Recast – как да създаваш видеоклипове за социалните медии в няколко стъпки

Recast - как да създаваш видеоклипове за социалните медии

Recast е уеб инструмент, който ти дава възможност да създаваш видеоклипове за социалните мрежи, да преобразуваш публикация във видео в няколко прости стъпки.

Преди време писах и споделях, че един от любимите ми уеб инструменти е Lumen5. Този инструмент позволява да създаваме видео от уеб страница и е толкова впечетляващ, че е спечелил първа позиция сред най-добрите инструменти през 2017 г.

После открих и Recast – инструмент, който прави повече или по-малко същото нещо, но предлага още някои възможности.

С Recast можеш да създаваш видеоклипове с текст като отделни сцени от слайдшоу и да вмъкваш музика. Ето един малък пример, който направих по една моя публикация:

Възможности на Recast

Изображенията, както и аудиозаписите, които искаме да вмъкнем в отделните сцени, могат да бъдат взети от свободната библиотека на Recast (royalty free) или да качим свои собствени файлове.

С тази онлайн услуга имаме възможност да пренасочим текстове от публикациите си във видео формат. Това става по интуитивен начин, защото приложението те ръководи по цялата процедура. След всяко създаване на съдържание си улеснен да създаваш видеоклип по него.

Необходима е регистрация. След това си свали разширението за Chrome.

За съжаление автоматично прехвърляне на текст на кирилица не става. Ако работиш с английски или друг текст, който е на латиница, тогава иди на страницата на блога си, кликни върху иконката на разширението и след това на бутона Създаване на видео (Create video from current page). Преработването ще създаде сценария, като обобщи съдържанието на страницата с помощта на Artificial Intelligence (AI). В преработения текст ще бъдат избирани и съответните изображения за всеки слайд. А след това можеш да редактираш подбраните части от текста, да го форматираш по желания начин, да подмениш изображенията с по-подходящи според теб, да избереш аудиото. Можеш да добавиш още слайдове и още текст. Прегледай темите и избери една от тях.

Recast - и създаваме видеоклипове в няколко стъпки 2

Направи предварителен преглед на видеоклипа си, преди публикуване. Когато стане готова обработката, ще получиш известие на имейла си. След това можеш да си свалиш видеоклипа в MP4, да го споделиш в социалните мрежи.

Нови функции в Recast

Добави няколко текста на една сцена

Сега можеш да добавяш множество текстове към конкретна сцена и да подреждаш по време, използвайки лесен интуитивен интерфейс за време.

Подреждане на текст във времевата линия в Recast

Допълнителен контрол върху текста

Получаваш повече контрол върху текста. Променяш ширината на буквите, сянката, височината на линията, разстоянието между буквите и типа на фона на текста-плътен или ограден с линии.

Нови възможности за редактиране

Ако създаваш видеоклипове директно от URL на публикация, вече имаш нови възможности за промяна на текста в скрипта, преди да отидеш в редактора.

Добавяне на наслагване към сцената

Сега можеш да добавяш наслагвания и да ги преоразмеряваш / позиционираш на сцената.

Наслагвания на сцената в Recast

Изрязване на изображение и видео

В случай, че искаш само определена част от каченото изображение или видео на сцената, можеш лесно да я изрежеш на място.

Запази сцена

Сега можещ да запишеш сцена в Saved Scenes, така че да можеш да я използваш повторно.

Нови анимации на текст

Добавени са Reveal(left/right/top/bottom), zoom in и zoom out на текста.

Добавени са още готови темплейти и още много неща са предвидени в близко бъдеще.

Заключение

Безплатната версия става все по-богата на възможности.

Моят коментар: Чудесен уеб инструмент за създаване на видеоклипове по наши публикациии автоматично или с ръчно копиране и поставяне на текст. Използването и в двата случая е просто.

Recast - и създаваме видеоклипове в няколко стъпки-1

Линк към сайта: Recast.

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Източник за първото изображение Pngtree.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.