21 най-добри уеб сайта за легално изтегляне на платен софтуер безплатно

Изтегляне на платен софтуер безплатно винаги е привличало много от сърфиращите в уеб пространството. В света на торентите не е толкова трудна задача, но е свързана с редица опасности:

  • Да те проследят и накажат като нарушаващ авторските права, ако не си взел предпазните мерки.  🙄
  • Не можеш да го пуснеш в действие.
  • Зловредни програми, стартирани заедно с него.
  • Блокирането му от твоя антивирус.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно

Защо да не ползваме наличните сайтове, които ни правят този подарък? Естествено целта им е реклама и подканване да си купиш обновяването на изтеглените безплатно програми.

Така че, вместо да се разхождаш из торенти и опасни сайтове, разгледай този списък с безопасни сайтове за законно изтегляне на софтуер:

1. SharewareOnSale

SharewareOnSale е един от най-добрите сайтове за сваляне на платен софтуер безплатно. Освен това предлага и много софтуер с големи отстъпки. Платените програми се предлагат безплатно както за Windows PC, така и за Mac. Има и приложения за Android и iOS отново предлагани безплатно или на намалени цени.

Свободният софтуер се предоставя за повече от един ден. Някои от програмите са напълно безплатни, но и без обновявания. Други, като някои антивирусни програми, са безплатни за определен период от време – 3 месеца или 6 месеца. Сайтът предлага и безплатни книги. Можеш да се абонираш за нюзлетър и да получаваш новини на кои програми изтича срокът на безплатното сваляне и кои нови са се появили.

След като свалиш определена програма, трябва в срока на безплатното сваляне да я активираш с предоставвения ти сериен ключ. Всичко е съпътствано с подробно описание. Има и коментари за качеството на програмите.

Много полезен сайт, който ползвам от години.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-1

2. GiveAwayOfTheDay

Повече от 5 години всеки ден GiveAwayOfTheDay предоставя различен платен софтуер безплатно на своите потребители. Програмите са достъпни за изтегляне за период от 24 часа и са абсолютно безплатни за това време, т.е. версията на предлагания софтуер не е пробна версия, а регистрирана пълна версия. Предлагат се и безплатни приложения за Andriod и iOS. Ежедневно предлаганият софтуер е безплатен, само ако се изтегли и инсталира в същия ден. Сайтът е напълно легален и безопасен. Показват се името на приложението, кратко описание и оставащото време.

Обикновено ще трябва да споделиш със социалните медии и да се регистрираш. Инсталацията не е трудна, а файлът Readme е снабден с инструкции за инсталиране и активиране на софтуера.

Не се включват бъдещи надстройки на софтуера и безплатна техническа поддръжка. Също така, някои предлагани програми са лицензирани за определен период от време: 6-месечен план или 1 година.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-2

3. Giveaway club

Giveaway-клубът е друг популярен свободен софтуерен сайт, който предлага лицензиран софтуер безплатно. Както и при горните сайтове, предлаганите програми са без техническа поддръжка. Предлагат се безплатно само за ограничен период от време. Лицензът трябва да се активира в определения срок.


Сайтът предлага Premium софтуер безплатно или за по-ниска цена. Но това, което го прави много полезен е, че предлага безплатно изтегляне на платен софтуер с Lifetime License, а не за кратък период.

Времето за изтичане на безплатния премия може да е един ден или повече.

В допълнение към това има отделен план за потребителите:

  • Абонамент за достъп до 1 месец: $ 14.99
  • 3-месечен абонамент за достъп: $ 29.99

С този абонамент потребителите получават неограничен достъп до безплатния софтуер по всяко време, докато тече абонаментът.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-3

4. TopWareSale

TopWareSale предлага ежедневно безплатен лицензиран софтуер и софтуерни отстъпки както за Windows, така и за Mac OS. Тези програми покриват различни категории като мултимедия, дизайн, антивирус, интернет, офис, бизнес и т.н.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-4

5. Giveaway Tickcoupon

Предлага безплатен лицензиран софтуер в следните категории: Security, Utilities, Audio / video / photo, Backup & Recovery, сървъри и разработки за Windows и мобилни устройства, както и за Mac.

Tickcoupon предоставя купонни кодове, които предлагат отстъпки за програми. Уебсайтът публикува новини от разработчиците относно промоциите на софтуер.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-5

6. Techno360

Techno360 e също едно безопасно място, откъдето могат да се свалят платени програми безплатно. Подареният лиценз е обикновено за една година.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-6

7. TechTipLib

TechTipLib също подарява платени лицензни програми и подаръкът може да трае от дни до месец. Но за да се възползваш от офертите им, трябва да харесаш някоя от страниците на социалните им мрежи. Сайтът предлага и статии по теми като Windows, Apple, iPhone, iPad, MS Office, безплатни, SEO, WordPress теми, електронни книги и много други.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-7

8. Download.hr

Сайтът е съсредоточен върху безплатен софтуер (поначало платен) и игри за Android, Mac, Windows и iOS, Може да се намери и такъв на намалена цена. Потребителите използват форума си за обсъждане на подаръци и оферти. Лицензите, които се подаряват, са ограничени или неограничени във времето. За да се получи достъп до подаръка, има 2 възможности – да се сподели в социални медии или да се изчака известно време. Някои подаръци изискват регистрация на съответния уебсайт.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-8

9. BitsDuJour

BitsDuJour е фокусиран върху предлагането на отстъпки за софтуер и приложения.
Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-9

10. NET-LOAD

Net-Load събира всички дневни безплатни софтуерни подаръци, които се показват в интернет на едно място. Уеб сайтът предоставя връзка за изтегляне на промоционалния софтуер и лицензния ключ. Програмите за безплатно сваляне се актуализират веднъж на два дни или понякога два пъти на ден. Няма модел, който да следва. Потребителят изтегля програмата и следва упътванията за регистрация. Получава лицензния ключ и може да ползва платения софтуер безплатно.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-10

11. Malwaretips

Това е форум, пълен с технологични ентусиасти, които редовно споделят новите промоции и безплатните за момента програми. Изброяват всички най-нови платени софтуерни подаръци от различни източници. Споделените връзки за изтегляне са безопасни, без прикачени файлове за зловреден софтуер. Много полезен форум.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-11

12. Softpedia

Softpedia е известна не само с най-богатото съдържание на свободен софтуер, но също и с предлагания страхотен платен софтуер безплатно. Изброени са много добри платени софтуерни подаръци. Има подробни отзиви за тях. Няма нужда от регистрация. Изтегля се директно.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-12

13. MostiWant

Изброяване на премиум софтуер, за момента безплатен, от различни надеждни източници. Доверен уебсайт за платен софтуер с лесен за ползване интерфейс.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-13

14. Giveaway Radar

Тук може да се намери софтуер от различни сайтове и от различни доставчици за безопасно изтегляне

Така че, Giveaway Radar не е софтуерен giveaway сайт сам по себе си, но показва връзки и описания към такива сайтове.

Сайтове за легално изтегляне на платен софтуер безплатно-14

Още сайтове за изтегляне на платен софтуер безплатно

Most i Want-useful computer tips and software giveaways
Latest Giveaways
competitions, giveaway, contests, freebies, software, free download, downloads
Бесплатные лицензии: Антивирусы – Новости и Обзоры
Freebies, Giveaways and Deals
Megaleechers | Daily Application News (платени програми с намаление)
Daily software giveaway

Заключение

Горните сайтове са сериозни и безопасни, но винаги трябва да се проверяват свалените програми със силен антивирус.

Ако си търсиш определен безплатен софтуер, виж и тази публикация: 18 най-безопасни сайта за изтегляне на софтуер за Windows – freeware

Източник на основното изображение Pexels.com

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.