Как успява създателят на Telegram Павел Дуров да изглежда по-млад от годините си?

Как успява създателят на Telegram Павел Дуров да изглежда по-млад от годините си?

Познаваш ли Telegram, приложението за незабавни съобщения, което успява да се конкурира с WhatsApp? Напоследък нашумя още повече и спечели много нови потребители. Те решиха да го използват, защото зачита повече поверителността или защото работи наистина добре. Избуя и интересът към личността на неговия разработчик и към външността му на вечен младеж. Създателят на Telegram Павел Дуров сподели мислите си за това как успява да изглежда по-млад от годините си (той навърши 36 през 2020).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavel Durov (@durov)

Дуров е задавал същия въпрос на много хора, които остаряват добре –  от Джаред Лето до фитнес треньор на 50, изглеждащ на 25. В резултат на това той предостави на медиите списък от няколко правила за полезен живот. Ясно е, че това е негово виждане, някому не допада, други са съгласни с него, виждайки го колко добре изглежда. Като цяло за тези правила не може да се каже, че са всички те научно подкрепени, но затова пък са съвсем разумни. Ето какво правят (и не правят) всички тези изглеждащи вечно млади хора:

Създателят на Telegram Павел Дуров с правила за запазване на младежки вид

 

1. Избягвайте алкохол. Може да има някои редки изключения, но като цяло алкохолът (както и други пристрастяващи вещества) прави хората по-малко здрави и визуално по-възрастни.

2. Спете много. По време на съня тялото ви се възстановява. Не можете да го вземете назаем: липсата на сън през седмицата не може да се компенсира с дълъг сън през уикенда.

3. Не преяждайте. Прекомерното тегло кара хората да изглеждат по-възрастни и корелира с десетки заболявания. Павел Дуров обикновено яде два пъти на ден в рамките на 6-часов прозорец или веднъж на ден, без закуска. Храненето 3+ пъти на ден е просто (лош) навик.

4. Упражняване. Умерените, но редовни упражнения карат хората да изглеждат по-здрави и да живеят по-дълго. Павел Дуров не прави много кардио (предпочита да ходи / кара колело/ плува на открито) и предпочита умерени тежести.


5. Ограничете стреса. Има ментални навици, които помагат. Помага да се вярва, че всичко, което се случва, е към по-добро. Стоическите техники като негативна визуализация и като цяло да не ви пука, също работят. Животът близо до природата улеснява всичко по-горе.

6. Не яжте месо. Яденето на морски дарове и уловена дива риба е добре, но червеното месо, отглеждано във ферми, е нещо, което повечето хора, които изглеждат по-млади от възрастта си, избягват. Дуров казва, че подозира, че нездравословната природа на отглежданото месо е свързана с начина на отглеждане и умъртвяване на добитъка (хормони на растежа, фураж и т.н.).

7. Живейте сами. Изненадващо за Дуров, всички млади на вид мъже на средна възраст, с които е разговарял, живеели сами през по-голямата част от живота си. Това може да е резултат от тяхната независимост от съня / храненето / поведенческите модели на друг човек. Или това е просто корелация и хората, които са независими от нездравословните обществени норми, също са независими в личния си живот.

Виж още съвети от известни личности – от Кевин Кели, основателят на Wired: Непоискани съвети от Кевин Кели

Заключителни мисли

Като цяло, идеите за поддържане на младо тяло са съвсем прости и разбираеми. С много съм съгласна. Ако трябва да избера 4 – те са:

  • Не пийте алкохол, или поне да е в минимални количества и рядко.
  • Не преяждайте.
  • Спортувайте.
  • Не се поддавайте на стрес.

Оригиналът на английски е на неговия канал в Telegram.

Каналът на създателя на Телеграм Дуров
Снимка на екрана на моя Telegram – отляво са част от каналите, които следвам, отдясно са правилата на Дуров, публикувани в неговия канал

Източник за първото изображение Flickr-Techcrunch.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.