Как да потвърдим сайта си в Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил

Да потвърдим сайта си в Pinterest е от съществено значение, ако искаме да използваме тази мрежа, за да насочим трафика към сайта или блога си. След като потвърдим сайта си в Pinterest, ще получим достъп до по-добри аналитични данни.

Защо имаме нужда от профил на Pinterest

Основан преди 8 години – през март 2010г.,  Pinterest бързо се превръща в една от най-популярните социални мрежи с 200 милиона потребители в цял свят. Eдна от тези с най-дълъг живот, и една от първите, които се разпространяват благодарение на концепцията за приложения в смартфоните.

Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 1
Източник Statista

В сравнение с други социални мрежи, Adrien Boyer (Regional General Manager, Pinterest France + Southern Europe + Benelux) казва:

„Pinterest се стреми да бъде двигател за визуално откриване, който подкрепя хората в ежедневието им, като ги подхранва с идеи и помага за разработването на личен проект, от вдъхновение към действие. Споделянето между приятели не е предназначението му. Това е средство с различна времева перспектива: активно обмисляне на бъдещето. „

Pinterest позволява на хората да организират изображения и видеоклипове в персонализирани колекции (дъски). Когато започнеш да го използваш, много бързо се уверяваш, че това е страхотно място за бизнес.

 

Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 2
Източник Statista

Защо бизнес профил на Pinterest?

Използването на бизнес профил в Pinterest не ни поставя в неблагоприятно положение, както се случва в други социални мрежи.

 • Първо, защото е безплатно.
 • Второ, защото потребителите обичат да се свързват с марките в Pinterest.

Ако имаш бизнес, марка или просто сайт / блог за споделяне на фотографии, изкуство, съдържание, можеш да създадеш визуално интригуващи дъски, които привличат твоята аудитория, като изтъкват продуктите, популяризират фирмената идея и споделят съдържание. Потребителите могат лесно да взаимодействат с марките.

Най-хубавото нещо за Pinterest е, че не ти трябват много последователи, за да видиш резултати – защото твоите „пинове“ ще се видят от потребители на Pinterest, които дори не те следват.

С бизнес профил на Pinterest имаш:

 • възможността да консултираш статистически данни и да разбереш по-добре как да структурираш съдържанието си;
 • възможността за конфигуриране на Rich Pins и увеличаване на трафика към уебсайта ти;
 • възможността да популяризираш най-добрите си пинове.

Ако наистина искаш да увеличиш максимално потенциала на тази платформа за себе си, можеш да си създадеш нов Pinterest бизнес акаунт или да конвертираш съществуващия си вече профил в бизнес такъв. С бизнес акаунта – безплатна услуга, ще имаш достъп до Pinterest Analytics: мощен и полезен инструмент за анализ на твоя профил и поведението на потребителите, както и до програма за реклами, статистически данни за изображенията ти и др.

Създаване на бизнес профил на Pinterest

Ако вече си регистриран в Pinterest с частен профил, но смяташ, че можеш да използваш потребителската си база и е подходяща за бизнес целите ти, е  по-добре да конвертираш профила си от личен в бизнес.

За да получиш достъп до Analytics , първо трябва да потвърдиш сайта си, като следваш следната процедура:

Как да потвърдим сайта си на Pinterest

Едно видео за сайт на WordPress:

 1. Надстройване към бизнес профил.
  Влез в профила си в Pinterest и кликни на менюто – трите точки горе вдясно. В новото прозорче ще се покаже бутон Upgrade Now.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 4
  С кликването на този бутон отиваш на страницата за установяване на бизнес профил. Трябва да въведеш своето бизнес име, URL на сайта си и да избереш един бизнес тип.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 5Сега кликни на Continue бутона и вече имаш своя бизнес акаунт на Printerest.

  Забележка: Ако не искаш да конвертираш личния си профил, тогава си създай нов бизнес акаунт в Pinterest.

 2. Потвърждаване на сайта в Pinterest.
  Иди на менюто с три точки и кликни на Settings. На излязлата страница иди на раздела Claim Website в лявата страна и въведи името на сайта си:
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 6За потвърждаване кликни на бутона Claim Website.
  Ще се отвори нов прозорец с избор на два начина за потвърждаване на сайта ти на Pinterest.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 7
  Избирам първата опция, защото е по-лесна. Ако избереш втората опция, можеш да изтеглиш HTML файла и да го качиш в основната директория на сайта си.
 3. Добавяне на HTML тага в сайта
  При първата опция от картинката по-горе изкопирай метатага и кликни Next.
  Има няколко начина за добавяне в сайта:
  *Добави го в секцията  <head>  на  файла  index.html на уебсайта си преди секцията <body>.
  *Ако сайта ти е на WordPress и имаш инсталиран плъгина Yoast SEO , иди на Социални профили раздела на плъгина на таблото на сайта ти в WordPress.
  Под раздела Facebook трябва да се увериш, че са активирани Open Graph настройките.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 8След това иди в раздела Pinterest . В полето за свързване на сайта с Pinterest трябва да поставиш HTML тага, който изкопира по-рано.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 9
  Щом приключиш, кликни върху бутона Запис на промените.
  *Ако не използваш плъгина Yoast SEO, друг начин е да инсталираш и активираш плъгина Insert Headers and Footers. Този прост пплъгин ти позволява да вмъкваш код като Google Analytics, персонализиран CSS код, Facebook Pixel и други към заглавката и долния колонтитул на твоя WordPress сайт. Няма нужда да редактираш темата си.
  След активирането му, трябва да идеш на раздела Настройки –>Вмъкване на заглавки и долни колонтитули в таблото на WordPress за този плъгин. В секцията Скриптове в заглавната част постави HTML тага и да кликни върху бутона Запиши.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 10След като HTML кодът е добавен в сайта ти, трябва да се върнеш към екрана на Pinterest и да кликнеш върху бутона Next в изскачащия прозорец. Сега той ще поиска потвърждение, за да изпрати сайта ти за преглед.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 11-
  След няколко часа ще получиш имейл за проверката на уебсайта си. Ще видиш потвърждението в секцията Claim Website в Pinterest.
  Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 12

Pinterest Analytics

Както писах вече по-горе, една от добавените стойности при бизнес профила в Pinterest е възможността за достъп до статистическите данни , които са данни за последователите, кои пинове са здравословни носители на трафик към уеб сайта ти и др..

Следващата препоръчана стъпка е да:

 • определиш стратегията си;
 • създадеш свое собствено съдържание;
 • публикуваш пинове с постоянство (увеличавайки и броя на „ре-пин“).

Виж още за използването на Pinterest: Как да вградим публикувани в Pinterest съдържания (pins) в блога си?

Заключение

Надявам се, че горното ръководство е напълно разбираемо и от помощ.

Друга възможност на бизнес профила е, да можеш да използваш програмата за реклами.

Виж инфографика от Pinterest,  с която показват защо е изгодно да рекламираме там:

Как да потвърдим сайта си на Pinterest и да използваме безплатен бизнес профил 3

Автор на основното изображение Мkhmarketing.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.