Прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos и резервно копие на информацията ни

Прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos и резервно копие на информацията ни

Google Photos бързо се превърна в едно от най-инсталираните приложения на смартфони по целия свят заради способността му да прави автоматично и неограничено архивиране на всички снимки и записани видеоклипове, които са на телефона. Още в един случай можем да използваме улесненията му за запазване на нашите спомени. И това е с предоставената ни от Facebook възможност за директно прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos. И това е втора възможност, която ни дава социалната мрежа за създаване на резервно копие на нашата Facebook памет.

Как става прехвърлянето на снимки и видео от Facebook профила ни в Google Снимки?

Прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos

Процедурата е съвсем лесна. В профила си във Facebook иди горе вдясно на стрелката надолу ⬇.

Facebook настройки

След това, в отворения прозорец, иди на Настройки.

Facebook настройки 1

От Настройки се отваря прозорец с всичките настройки на Facebook. Там иди на Вашата информация във Facebook – в лявата част на прозореца. Ще се отвори тази страница:

Нашата информация във Facebook

Интересуват ни оградените редове.

Първият ред e Transfer a Copy of Your Photos or Videos. Кликни на Преглед. Facebook ще те отправи да се идентифицираш с имейл и парола, ако не си го правил скоро. След това ще те изпрати на страницата с потвърждаване на прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos. И след като избереш снимки или видео ще прехвърляш, остава само да избереш акаунта на Google Photos.

Прехвърляне на снимки и видео от Facebook в Google Photos

А сега да ти припомня, че можеш да създадеш и да си изтеглиш резервно копие на цялата ти информация в твоя профил на Facebook.


Създаване и изтегляне на резервно копие на информацията ни във Facebook

От страницата на Вашата информация във Facebook иди на втория ограден с червено ред на изображението по-горе – Изтегляне на информацията ви.

Кликни на Преглед. Избери кои данни и как да запазиш във вид на архивирано резервно копие – времеви диапазон, в HTML / JSON, качество на мултимедията. В дясно на всяка група от данни има отметка дали да бъдат включени в резервното копие или не.

Създаване на резервно копие

Щракни върху Създаване на файл, за да потвърдиш заявката за изтегляне.

След като си подал заявка за изтегляне, тя ще се покаже като В изчакване в раздела Налични файлове на опцията Изтегляне на информацията ви. Подготовката на заявката ти за изтегляне може да отнеме няколко дни, в зависимост от големината на архива, който ще се създаде.

След като приключи с подготовката на заявката ти за изтегляне, Facebook ще ти изпрати известие, че е готово.

За да изтеглиш копие от заявените данните:

Иди в раздела Налични файлове на опцията Изтегляне на информацията ви.

Кликни върху Изтегляне и въведи паролата си.

На Показване на още можеш да видиш информация за заявката си за изтегляне, като например формата и кога изтича.

Заключение

Избор за директно съхранение на снимки и видео от Facebook акаунта върху облачно пространство

Засега Google е единствената опция и за да имаш копие на изображенията от твоя профил на Facebook на съхранение в сигурно облачно пространство, е необходимо да го свържеш с Google профила си.

Каква е разликата между копие от данните във формат HTML и JSON

Както прочете по-горе, когато заявиш копие от Facebook, можещ да избереш да го получиш във формат HTML или JSON.

  • HTML: Формат на данните, който е лесен за преглеждане. Ще получиш .ZIP файл, който, когато го разархивирша, ще съдържа .HTML файл с име index, който можеш да отвориш като уеб страница в уеб браузъра си. Става с кликване върху файла. .ZIP файлът ще съдържа папки, включително изображенията и видеоклиповете, които си заявил.
  • JSON: Формат на данните, който не се чете от човек, само машинно и позволява прехвърлянето на информация по-лесно, ако искаш да я качиш в друга услуга.

Какво е значението на избор на качество на мултимедията

Имаш възможност да избереш качеството на мултимедийните си файлове (снимки, видеоклипове), когато заявяваш копие от информацията си. Ако избереш версия с по-високо качество на мултимедийните файлове, изтеглянето ще бъде по-голямо и ще заема повече място.

 

 

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.