Ресурси за създаване на атрактивни изображения за социалните медиии

Нов бренд или съществуващ, все търсиш да подобриш своята стратегия на визуалното съдържание за социалните медии.

Търсиш начини да създадеш атрактивни изображения, интересни и различни.

Но и само с личен профил, не би отказал някоя идея, за да подчертаеш своята индивидуалност.

Харесал си цитат и искаш да го представиш върху подходящо изображение, за да го публикуваш на Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram.

Трябва ти точна по размери снимка за Facebook страницата ти. Или банер за рекламна компания. Без да похарчиш пари за графиката.

Социалните медии Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram и Google + имат милиарди активни потребители. Твоят бизнес може ли да ги използва за развитието си? Един от отговорите е чрез създаване на интересни и приятни графики.

Графични инстументи

Няма да пиша за Canva. Вече има много публикации за възможностите й – изображения с цитати, инфографики, timeline cover, банери,…

1. Autreplanete

/ AP-social-media-image-maker /

Отличен инструмент, за да знаем точния размер на изображението за определена социална медия. Много интуитивен и семпъл, с няколко основни функции за корекции и филтри. Хубаво е, че всички социалмедии са събрани на едно място, където можеш да настроиш фотографии за различни размери.
Винаги си в крак с новите размери и не губиш време да търсиш за всяка медия отделен инструмент.
 Ресурси-за-атрактивни-изображения-

2. Flimbo

Една стартъп от Бразилия, датирана 2017 г. Лесно обработване на изображения, малко функции.

Ресурси-за-изображения-за-социални-медии-

 

3. Stencil

Stencil има някои различни от Canva харектеристики, макар че е на същия cloud принцип.С много повече икони и графика за беплатния му вариант. Прост интерфейс, има размер за изображения за всяка социалмедия.

Ресурси-за-изображения-за-социламедии-

 

4. Pagemodo

Pagemodo е най-обособеният от всички графични редактори за изображения за Facebook. Редакторът позволява да се модифицират страниците, ковър фотографията. Дава много функции на фен страниците, с желанието да привлече повече последователи. Лесен и приятен за използване редактор.

Ресурси-за-изображения-за-Facebook-

5. Timelinecoverbanner

Timelinecoverbanner е гъвкав инструмент за timeline cover с богата гама фон, можеш да качиш и свои. Добавя текст, форми, рисунки с големи възможности за настройки. Накрая сваляш png графиката и сам си я качваш, вместо да авторизираш апликацията. Избор на изображенията в различни формати – за всякакви медии и цели.

Ресурси-за-изображения-за-социалки-

 

Ресурси-за-изображения-за-социалки2-Ресурси-за-изображения-за-социалки3-

 

6. Vectr

Vectr е много успешна мултиплатформена графична векторна апликация. Разработена за Windows, Mac, Linux, web, Chrome и сега и като WordPress плъгин. С нея се създават мащабирани векторни графики по семпъл и лесен начин, замислена като редуцирана версия на Adobe Illustrator. Работи с нива, текст, форми.

Ресурси-за-изображения-за-соцмедии-
Плъгинът предлага пълните си функционалности на WordPress, единствен по рода си. Така може да се модифицира изображение в прозорец направо вътре в сайта.

 


7. Pablo

Pablo – една апликация на Buffer, ясно че е съобразена с всички условия за изображения за социалните медии. Това, което трябва да направим е, да напишем текст в правоъгълничето, да изберем изображение за фон, или да използваме наше и сме готови да споделим. Естествено има още настройки на снимката, на текста. Подходящи изображения за Twitter и Facebook.

Ресурси-за-изображения-с-текст-

8. Recite

Recite, лесно решение за създаване на изображения от цитати. Тези изображения често създават много споделяния, защото потребителите използват и харесват вдъхновяващи изрази. Достатъчно е да набереш текста на определеното място и да избереш подходящото листче. Сваляш или споделяш на социалните мрежи.

Ресурси-за-създаване-на-изображения-с-текст-

9. Sproutsocial landscape

Простичко оразмеряване на изображения за социалните медии. Как се използва ?
Качваш изображението. Избираш социалната мрежа и изрязваш снимката. Голям и ефикасен помощник за маркетинга на социалмедиите.

Ресурси-за-социалмедии-

Вдъхновение и избор

  • Timeline cover или ковър снимки – корици за Facebook  и други социални медии можеш да откриеш в този голям набор в

Pinterest

Ресурси-за-социални-медии-изображения-

А тук разнобразна гама от тренд изображения за твоите ковър, разпределени в категории.

Ресурси-за-изображения-за-ФБ-

Ето, мисля че изборът е доста голям, ако си открил и ти нещо ново и интересно, свързано с темата – заповядай да споделиш с нас.

 

Съдържание
Име на публикацията
Ресурси за създаване на атрактивни изображения за социалните медиии
Автор
Име на сайта
ivytechnoweb.net

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.