Revue на Twitter – безплатна услуга за изпращане на бюлетини

Revue на Twitter - безплатна услуга за изпращане на бюлетини

Twitter е място, където потребители на мрежата, уеб разработчици, дизайнери, марки, собственици на бизнес, блогъри, куратори и писатели отиват, за да видят и говорят за случващото се в света, за новите си проекти, да споделят своите творби. Целта на много от тях е да предизвикват разговори по интересуващи ги проблеми и да изграждат лоялни последователи. Twitter решава да даде възможност на задълбочаване на тези дейности по нов начин чрез безплатно и лесно изпращане на бюлетини на Revue, която услуга вече закупи.

Защо да използваш Twitter Revue за изпращане на бюлетини?

На Twitter се изявяват отдавна много потребители, които се занимават с писане, известни автори, дизайнери, създатели на съдържание. Ако ти си човек от тези групи, трябва да знаеш, че за тези, които искат да генерират приходи, социалната мрежа създава траен модел за стимулиране чрез платени бюлетини. В същото време ще се увеличи мотивацията за създаване на увлекателно и подходящо съдържание, което движи разговорите в Twitter.

Първата идея за използване на платформата за нюзлетър Revue на Twitter е за куриране на статии, подкасти и видео съдържание от различни източници и споделянето им в една публикация в Twitter или друг интегриран канал.

Но услугата може да се ползва и

  • за надграждане на съдържанието за събития като уебинари, конференции и др.;
  • за насочване на трафика към партньорски оферти;
  • за платени издания на есета, разкази, книги, стихове, дизайн, и други публикации от писатели и художници;
  • за интегриране в маркетинговата стратегия в социалните медии на бизнеси и марки.

Вероятно с времето ще излязат още много идеи за използването на тези бюлетини.

Вход и настройка на функцията за бюлетин на Revue

За момента достъпът до функцията Twitter Revue е само чрез браузъра, а не от приложенията. На мобилното устройство можеш да го използваш, чрез линка https://www.getrevue.co.

На компютъра влез в Twitter акаунта си и иди до менюто на профила си. Там ще видиш Бюлетини.

Като кликнеш ще се покаже нов прозорец, със списък с някои от основните предимства. Кликни на Научаване на повече и ще бъдеш изпратен на страницата на услугата за бюлетини.

Вход към Бюлетини на Twitter

Настройване на профил

Избери си потребителско име, подходящо заглавие на бюлетина, приветственото съобщение и започни да попълваш и персонализираш.

Иди на трите точки на лентата вдясно и ще влезеш в екраните за настройка.

Екрани за настройка на Revue бюлетин 1

 

Можеш да настроиш своя профил, имейл адреса за отговор, изображението на профила, профилната страница, адрес.

Задай връзки към други твои социални профили, които да се показват на профилната ти страница.

В раздела Settings (Настройки) можеш да зададеш начините за известяване, Google Analytics и дори персонализиран домейн.

В раздела Design можеш да промениш външния вид на бюлетина си и да добавиш два персонализирани цвята – основен и вторичен. За съжаление няма възможност за много персонализации.

ЧленовеЕдин от интересните аспекти на Revue от Twitter е възможността да предлагаш платено ниво на бюлетина си. След като интегрираш бюлетин Revue с твой акаунт в Stripe, можеш да започнеш да скриваш някои от бюлетините си, които предлагат голяма стойност за читателя зад paywall.

В този случай е добре да се разделят абонатите в списъци – пълен и ексклузивен (със заплащане).

Виж още: Как работи Twitter, маркетинг в Twitter, ръководство за начинаещи

Екип

Revue позволява да поканиш членове на екипа си в акаунта, за да ти помогнат да управляваш бюлетините.

Настройване на бюлетин в Revue

Създаване на проект на бюлетин на Twitter

Иди на бутона Create, за да създадеш първата си чернова. Темата на бюлетина ти ще бъде предварително попълнена със „Седмичен бюлетин на (и по подразбиране името ти в Twitter) # 1“. Наименованието на бюлетина можеш да смениш.

В долната част на редактора има меню за някои основни елементи от бюлетина, като заглавия, текст, връзки и медия.

Редакторът, който се използва е блоков. Отляво на блоковете се появяват помощните елементи – за преместване или премахване на съответния блок.

Редактор на бюлетина на Revue

Запазване на раздели за бъдещи бюлетини

В менюто Настройки (зъбното колело долу вляво) ще видиш опция за запазване на секции в бюлетина за бъдеща употреба (Save sections for next issues). Това е особено полезно, ако искаш да запазиш едно постоянно деление на секции. Всеки следващ брой ще се зарежда със същите отворени заглавия.

Запазване на секции за бъдещи бюлетини

Персонализация по имейл и резервни стойности

Както повечето доставчици на услуги за имейл маркетинг, така и Revue позволява вмъкване на персонализация чрез заместители. Например, можеш да въведеш {{first_name}} там, където искаш да се показва собственото име на абоната, и да въведеш {{last_name}} там, където искаш да се показва фамилията на абоната.

Ако абонатът не е въвел имената си, можеш да програмираш резервна стойност. За тази цел кликни върху иконата за настройка в долния ляв ъгъл на екрана на редактора и въведи общ, приятелски термин, който ще работи вместо собствено име (на Set fallback values).

Виж още: Как да свържем MailChimp към WordPress, с плъгини и ръчно

Настройка на заглавие

Както в публикациите, така и в бюлетините, заглавията са едни от най-важните редове. Малкият (обикновено 100 знака или по-малко) текст за визуализация, който твоите абонати ще видят, преди да отворят имейла ти, се нарича предзаглавие (preheader). То ще се покаже в известията и в приложението за електронна поща във входящата поща.

В случаите, когато не можеш да персонализираш твоя preheader, повечето доставчици на имейл услуги просто изваждат първите няколко знака от имейла и го използват, което не винаги е хубаво.
Revue ти позволява да персонализираш preheader, като отидеш отново в менюто Настройки и избереш Задаване на предзаглавие (Set preheader).

Съвети за писане на ефективни предзаглавия

Предварителното заглавие е важно. То е първото нещо, което виждат абонатите ти. То представя твоята тема. Затова е необходимо предзаглавието да е кратко и ясно.

Един от успешните модели е задаване на въпрос. Той ангажира и задържа внимание. Особено ако е в кръга на интереси на твоите читатели.

Вместо въпрос можеш да включиш призив за действие: да предложиш да изтеглят ново интересно безплатно ръководство, видео курс, намалена цена на твоята книга и т.н.

Друг начин за увличащо заглавие е да дадеш бърз отговор на значим проблем, който после в бюлетина или чрез връзка в него, ще бъде обяснен изцяло. Например темата е: Как да накараме Chrome браузър да използва по-малко RAM. А предварителното заглавие да бъде: С този трик ще оптимизираш използването на памет от Chrome.

Съвет: тествай комбинираната тема с предзаглавието, като първо изпратиш тестов имейл до себе си. Ако предзаглавието е отрязано, ще е необходимо да го редактираш чрез изрязване на част от него.Разширения и интеграции, които да използваш за по-добър бюлетин

Разширение за браузърите

Можеш да използваш разширението на Revue за Chrome  (има за Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera), с което лесно да добавяш съдържание към бюлетина си.

Добавяне на информация чрез разширение Revue

Това разширение ти позволява да добавяш елементи към областта за съхранение на бюлетини – Моите елементи (My items), които да се използват в бъдещи издания. Когато искаш да добавиш някой уебстраница, докато си на нея, кликни на иконата на разширението и добави връзката. Разнообрази съдържанието си със своя текст и различни връзки.

Веднъж добавени елементи в емисията, те изчезват от съответните области, където са били съхранявани.

Други интеграции

В допълнение към разширението на браузъра, в частта Integrations ще намериш 18 интеграции, разделени на 11 източника и 7 налични инструмента. С тях ще свържеш своите бюлетини в Twitter с другите си социални канали, уебсайта си, Zapier, Pocket, Medium, Stripe и др..

Когато свържеш своя акаунт в Revue с източник, елементи от тези емисии ще се появят автоматично от дясната страна на редактора. Така ще можеш да изтегляш всеки елемент от всеки свързан източник във всеки брой на бюлетин.

Освен това ще получиш възможност да споделяш бюлетина си с друг източник, като например LinkedIn профил, да изпращаш данни на Stripe, за да предложиш платена версия.

След като приключиш с оформянето на бюлетина и с добавянето на елементи, планирай или изпрати директно този брой на абонатите си.

Изпрати или планирай изпращане на бюлетина си

В долния десен ъгъл в раздела с редактора Create можеш да преглеждаш, изпращаш, запазваш или планираш бъдещ момент за изпращането на бюлетина си. Към това се добавя и възможността да го споделиш публично с всеки свързан канал, включително Twitter, Facebook, LinkedIn или като чернова за Medium, ако имаш профил там.

Ефективност на бюлетините ти

Възможно е да видиш и измерваш ефективността на бюлетините си на две места.

Първото е на връзката Issue. Там можеш да видиш как се справя всеки бюлетин в развитие.

Цялостната ефективност на бюлетините си пък можеш да видиш на връзката Insights. Тя ще е изобразена чрез диаграми за ефективност, растеж и ангажираност.

Заключение

Ясно е, че услугата Revue на Twitter за изпращане на бюлетини не е особено препоръчителна като основна услуга, поради липса на някои автоматизации. Но може да бъде ползвана за допълнителен имейл маркетинг, от писатели и дизайнери, за откриване на повече последователи и потребители на техните произведения.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.