Ресурси за създаване на атрактивни изображения за социалните медиии

Винаги сме в търсене да подобрим своята стратегия на визуалното съдържание за социалните медии. Стремим се да изучим работата с известните инструменти и да откриваме нови за създаване на атрактивни изображения, които да привличат вниманието на нашите потребители.

Публикацията е обновена на 09.03.2022.

Трябва ти точна по размери снимка за Facebook страницата ти или банер за рекламна компания; харесал си цитат и искаш да го представиш върху подходящо изображение, за да го публикуваш на Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram. В тези и много други случаи можеш да се обърнеш към подходящ инструмент.

Ще ти дам малко помощ с тази колекция от ресурси за създаване на атрактивни изображения за социалните медиии.

Графични инстументи

1. Canva

Всички познават този графичен инструмент. Той продължава да се обогатява постоянно и в безплатната си част. Искаш да създадеш изображение с цитат, инфографика, времева линия, банер, интро за канал в YouTube, графика за уроците в училище, електронна книга, видео за Tik Tok – и колко ли още неща – Canva винаги може да бъде полезен.

2. Autreplanete

Оразмеряване на изображения за социалните медии-
Оразмеряване на изображения за социалните медии

Отличен инструмент, необходим ни, за да знаем точния размер на изображението за определена социална медия. Много интуитивен и прост, с няколко основни функции за корекции и филтри. Хубаво е, че всички социални медии са събрани на едно място, където можеш да настроиш фотографии за различни размери.
Винаги си в крак с новите размери и не губиш време да търсиш за всяка медия отделен инструмент.

3. Landscape

Безплатно преоразмеряване на изображения в социалните мрежи Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, YouTube и др. Качи на сайта всяко изображение, което искаш да публикуваш в социалните медии. Избери всички социални платформи и формати, за които искаш твоето изображение да бъде преоразмерено. Изрязвай и мащабирай преоразмерените си изображения за перфектни резултати и експортиране.

Оразмеряване на изображения за социалните медии
Оразмеряване на изображения за социалните медии

4. Lottiefiles

С този сайт имаш достъп до най-голямата колекция в света от безплатни за използване анимации.

Създаден от гениални дизайнери за лична или търговска употреба в мрежата, приложенията, социалните медии и др. Можеш да изтегляш анимации, за да използваш като Lottie, GIF, MP4 или JSON. Колекцията се попълва ежедневно. Чрез някои допълнения към блоковия редактор на WordPress можеш да ги извикваш лесно от тази колекция. Например, както ще направя аз сега:

5. Stencil

Stencil изостана доста от Canva, но за сметка на това е по-бързо да се работи с него, ако имаш да създаваш по-прости изображения. Разполагаш с много икони и снимки за безплатния му вариант. За съжаление има месечно ограничение от 10бр. в създаването на изображения.

Stencil изображение
Stencil изображение

6. Iconscout

Сайтът притежава над 4,1 милиона+ дизайнерски активи: подбрани SVG, векторни икони, илюстрации, 3D графики и анимации на Lottie. Над 4000+ нови активи се добавят всеки ден. Можеш да се възползваш от интегрирани плъгини, инструменти, редактори и др. Има и интересни безплатни илюстрации.

Илюстрации от Iconscout.
Илюстрации от Iconscout

7. Timelinecoverbanner

Сайтът помага за безпроблемно създаване на корици на Facebook. Освен това може да се добавят стикери или още снимки като миниатюри върху нея, за да се създаде фотоколаж.

Създаване на корица за ФБ
Създаване на корица за ФБ

8. Vectr

Vectr е много успешно мултиплатформено графично векторно приложение. Разработено за Windows, Mac, Linux, мрежата, Chrome и като WordPress плъгин. С него се създават мащабирани векторни графики по лесен начин. Замислен е като редуцирана версия на Adobe Illustrator. Работи с нива, текст, форми.

Vectr.com-app

9. Pablo

Pablo е приложение на Buffer, популярния инструмент за автоматизиране на публикуването в социалните медии. Това, което трябва да направиш, за да създадеш изображение с текст, е да напишеш твоя текст в правоъгълничето, да избереш изображение за фон, или да използваш твое и да споделиш.

pablo.buffer за изображения за социалните медии
Pablo.buffer за изображения за социалните медии

10. Trendycovers

А тук има разнобразна гама от идеи за създаване на артрактивни изображения за твоите ковър. Разпределени са в категории за лесно откриване.

Интересни изображения за корицата
Забавни и модерни изображения за корицата

11. Pfpmaker

Направи си страхотно профилно изображение от всяка твоя снимка с този симпатичен инструмент.

Инструмент за интересни профилни снимки
Инструмент за красиви профилни снимки

А ти имаш ли под ръка някой забележителен инструмент за графики и дизайнерски изображения да споделиш с нас?

Съдържание
Име на публикацията
Ресурси за създаване на атрактивни изображения за социалните медиии
Автор
Име на сайта
ivytechnoweb.net
Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.