуги за конвертиране на видео-8

9.Filezigzag

FileZigZag е онлайн услуга за конвертиране на видео, която работи с много популярни видео формати.

Входни формати: 3G2, 3GP, 3GPP, ASF, AVI, DIVX, F4V, FLV, GVI, M2TS, M4V, MOV, MP4, MPEG, MPG, MKV, MTS, MOD, MXF, OGV, RM, RMVB, SWF, TS , TOD, WEBM, WMV и VOB

Изходни формати: GIF, 3GP, ASF, AVI, FLV, MOV, MP3, MPEG, MPG, OGG, RAW, RM, SWF, WAV, WMA и WMV.

Имайки предвид факта, че при големи видео файлове най-големият недостатък на FileZigZag е времето за изчакване от качване на видеоклипа до края на обработката. Поддържа файлове с размер до 180 MB (ако си направиш безплатен акаунт).
Наистина времето за преобразуване е бавно, но по-бързо от някои други онлайн преобразуватели.
Файлови операции с FileZigZag се извършват в три лесни стъпки, а връзките за изтегляне са валидни за три пълни дни.
Можеш да качиш файлове от компютъра си, от профила си в Google Drive или от URL адрес.

Онлайн услуги за конвертиране на видео-9

10. Един супер бърз инструмент!

А ето един супер бърз конвертор, за който писах преди време: Редактираме и конвертираме аудио, видео и pdf файлове с 123apps и още друго

Заключение

Ако ти използваш някой онлайн конвертор, от който си много доволен, моля сподели. 🙂

А ако се интересуваш как да изтеглиш любимо видео от мрежата, за да си го имаш за лично ползване, виж тази моя публикация, има интересни трикове в нея: Как да изтегля видео или аудио от Youtube – 22 лесни начина и няколко трика.

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.