Професионалното табло за управление в Instagram – за бизнес профили и създатели

 

Професионалното табло за управление в Instagram - за бизнес профили и създатели 1

Instagram е не само услуга за споделяне на снимки и видео. Известната социална мрежа е и платформа за реклама на бизнесите и продажба на продукти. Поради тази причина имаше нужда от Професионалното табло за управление. На този екран можеш да следиш производителността си и да държиш под ръка всички инструменти, необходими за управление и подобряване на бизнес дейностите и за стимулиране на приходи от дейността си в социалната платформа.

Професионалното табло за управление в Instagram

Как да получиш достъп до професионалното табло за управление

За да получиш достъп до професионалното табло за управление, трябва да си превключил на бизнес акаунт или да си създател. В такъв случай отвори профила си на телефона и над снимката и броя на последователи и следвани акаунти докосни Вижте професионалното табло.

Какви инструменти предлага Професионалното табло за управление в Instagram

Пояснявам, че всички тези функции вече са били налични в различна форма в бизнес профилите. Професионалното табло за управление просто ги обединява в компактен и достъпен списък. С тенденцията за надграждане на броя им.

Улеснението със създаване на табло за всички функции за анализ и бизнес идва, като подсещане на потребителите на социалната мрежа да бъдат по-активни.  Подканва ги да се ангажират с нови актуализации на профилите си, общуване и дейности за създаване на доходи.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Проследяване на ефективността на профила ти

На това място ще видиш ключови тенденции и бележки за данни въз основа на ефективността на твоя акаунт за избран времеви период:

  • Достигнати акаунти – общ брой последователи, брой акаунти, които са видели твои публикации, истории, IGTV клипове, импресии (които могат да включват много преглеждания на публикациите ти от един и същи акаунт);
  • Взаимодействие със съдържание – взаимодействията с твоите публикации, истории и видеоклипове в IGTV;
  • Твоята аудитория – повече информация – местоположение, възрастов диапазон, пол, време на най-голяма активност и др.;
  • Споделено от теб съдържание – публикации, истории, промоции, както и подкана за създаване на ново съдържание от тези видове.

Виж и тази публикация: Как да станеш инфлуенсър в 3 „прости“ стъпки

Разраснете бизнеса си

Тук е предоставен бърз достъп до различни инструменти, за по-ефективно управление на акаунта, включително badge, branded content, Instagram Shopping и промоции. Можеш да провериш дали твоят акаунт отговаря на условията за осигуряване на приходи.

В случай, че към твоето съдържание или марка, потребителите задават често повтарящи се въпроси, имаш възможност на това място да зададеш записани отговори.

Допълнителни ресурси

Тук пък са предоставени връзки към най-новите образователни ресурси на Instagram, включително съвети, трикове, насоки и вдъхновение.

Заключение

Това табло за управление, както и вече съществуващата гама от инструменти за създатели: Instagram Live Badges, Instagram Shop, Instagram Checkout и Branded Content, е част от тенденцията на Instagram, започнала през 2020 г. Тя се състои в помощ на създателите и бизнеса да постигат професионалните си цели. От стартирането през ноември 2020 г. над 82 милиона акаунта са посетили професионалните ресурси и 37 милиона акаунта са използвали поне един елемент.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.