Редактиране на текст и изображения в PDF файлове онлайн с Adobe Acrobat

Редактиране на текст и изображения в PDF файлове онлайн с Adobe Acrobat

Adobe изобрети PDF формата. Редактирането на текст и изображения в PDF файловете с Adobe Acrobat дълго време беше операция само за настолни приложения. Ние сме склонни да възприемаме PDF като формат на Adobe, но той е отворен стандарт и много инструменти на трети страни могат да създават PDF файлове. Поради тази възможност конкуренцията при уеб приложенията и програмите за редакция на PDF документи стана много голяма. Все повече хора работят предимно в браузъра и Adobe реши да не се бави повече, вкара в своя уеб инструмент и въможност редактиране на текст и изображения в PDF файлове онлайн.

Всички възможности на Adobe Acrobat Web

Adobe въвежда и няколко допълнителни функции за уеб приложенията за работа с PDF:

  • защита на PDF файлове;
  • разделянето им на две;
  • обединяването на множество PDF файлове.

Освен това, след като миналата година работи с Google, за да предложи няколко нови преки пътища на Acrobat, използващи домейна .new, Adobe сега пуска набор от нови преки пътища като PDF.new. Компанията планира да пусне повече от тях през следващата година.

За да използваш многократно услугите на онлайн инструментите на Acrobat, е необходимо да се регистрираш. Това може да стане и с твоя Google акаунт. По този начин ще имаш възможност да видиш и историята на файловете, които си обработвал. Можеш и да ги споделяш.

В раздела Documents са всички твои документи, които си обработвал в платформата.

В раздела Convert са услугите за конвертиране в PDF и от PDF файл, както и редуциране на размера на PDF файл чрез компресиране. Избираш необходимата услуга и придърпваш файла за конвертиране.

В раздела Edit са всички услуги за редактиране на файл:

  • добавяне на текст и коментари;
  • действия върху страниците на PDF файл;
  • комбиниране, разделяне на PDF файлове.

В раздела Share са услугите за споделяне и защита на PDF файла.

В раздела Sign са услугите за подписване на PDF файл.Преки пътища в Adobe Acrobat

Ако дори след тази актуализация все още предпочиташ версията на Acrobat за настолни компютри, ето за теб да си изтеглиш един PDF файл с най-използваните преки пътища в Adobe Acrobat:

Изтегли: Преки пътища в Adobe Acrobat.

 Заключение

В последните години редактиране на текст и изображения в PDF файлове онлайн става все по-достъпно. Ако по някаква причина си далеч от твоя компютър и трябва да редактираш PDF файл, сега можеш да отвориш предпочитания си уеб браузър и да го направиш на платформата на Adobe Acrobat.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.